37

аха

преди 3 години

К2 е най-трудният за изкачване и в пъти по-труден от Еверест,въпреки че е с около 300 метра по-нисък. Да тръгнеш да го изкачваш зимата е пълна лудост и това е мнението и на рисковите алпинисти

36

ааа

преди 3 години

На К2 си умират хора редовно, така че не разбирам за какво е драмата. При всяко изкачване има жертви. А при толкова масово изкачване просто няма как да се размине и никой да не умре.

35

Tonita-7

преди 3 години

Чула жабата,че подковават Коня-И тя се наредила на опашка!:)))И така си вдигнала кракът,че се подхлъзнала:(

34

Анонимен

преди 3 години

Не мога да ги жаля тия. Там са по свое желание, да си чешат кр***стите и да се правят на голямата работа, без постиженията им да имат каквито и да е реални ползи за който и да е.Не са станали жертви на насилие, несправедливост, нито на зла случайност, сами избират да отидат на изключително опасно място, във възможно най-лошото време от годината.Местя!

33

Гаро

преди 3 години

Разбира се че е прекалено всичко това, и за какво е това изкачване и този неоправдан риск?

32

Анонимен

преди 3 години

авантюристи. непотготвени..

31

House M.D.

преди 3 години

Откога Каталуния стана отделна държава?

30

дедо Ташунко

преди 3 години

Децата не бива да бъдат по-силни, а по-умни е точното пожелание и никога не бива да тръгват по стъпките на самозабравилите се бащи. Голям алпинист е живият алпинист, а на загиналите поради акълеца си, лек сън по ледниците.

29

К2

преди 3 години

Ко толкова е станало?Едни са взели парите, други са качили върха, трети са умрели, останалите кой от къде е.

28

Анонимен

преди 3 години

Нищо прекалено, просто в реда на нещата. На война може да бъде и по-лошо. При това там дори никой не те пита.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 26А ти къде си в цялата история?Колко си се развил и колко си успял?

26

Анонимен

преди 3 години

За *** всичко е прекалено. Дай му да пийва ракийка и биричка на масата вкъщи, да нищи световните конспирации и да коментира този и онзи колко били зле. А хората се развиват, квалифицират, успяват, постигат цели, градят кариери, живот, семейства. А *** само плямпа и се залъгва как успелите били връзкари.

25

ß

преди 3 години

Разплутите чичаци и лелки, дето едвам стават от дивана, да отидат до ВЦ, коментират със злобица великите постижения на Скатов. Скатов, е качил невъзможната Анапурна, място за което едва ли повечето от вас мизантропи знаят. А това,че максимално бхте се качили въху жена Ви, евалата постижение....малцина биха дръзнали.

24

Анонимен

преди 3 години

Мисирките пак не са проучили преди да драскат. Исландецът и чилиецът са били отделна експедиция, а не част от тълпата която е носила нагоре платилите като Скатов.

23

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

За мен името на Българския Алпинизъм еЛюдмил Янков!!!!Помнете това Име и се гордейте с Човека Людмил.Той е знаел, че името на Проданов, ще остане в историята, той не катериш за слава, а за да спаси приятел.Качил е над 1330м Денивелация над 7000м,Представете си вашата 8ет. Панелка умножена по 65пъти, ама не се качвате по стълбището и на топло, а в леда в студ и височина дето летят самолети.Герой!!!

22

Анонимен

преди 3 години

Скатов сравнително с лекота преодоля 10 8-хилядника и аз лично се надявах скоро да има българин качил 14-тe.Но явно стомната се спука.

21

Анонимен

преди 3 години

Знаели ли са къде отиват и какво може да им се случи.Изтеглили са късата клечка.Сега си носят отговорността - умрели са.Какви сме ние, че да ги съдим?Евентуално можем да направим изводи за себе си.

20

до 19

преди 3 години

Виж снимката , това Амундсен ли е? Две въженца, стълбичка, само шерпа с кислорода и чайчето не е там, защото е снимал, да овековечи подвига...

19

Анонимен

преди 3 години

Това е един от най-трудните върхове, бях изумен когато Боян Петров го изкачи 2014 и беше първия българин направил това, има доста филми за върха и за това колко е опасен.Това не е спорт за всеки, може да си на 100 метра от върха, да искаш да го качиш, но времето да се промени и да трябва да се оттеглиш, или да рискуваш.

18

Анонимен

преди 3 години

То и Амундсен почти никой не го е разбирал, както и всички откриватели и пътешественици, ама без тях, сега света щеше да е друг. И сега всички им се възхищават.Всички загинали носят глава на раменете си. Нека почиват в мир.А на другите - късмет и успех в начинанията.