17

P.

преди 3 години

До Анонимен #14Търсих podkast в няколко европейски речника. Всички са решили да приемат думата, както е на английски. И все пак, нямаше такова повсеместно използване на чуждици едно време. Аз го отдавам на самоучили журналисти и преводачи днес. Не ме карайте да почна да цитирам конкретни думи-бърнаут и тем подобни.

16

Анонимен

преди 3 години

подкаст-подскокоросване,по касти,класи-деление тъй го разбир.АзПодкокоросване - чуждица!Касти - чуждица!Класи - чуждица!Деление - чуждица! Друго разбра ли?

15

Анонимен

преди 3 години

Какви са тея идиотизми подкаст при активни и други не български изрази. Ако някой плиткоумен не знае български като журналист да вземе да го научи.Коя е точната българска дума за подкаст която не е чуждица????????????

14

Анонимен

преди 3 години

Е, нашето поколение от добри професионалисти-преводачи от 70-те и 80-те се пенсионира. Да, имаше висок стандарт на преводите, използване на чуждици се смяташе за непрофесионално.Толкова "добри" професионалисти бяхте и такива основи положихте та сега се варите в собствен червен сос! Българският език от време оно е сравнително беден и пълен с чуждици от цял свят! Какъв е проблема дали са 1000 или 2000?! Чисто българска дума за подкаст НЯМА, другаре! Големите български разбирачи по български език пък даже и английски! Един чисто български автомобил не можахте да проектирате, тошковите "вели

13

Анонимен

преди 3 години

сегаш.поколение е безмоз.да ме прощават......... А то е плод на Тошко и неговите придворни царували десетилетия наред! Крушката не пада по далече от дървото! Ако швейцарците си имаха такъв "велик" вожд като него сегашното им поколение щеше да е също толкова силно "интелектуално" колкото българското!

12

P.

преди 3 години

До ??? #9Е, нашето поколение от добри професионалисти-преводачи от 70-те и 80-те се пенсионира. Да, имаше висок стандарт на преводите, използване на чуждици се смяташе за непрофесионално.

11

баш май е стора

преди 3 години

подкаст-подскокоросване,по касти,класи-деление тъй го разбир.Аз

10

де бил изъм

преди 3 години

сегаш.поколение е безмоз.да ме прощават

9

???

преди 3 години

А на български как е подкаст?И проактивни няма на български, въпреки че от известно време се опитват да го налагат. Най-обичам акъл да ми дават некадърни преводачи от английски, които даже българския език е познават.

8

42

преди 3 години

Тоя подкаст, хипшожно ме подрангли...

7

*

преди 3 години

В младите ми е надеждата. Колкото до по-старото поколение - прочетете коментарите по-долу. Там надежда няма. Хубавото е, че от 40-те години обикаляне в пустинята не останаха още много.

6

Анонимен

преди 3 години

Тази година подкаст, а догодина пълен и изчерпателен надкаст!Цялата държава се напълни с всякакви нищо правещи умници. Пуснеш телевизора и започва хора на изкустви, философи без работа и всякакви разбирачи. Само бачкатори няма. Ей затова сме на този хал - много вожд, малко индианец и един единствен боК с джипкая дето е компетентен по всякакви въпроси.

5

пенсионер

преди 3 години

ПоДКаст : Полова Двойна Кастрация!

4

верно

преди 3 години

"младежки, канал 4, гражданство..."Това ще е някоя соц-простотия от бай тошево време, само че пред кампутер.

3

Анонимен

преди 3 години

Кой туй подкасс ? Има ли почва то у наше село ? Кога са сей ? И кога са бере ?

2

Българин

преди 3 години

Какви са тея идиотизми подкаст при активни и други не български изрази. Ако някой плиткоумен не знае български като журналист да вземе да го научи.

1

ЦИНИК

преди 3 години

У Бг-то нимой да има гражданско общество от 75 процента са селяни.Ако по конституцея сички сме граждани.