21

пипи

преди 3 години

ЕДНА климактеричка.Няма ли кой?

20

Анонимен

преди 3 години

Не е самоцел,а е самокакво?

19

Анонимен

преди 3 години

Дето ще ходят чак в Тибет да построят един "осем хилядник" , в София примерно , няма нужда да е много висок 50 -100 метра важното е алпиниста да можеш да си направи хиляди запомнящи се селфита от подвига с изкачването му

18

Сандо

преди 3 години

плащам 70 бона евра и група шерпи ще ме качат на всеки 8хилядник независимо от кондицията и състоянието ми!

17

ГосТ

преди 3 години

Е как никой не говори за Людмил Янков? Дори Райнхолд Меснер тогава говори за него. Но безспорно Христо Проданов е много голям български алпинист. Николай Петков остана след него и Дойчин Боянов от младите. Аз харесвам Людмил Янков, и безспорно и той е голям алпинист.

16

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

А иначе всички говорят за Христо Проданов...Бил е самонадеян, но си е платил с живота.Но никой не казва дума за Людмил Янков, който при веста за проблема на Проданов, тръгва като пръв другар да го търси и спасява, и е качил над 1300м Денивелация, което над 7000м. надм.височина е свръхчовешко.

15

ГосТ

преди 3 години

Хахаха хахахаха "западните алпинисти " Руснаците и японците явно не важат според тая мърцина хахахаха

14

Щерю

преди 3 години

На Еверест отдавна трябваше да направят лифт до върха...

13

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Знаете ли кои са най- много хора качили 8848 (Eверест) ?Шерпите... На един алпинист се полагат средно около 1,8 шерп и около тон мъкне на провизии.Всеки с достатъчно пари може да "ПОКОРИ"тавана на Света.Човешка суета бе мен, чУеешка суета...

12

ГосТ

преди 3 години

Българки алпинисти са Милкана Русева и Радка Петкова примерно. Ако говорим за жени. София Фотева също беше много добра, мир на праха и.

11

ГосТ

преди 3 години

Знаеш ли колко ме интересува коя е първата българка, първия веган,първия гей и т.н. които са били изведени от шерпите по туристическия маршрут на еверест. А тази стрина, която коментира последното постижение на шерпите, прави ли сметка за първите постижения на шерпите, като например първото изкачване на Еверест.

10

ГосТ

преди 3 години

Простолюдието не би могло да разбере този технически и физически сложен спорт изискващ и добро планиране и стратегия. Но нито тази е алпинист, нито скатов. Алпинистите първо се научават да катерят скали и лед. А когато пък са професионалисти, могат да катерят доста сложни технически скали и лед, също и микс. От много дълго време насам, руснаците показват какво означава Алпинизъм.

9

Анонимен

преди 3 години

Да качиш осемхилядник има същия смисъл като да се качиш на стола у вас!

8

ВЕЛА

преди 3 години

До КикиТочно тази е алпинистка и е била на Еверест.

7

гост

преди 3 години

Не е разбира се! Най-големия торен бръмбар търкаля най-голямата буца тор!

6

ВЕЛА

преди 3 години

До ГосТ Първата българка на Еверест.

5

анонимен

преди 3 години

И как се нарича това : С триста зора, че и да платиш торба пари за да се замъкнеш на място, където нямаш никаква работа и може и да не се върнеш?!

4

Анонимен

преди 3 години

Това са ритуални самоубийства - никакъв спорт не е...

3

Кики

преди 3 години

Точно тази да говори за Височинен Алпиинизъм ???? Омфг

2

ГосТ

преди 3 години

Ама тази алпинист ли е ? Хахахаха Демокрация на простолюдието или фермата на животните. Едно и също. А Джордж Оруел е социалист, нали знаете? Да няма грешни интерпретации от простолюдието от плод'зеленчука, с днешна дата - т.нар. елит.