26

"Мисленето е ва

преди 3 години

Проблемът на образователната система е, че много тинейджъри и хора на моята възраст не могат и не са научени да мислят. Те достигат до определена информация, но не могат да я осмислят. А пък изобщо да не коментираме и факта, че има много хора, които не могат да пишат, четат, говорят добре пък, какво остава. Отворете някой сайт или статия и прочете коментарите за да се убедите сами.

25

Анонимен

преди 3 години

А още по-страшно е да ти дадат диплома ей така защото си синче или дъщеричка на активни борци против фашизма и капитализма! Или казано по философски да си с диплома като тази на Елена Чаушеску!

24

Анонимен

преди 3 години

До 6, 8546"Ако прегледаме само заглавията на дисертациите, ще разберем накакво равнище е образованосттана дипломираните и хабилитираните. А нещо за преписаните научни публикации или за нглите "заемки"?"Голям проблем е плагиатстването. Вечно се борим с манталитета ни в това отношение - да излъжем, да препишем, да 'заемем'...От малки така учат децата, че е ОК. Тук и родителите трябва да се включат. Особено когато те точно ''помагат" за някое домашно, проект и т.н. Цитиране поне, за начало!

23

Анонимен

преди 3 години

4Ха ха!!!На този 55-60 годишните му пречат? Защото - 'с два три клика' студентите стигали до много информация!Ама не знаят какво да я правят тази информация! Някой трябва да им помогне, да ги научи, да ги напътства - за да могат да я осмислят, обработят и използват.А това не се получава за година, две.Всъщност, и ректорът имаше това предвид. Не просто извор от знания, а обработката и прилагането им!

22

Анонимен

преди 3 години

2Нане"Даскалйете от една година са в платен отпуск!Да им се вземат заплатите и да им се начисляват по 24 лева на работен ден...Както на заведенията..."Пълни глупости!Който иска, учи.Който иска, преподава.Платен отпуск имаше лятото около месец и десетина дни, за разлика от останалите години. Наваксване, довършване..Сега, също. Други години вече сме в отпуск по това време. Тази година още работим!

21

Анонимен

преди 3 години

Така е, но ние държим да сме като вожда.Затова вече близо година училищата са затворени.

20

Анонимен

преди 3 години

Образованието е предаване на познанията и уменията от предишни поколения към по-младите и от по-образовани към по-необразовани.Това е естествен поток на обмен на информация при homo sapiens и ако се прекъсне просто ставаме диваци, появяват се шамани и всякакви типични за човека налудности.

19

АЗ

преди 3 години

Ние от хилядолетия се "возим" на дуалноста като единствено състояние .Винаги има нещо ,което трябва да оправим билото с бухалка или образОВАНИЕ. И винаги се раждат едни ,които не се образоват достатъчно .За тях има гнусна работа ,затвори ,лишения и...смърт. Това е .А реално НЕ Е ТОВА ! А душите просто са си сменили ролите .Няма справедливост ,защото вселенета сама по себе си е справедлива. Нашият избор да се клатим в това борческо танго си измисля всичко. Образованието не дава нищо от това.Защо?

18

Анонимен

преди 3 години

Простотията ни залива от всякъде-от БТВ до чалга телевизиите. Наскоро се обадих в МВнР по въпрос , касаещ Словакия. Служителката не знаеше тази държава и ме пита за коя от трите държави става дума- Словакия, Словашка република и ... Словения. Векове наред във всички държави е имало елит и простолюдие. Днес сме на път елитът и простолюдието да са на едно и също ниско ниво. Днешните млади утре ще станат министри, депутати, всякакви шефове и тежко ни на всички.

17

Анонимен

преди 3 години

НАЙ-ГОЛЕМИЯ УЧЕН В ТАЗИ НЕЩАСТНА СТРАНА БЕШЕ ГЪЗИБОР ДИМИТРОВ - НЕГРАМОТНО ЧЕНГЕ КОЕТО С ДВЕ РЪЦЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СИ НАМЕРИ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

16

православен патриот

преди 3 години

Точно това е най страшната пандемия!!!!

15

Анонимен

преди 3 години

Така е ! Не трябва да се дава титла "проферсор" на ниско образовани хора като този човек.

14

Анонимен

преди 3 години

До Ха ха!!!В интерес на иситната, най0голямото умение е, да се научиш да обработваш информацията и да я превръщаш в знание. След това, можеш да научиш всичко.

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 11успех!

12

Анонимен

преди 3 години

Егати и жиота, дето е професия, да нанасяш данни в excel sheet ...

11

Анонимен

преди 3 години

ПОРЕДНИЯ ШЛЯКАН МИЛИЦИОНЕР С ФАЛШИВА ТИТЛА

10

Анонимен

преди 3 години

Навлизането на изкуствения интелект много силно изпревари темпа на развитие на естествения интелект, който трябваше да обслужи изкуствения интелект''.(??????!!!!!)Виждате ли,на какво кощунство се кланят такива екземпляри,пръкнали се от така наречения,представете си "естествен интелект" - превърнали са се в обслужващ ***,на така наречения "естествен интелект"! Крайно време е ,"естествения интелект" да заличи такива екземпляри от средите си,както и да заличи самия "изкуствен" такъв!

9

Анонимен

преди 3 години

Почвам да си мисля, че герберастията е заразна. На вид образовани хора, на високи постове, част от тях професионалисти (в което почвам силно да се съмнявам), като се сдружат с някой гербаджия и почват само простотии да дрънкат, ще кажеш че са интелектуално ощетени.

8

Wc

преди 3 години

КАЛИНКА + КАЛИНКА = ГЕРБ..БСП..И ОСТАНАЛИТЕ....ПАРи

7

Бау

преди 3 години

повечето са с основно. За висше и дума не може да става.