83

Очевидец

преди 3 години

Тук много се плюе по Русия, но метрото в СПб минава под Нева, която е дълбока 24 м при Дворцовия мост и минава под Нева, Малая Нева, безброй канали и не е прокапала една капка. Вярно, през 1973 г на един участък се оказва, че са пропуснали един подземен поток при сондажите и започва да нахлува кал пред къртицата. Незабавно замразяват с течен азот, продължават и веднага слагат пръстени от железобетон.Този участък "плава" в калния терен вече почти 1/2 век. Който може, да сравнява!Изостанала Русия!

82

Анонимен

преди 3 години

Господ е българин, очевидно, след като размислиха за АЕЦ Белене

81

Изненадани

преди 3 години

Те в сряда разбраха, че има подземни води, нищо че изхарчиха над 500 милиона за проектирането и построяването на тази част.

80

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 95И аз това питам!Сега да ги нафандъчат хубаво.

79

Анонимен

преди 3 години

Да не изплуват и сандъчета с кюлчета злато?Щото доста кюлчета са заровени под метрото...за проекти, геологични проучвания и т.нат.Който разбрал-разбрал!

78

Анонимен

преди 3 години

Как може къде има подземни води да правиш тунел и то до река

77

Анонимен

преди 3 години

Навремето комунистите щяха да строят метро ама се отказаха заради подземни води. Само тия главанаци не разбрали, че там има подземни води.

76

Абе ей

преди 3 години

Това ,което гер беруг ите са построили, Вие не можете само да го ремонтирате, бе

75

пияница мистик

преди 3 години

Брей, чета коментарите и виждам, че тук е пълно с видни специалисти по строежи на подземни тунели за метро, хидроинженери по подпочвени води и които само по една новина от 20 реда и прозряха причината за аварията, разкриха кой, колко е крал и това без дори да отидат на място да разучат какво става :))) Хвала на такива мозъци, де ги българска майка юнашка раждала. Бойко не трябваше да вика някаква си турска фирма да строи, а да каже на Явор Колев да издири по IP адресите тукашните форумни спецове

74

Анонимен

преди 3 години

Крадеш от метрото, купуваш бутик и къща в БарселонаШефът на пропадналия Метрополитен Стоян Братоев е бил ортак с младоженеца от скандала с къщата в Барселона Йордан Христов

73

През последните 20 г

преди 3 години

Кой инвестиционен проект е бил без серизони дефекти.... ?На първо време питайте кмерицата ( на София) .Белким си спомни нещо....

72

човек

преди 3 години

Да има сега една каминеткаи да изземе документите , експерните оценки и подписите на този ,който е. Има скенери ,които дава до 8- метра данни и са използвани при разкопки. Къде е по-важно това да се случи? Някой може ли да гарантира за другите линии? Това за какво ли го пиша...Нали се виждаме и с короната. Ей този народ няма изтребване,дуржи се Божията воля само .Дръжте си го още ттулупа с къщата в Варселона , и със снимките му зад гърба на НСО. То и едно НСО. Народ и управници май сме си 1 !

71

Курейшо

преди 3 години

Гафът , който е станал е защото хидрогеоложките проучвания са проспани ! Подпочвена вода и каквато и да е вода се отвежда , а не се спира , тоест е трябвало да се направят водопонизителни сондажи , шахти и съответно постоянно изпомпване ! Това дори и известният консултант и хидрогеолог Ахмед Доган щяха да го предвидят ! Честито на ползващите и плащащите за строежът на метрото , което пълни чекмеджетата на Тиквеникът....

70

ПроСоТо

преди 3 години

До До ПроСоТоМоите уважения,но ако позволиш:-Почвените води НЕ действат така,както действат водите на повърхността!!!!Водата в язовира ИМА напор,защото е СВОБОДНА и нищо не й пречи!Водата в почвата и земния грунт ИМА "спирачка"-това е самата земна структура и маса!така че действието й не може по никакъв начин да се приравни с действието на водите в реките и язовирите!Иначе съм съгласен:-Просто някой е икономисал ЯКО от бетона и арматурата на основата...Но така се пълни шкафчето !.

69

Анонимен

преди 3 години

е кое не сме ремонтиралистроено от банкянското алчно и безскрупулно кому.нистче

68

Анонимен

преди 3 години

причината---- Не я търсете в тунела тя е в нечие чекмедже

67

Анонимен

преди 3 години

едно нещо няма направено свестно в Герберистан ..само ремонт на ремонта.. омръзна ми да чета

66

...

преди 3 години

15 тона на квадратен метър? Баце да не построил метро под Дунава?За всички които не са от София: Перловската "река" е оная вада която тече през града, дето лятото е една педя а като мине порой става цял половин метър.Баси оправданията за некадърно свършена работа, то даже не е смешно.

65

Шофера

преди 3 години

Кво ревете бе ***? На 30 км метро 30 метра се повредили, ще ги оправят.Нали няма пострадали?А по-хубаво ли беше без метро а? Само можете да мрънкате.

64

Анонимен

преди 3 години

"Релсите в метрото се надигнали заради подземни води?"Задавате ни въпрос с надеждата да клъвнем на тази версия? Причината е некадърно строителство. И по чиста "случайност" е същата фирма ремонтиралата отсечката край Своге, която уби 20 души.