45

Анонимен

преди 3 години

А колко е глобата и затвора, ако откажа да умира от Ковид, а от инфаркт например?И има ли къде да ми се издаде разрешително за това смъртт ми да не нарушава закона?За един приятел питам.

44

(-_-)

преди 3 години

Даа, нещата отиват на мнооо зле. Политици и изпълнителна власт бори.. настинка! Да по-тежка от обикновената, но все пак настинка.Защо тогава се пренебрегват всички останали заразни болести, за по-сигурно направо всеки влизащ от чужбина да се карантиняса? Направо се чудя как сме оживяли до сега при толкова много вируси, кой от кой по страшни..

43

Анонимен

преди 3 години

Дали пък не е манипулативна новина, целяща да ни внуши: "ето, дори и Исус глобяват ако е без маска, а ти къде си тръгнал тогава"? Защото това е посланието за подсъзнанието, тъй като подсъзнанието работи с директно приемане на данните, без условните връзки, които им привнасяме от контекст и допълнителна информация....

42

Ейтва

преди 3 години

Ами по готино е у форумите като има интелигентни хора, ясно че бръщолевим напразно и не напредваме кой знае ама все пак се осъзнават по отчетливо някой неща ами да наистина си отива демокрацията и човешките свободи и това с отговорността и маските и мерките е илюзия едва ли и от мрдицинска гледна точка работи и има ефект... Най големият и опасен ефект е че отчуждава озлобява и оскотява хората а може би и така по лесно хората се управляват е благодаря ви

41

Анонимен

преди 3 години

До до 37 от славянинИ да допълня към блестящият ви литературен пример и "Антихрист" на Емилиян Станев. Любимана ми книга и стиховете на Ботев и животът на Левски.Благодаря, че пишете, респект! За мен е чест да комуникирам с Вас.

40

Анонимен

преди 3 години

До до 27 от славянинДа така е и ако живеехме в тъмното средовековие, такива като Вас и мен, за написаното щяха да ни загреят на кладата. Тук водещото е демонстрация как се потушава неподчинение на заповед от господаря.Един такъв нероб го пекнали, защото упорито твърдял, че Земята е кръгла и се върти-Е, оказа се, че бил прав, но на робите им отнело век да разберат че са сгрешили.

39

до 37 от славянин

преди 3 години

Най-мощният фактор с който всяка власт държи в подчинение биомасата, това е СТРАХЪТ - страх от безпаричие, от безработие, от насилие, от наказание, от болест, от старост, от каквото и да е! Без страх ти си неуправляем, а всяка власт най-много мрази неуправляемите от нея, със страх ти си победен винаги и предварително! На Никос Казандзакис, автора на романа станал сценарий за филма ''Зорба гъркът'' принадлежи мотото: ''От нищо не се страхувам, на нищо не се надявам - свободен съм''!

38

Анонимен

преди 3 години

Каратината е мярка, която ПРЕДИ ПОЯВАТА НА КОВИД 19, се налагаше на лица с ДОКАЗАНО ИНФЕКЦИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕСега всеки е виновен до доказване на противното.Не знам дали разбирате това, което така яростно го защитавате и си го искате? Разбирате ли ,че се отказвате доброволно от ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕВИННОСТ.Не мога да повярвам, че живея в такива времена, в които антиутопиите от филмите и книги станаха реални закони...Здравите са БЕЗСИМПТОМНИ БОЛНИ и ако откажат карантина са престъпници?!?

37

Ама

преди 3 години

Ама с тая пандемия стават още по зли и в градъ стават такива само че се правят и самовнушават на отговорни и интелигентни иначе злобата е същата ефекта е същия реакцията същата злостта в погледа като на подивелите оскотели селяни няяма разлика то е психологически обяснено вероятно де без значение образование и местоживеене

36

Анонимен

преди 3 години

Ако всички мислят еднакво, значи никой не мисли.Перфектият роб е този, който си мисли, че е свободен.Перфектния роб ще търпи всяко ограничение и томоз, наложени му с обяснението, че е за негово добро.Вие от страх да не умрете, спряхте да живеете. Имам новина за вас, вие сте умрели отдавна))) не виждам как аз бих ви навредил, животът не е заразен:D"Всяко нещо, което не ме убива,, ме прави по-силен"

35

Хехе

преди 3 години

Ей ся идеалният атентатор с маска и фередже ама пусто де няма струпвания на овци да ги поизтепа малко

34

до 31 от славянин

преди 3 години

В много села ''хората'' са такива, в едното от двете села в които имам селски имот са точно такива каквито ти си ги описал, във другото още не съм ги опознал, защото отскоро имам имот там и ходя рядко!

33

Анонимен

преди 3 години

Ако пишеха актове тей смело и на Бойко за всяко нарушение без маска нарушена карантина превишена скорост неспазване правилник само тея видимите закононарушения

32

Анонимен

преди 3 години

За психологическата разлика между маската и фереджето.Всички знаете( много мразя тази фраза, но в с случая е уместна),чe фереджето e част от облеклото, наложено от религия. С оглед на "заплахите", които крие носенето на фередже, бяха въведене законови промени, включилно и глоби. Маската реално закрива лецето СЪЩО КАТО ФЕРЕДЖЕТО, НО, тук е тънката разлика, тя е атрибут на друга религия, която също ви обещава спасение)))Вие я одобрявате, и се ужасявате от всеки НЕВЕРНИК, който не я носи)))

31

Анонимен

преди 3 години

На моето село хората са страаашно оскотели... Попринцип са прости и сега с тея корона пандемии щуротии психарии са станали още по прости и зли например те гледат с дива завист че си се прибрал от градъ да си копаш градинката да си ходиш свободен по време напандемия без значение че не ги доближаваш на 3метра дори те знаят че си излязъл за хляб без маска и си я сложил чак на магазина знаят и ква кола си дошъл и колко пари имаш и че си копаш за кеф да си оправиш дворчето дива злост ги тресе

30

до 27 от славянин

преди 3 години

В действителност всеки роб дълбоко подсъзнателно мрази статута си, но понеже няма вътрешната сила да го промени, иска всички останали да са роби като него, за да не се чувства самотен в робското си битие! Мотото на роба е следното: ''в рая само аз, в ада всички заедно''! Робът е най-слабият духом човек и всеки по-силен духом от него го дразни непоносимо!

29

Анонимен

преди 3 години

Това наистина е кощунство да взимат пари от кръстен човек и то на бог. Уж са вярващи, ама не.

28

Анонимен

преди 3 години

СЪСЕЛЯНИТЕ С ТАЯ РОБСКА ПРОМИТА ПСИХИКА!!!! ЗАРАДИ ЕДНО ГРИПЧЕ КЪДЕТО ОПИЩЯХА СВЕТА ЩЕ ПОТЪНЕ ВСИЧКО

27

Анонимен

преди 3 години

Медийният вирус и неговите апостоли нито Исус, нито Дявола могат да ги спрат.А когат си роб тогава няма вселенска сила, която да го промени.Робът е перфектният обект на диктаторските режими и мрази с всичка сила всеки нероб, защото застрашава статуквото му.Стадното чувство при роба е неговата отличителна черта.Ние не живеем в общество, защото то е изградено от личности със собствено съзнание. Това, което се гради(за наше добро) е тълпа от биологични единици. А ТЪЛПАТА НЯМА СЪЗНАНИЕ, като стадо

26

Гробокопач

преди 3 години

Иисусь Ристос от село Елхово! Вашият Спасител! Алилуя!;)))