12

Анонимен

преди 3 години

До ШляхтицИ още нещо - целта на академиите не е да "определят езика", въпреки че се е правило многократно, най-често поради политически причини. Целта е просто да обновят писмения език. Едно време са се оптиали да превърнат английския в латински и днес резултата е, че ако говориш "официално" можеш да прозвучиш като пълен загубеняк!

11

Анонимен

преди 3 години

До тицВиж, никой не те спира! Говори си езика така, както на теб ти харесва! На мен лично ми писна от БАН през 10 години да мислят поредната боза, ама както и да е.Та ние дори нямаме пълен тълковен речник на българския език! А правилата на БАН, понякога са противоречащи едни за други.

10

Макс

преди 3 години

И аз се чудя какво означава трафство Чешип. Според мен или е графство Чешър, или е трафопост Чешип.

9

Анонимен

преди 3 години

Когато неможеш да продадеш стоката която си купил, е най добре да и драснеш клечката. Поне ще спечелиш от застраховката

8

Учителката по геогра

преди 3 години

Кое е това графство Чешип че не съм го чувала никога?

7

Шляхтиц

преди 3 години

До коментар номер 5: Още по-правилно е да се пише и говори КОМУ принадлежат изгорелите автомобили. В българския език някога е имало четири падежа: именителен, родителен, винителен и дателен. По предложение на академици от БАН сега може да отпадне и пълният определителен член и опростенчването на българския език продължава с пълна пара.

6

Анонимен

преди 3 години

Ся ще си купят тесли. Мъск вече им е изпратил своите предложения.

5

ДДРОнег

преди 3 години

Г-жо Христова, девойче младо и гл---во ...Как се пише:"но не съобщават на кой е принадлежала скъпата колекция."Пише се " ... на КОГО ... "Къде сте учили ??!!То неграмотността е масова, но поне уж миситрките трябва да сте грамотни, ама не би ...УжасТ !!!

4

Анонимен

преди 3 години

Опровергават сентенцията "От имане глава не боли".

3

Анонимен

преди 3 години

Имал - изгоряли. Моята няма как да изгори.

2

SWAN

преди 3 години

Обикновенна застрахователна измама - не е имало на кого да кешира кочинките! И понеже тариката се е почувствал най-големия ***, е намерил решение :)

1

Анонимен

преди 3 години

е тва си е истибска трагедия.