9

българин

преди 3 години

До: номер 10Вероятно визираш Масачузетския Технологичен Институт (MIT) в САЩ, еквивалента на българския "Технически Университет"?И защо му смениха името - от институт на университет?Американският институт си остава институт, и пак не можем да му стъпим на малкото пръстче, нищо че се водим вече "университет"!Помня, като учих във ВМЕИ София, на лабораторно по аудиовизуална техника се мъчихме над един стар очукан видеокасетофон (не ставаше и за музея!)

8

Анонимен

преди 3 години

Сериозните университети получават пари за работа по проекти, а не чакат на Държавата да ги издържа!МТУ в Щатите получава милиарди долари за свършена работа!

7

Робко-1

преди 3 години

Е чак свръхмодерна...Те поне една модерна да създадат, че скоро ще настигнем Бангладеш и Папуа.

6

az

преди 3 години

Тоя като гледам и ппрезерватив не може да създаде. Оди из техническия като некъв онбашия и само се пуйчи.

5

Анонимен

преди 3 години

Успех,това е нужно!Създавайте иновации за потреблението,за бъдещето,креативност и силен дух.Да,не е досратъчно,само да се зубри ,а и да се създава,да имат хъс и амбиции за нови неща!

4

Анонимен

преди 3 години

Идеята на науката е различна. Ние нямаме пари за фундаментална наука, за това е по - добре да развиваме приложните направления., За да се случи това е нужно частните фирми да се доверят на университетите и да ги финансират в създаването на определени продукти. За съжаление, единствения такъв случай, за който си спомням, беше някаква вита баница. И като четях мазнините, които е влижил професора дето беше измислил рецептата, се отказах да я ям. Те това е науката в България, за съжаление.

3

Само питам

преди 3 години

А,в ТХ кога?

2

vlady

преди 3 години

Инвестира се сериозно в наука - примерно наскоро завърши голям съвместен проект на НСА и турски университет за изследване на мазните борби, преди около две седмици Каролина Грозданова стана учена борца с дисертация по борба, след по-малко от месец ще бъде защитена нова дисертация по културизъм.

1

Анонимен

преди 3 години

Свръхмодерна лаборатория за плексигласови очила?