13

Анонимен

преди 3 години

13- така е ЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ Е ПРОВАЛЕН, НО Я ВИЖ СОЦИАЛИЗМЪТ Е В РАЗЦВЕТ- ВЕНЕЦУЕЛА ИМА ИНФЛАЦИЯ НАД МИЛИОН/ПИШИ ГИ МИЛИОНЕРИ/С МИН ЗАПЛАТА 15 ДОЛАРА, СКОЧИЛА 2019Г С 347%, В КУБА ЗАПЛАТАТА НЯКЪДЕ ТАМ, В СЕВЕРНА КОРЕЯ- НЯМА ИЗЛЕЗЛИ ЗА ДА КАЖАТ КОЛКО ПОЛУЧАВАТ- ПРИ ВСЕКИ ОПИТ ДА ПРЕСКОЧАТ СТЕНАТА - ДО ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ДО ЖИВОТ В ТРУДОВИТЕ ЛАГЕРИ, УСПЕХИТЕ СА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ.

12

Анонимен

преди 3 години

Либералният модел се провали навсякъде. Има мегдан още да се затъва обаче. За да засегне и лично голям процент от считащите се за недосегаеми.

11

Анонимен

преди 3 години

11Не че пълни джобовете на олигархията. Помага им да не плащат на работниците. Защо да наемаш 10 човека, ако може 8 да работят по 9 часа? Или защо при липса на кандидати за позиция за 800лв да дадеш 1000, за да се хване някой, ако просто може да накараш друг свой работник да работи и в събота и да покрие дупката?Извънреден труд над 40-50 часа годишно не е до форсмажорни обстоятелства. Това си значи увеличение на работното време и пестене от наемане на достатъчно хора.

10

Защо????

преди 3 години

Поредната стъпка доказваща омразата на ГЕРБ-ерите към тези, които произвеждат в България и огромната им любов към олигархията, чиито джобове ГЕРБ вече 11 години пълнят с откраднатите пари от българите. Именно това пълнене на сметките на олигархията с парите на българите, ползвайки държавна помощ, превръща България в най-бедната държава!

9

Анонимен

преди 3 години

До 7Значи, защото някога някои крали, сега да оставим да вкарат 6 дневна работна седмица(защото реално, даже всяка събота да работиш, пак не стават 300 часа.) или 9 часов работен ден(пак ще остане за доработване)? В случая важното е дали работниците искат да се позволи нещо такова, защото всъщност тази норма по закон е ЗАДЪЛИТЕЛНА за работника- няма право да откаже на работодателя да работи, ако е в рамките на тези 300 часа. Какво те грее, че така вместо МРЗ 500лв нето ще взимаш 600лв примерно?

8

Активист на БСП

преди 3 години

До :8- Нещо като ГЕРБ ,но по-стари !

7

Бсп е в будна кома..

преди 3 години

Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?

6

Анонимен

преди 3 години

тия партизаните се сетиха че има работници та се загрижили а кога съспипахте предприятията и си ги купихте за стотинки и хората отидоха на улицата партизаните тогава лапаха кинтите нали

5

Анонимен

преди 3 години

То па нашенеца като се преработи, та нема кой да види.

4

Ямболски цървул

преди 3 години

БСП като са толкова замислени за работника,защо тогава измислиха плоският данък....А,че и подариха 4 военни бази на САЩ????

3

Щирлиц

преди 3 години

Къде бяхте,другари,когато се вихреше масовата аййдушка приватизация,и се затриваха заводи един след друг,предварително раздадени на правилни партийци от всякакъв цвят?Знаете ли колко е вдъхновяващо да ви платят няколко заплати във вид на готова продукция,по-точно текстилни изделия?Уверявам ви текстилът не става за ядене.Та сега не ни про.бутвайте фалшивата си загриженост.

2

Факт

преди 3 години

Значителна част от хората работят допълнително на второ място,така или иначе.На пръв поглед увеличаването на извънредния труд не би пречило толкова,ако се заплаща по закон.Обаче в повечето случаи,допълнителната работа е доста по-заплатена от основната,т.е. хората ще загубят пари.Освен това рядко работодателите плащат полагаемото за извънреден труд,а има места,където и не го плащат!Нека направят извънредния труд двойно платен-тогава ще се полага само когато е нужно.

1

Анонимен

преди 3 години

Така се получава безмислена експлоатация.Нито една голяма фирма няма да дойде в Бг щото видите ли щяло да се работи много за без пари.Инвеститорите заобикалят България и проблемът е че не виждат потенциал в държавата те не се интересуват от "ден за ден бате щти работим за без пари" А политиците предлагат именно това.-"Елате в България тука нема да плащате данъци и заплати освен тва е законно да се бачка по 12 часа на ден"-е кой ще им дойде на ромската оферта?Хората искат сигурност и стабилност.