147

Анонимен

преди 3 години

А и другото - с покафеняването на запада все повече бели ще търсят убежище в източна Европа. Познавам много хора които се отвратиха от какви шитхолс са много държави като Франция и Англия и се върнаха. Много други ще осъзнаят това рано или късно. Та тия глупости как сме щели да изчезнем са базирани на линейни модели, които не важат в нашата реалност.

146

Анонимен

преди 3 години

Всъщност ние сме с доста по-висока раждаемост от доста европейски държави като Гърция, Словения, Хърватия. И това е без ромеите. А те са предимно инасящите се вече. Полетите излизащи от България за към западна Европа са 90% роми и много по малко на връщане. Преди ковид летях по 20 пъти годишно и категорично мога да потвърдя този тренд.

145

Анонимен

преди 3 години

До doomerСтига си си прожектирал комплексите за малоценност върху другите. Малко са ви тормозили такива като тебе в училище.

144

Анонимен

преди 3 години

До 134Човек, който не прави разлика между цифра и число тръгнал да ръси акъл....

143

Анонимен

преди 3 години

Нека отмине пандемията и ни преброят , все още хората гинат като мухи от липсата на медицина и медици , от самата лекарска небрежност и страх , от късно потърсена медицинска помощ , от неадекватните мерки на просветното министерство и говоренето ,че децата трябва да ходят на градина и училище .

142

Аз ви казвам:

преди 3 години

Филма Прогноза е едно от най-големите постижения на демократична република България, преди ония нацист да си довлече *** отново тук. И рече : Ази мразим Бугарите повече от Македонците и нема изкуство повече да има и на цялото сърфокаране и междусъседски отношения и екскурзии за сърф. И вместо сите да му та.ко.ва.ме таковата на нацискио изверг и вие рекохте пари да барате. Нема се разбереме. Глейте Прогноза и пак си помислете кой кви ги е свършил. И Ататюрк щеше да кара сърф!

141

Прогноза:

преди 3 години

Няма вятър, няма вълни, няма сърф - скандал има! Пак ти казвам целия тоя спор вече фиктивно се е водил във филма Прогноза и е абсолютно безмислено да се води пак!

140

Прогноза:

преди 3 години

Четирима приятели - сърбин, македонец, българин, влах (полурумънец демек), май и грък имаше тръгнали да карат сърф ама през ваканцията и решили да идат до един турски остров да карат сърф не на обичайните места. Ама вятър нема ... И тия седат и чакат ветъра. И докато чакат вятъра вземат та се изпокарат и почнат да се карат исторически кой лъже на Балканите и кой чужд кой свой. И накрая се оказало, че сме си свой - ама пусти англичани и колониалисти живота са ни отровили. Ай не приказвай глупости

139

Ей много мразя

преди 3 години

Ми приказвате глупости бе ей. ... Какое език говорил Александър Македонски? Гръцки. Проблемът за македонската културна идентичност е чисто фонетичен - гръцкио език има ли общо с македонскио език. Па смени си азбуката и пиши на латиница и пак изговора ще е бугарски. Що ме нервиш така. *** и промитите ви мозъци псевдоисторически ... Сега ще ми кажеш, че южнобългарския говор е како македонския щото некога тия земли са били част от велика македония ... Гледай Прогноза ти казах!

138

Щерю

преди 3 години

- А от тях колко сте се заявили юридически като - Жив Човек, Суверен ?!Защото, според действащото Римско право днес, Вас Ви водят - Лице, Гражданин, Субект и какво ли още не, но не и Жив Човек...

137

Анонимен

преди 3 години

Силно преувеличено.

136

Що са глупости:

преди 3 години

Ми *** в югоизточна българия и чуй българския език, *** в Македония - чуй българският език и го сравни с югоизточния диалект - айде сега фонетично прилики и разлики? Единият и другият говор са придобили собствени характеристики. Къв ви е проблема на макетата?Проблемът ви е, че сте били под влияние на Тито и сърбите, те налагаха една политика на сръбски национализъм, а цялата идея е да идете да гледате филма Прогноза-или кой лъже на Балканите и престанете да вдигате тая врява. Тия в Лондон лъжат

135

Що са глупости:

преди 3 години

И Чеушеско и Живков и Тито водеха политика на национализъм, който постоянно воюваше за отвоюването от колониалните гадове на национален и местен интерес в икономиката, културата, образованието, обаче точно това е проблемът с Македонеца - това население преди 148 години имало преди всичко българско самосъзнание и говора е български все едно жаргонен югоизточен български ... все едно е диалект на българския език. От елинистичния ген на Александър Македонски сещате ли се колко е останало Санстефано

134

Що са глупости:

преди 3 години

Ми глупости са и Сърбия и България и Македония и Гърция всички ядохме д'рвото заради нечии глупости преди 148 години да си играе старата игричка "Разделяй и владей" и да поставя тука колониален режим и да си прави колония, отказвайки на местното население дълго чаканата и заслужена независимост и ненамеса във вътрешната и външната политика. Македонеца дълбоко мрази България, защото Македонеца не съществува, а Македонеца не съществува, защото той е изкуствено творение на Тито и Югославия, а тя на

133

K

преди 3 години

"Реални" доходи, ама друг път. Реални могат да бъдат тези, при изчислението на които се взима предвид РЕАЛНАТА инфлация.

132

Що тоя спор е глупав

преди 3 години

Едно е да искам безвъзмездна финансова помощ за моята институция, като си я заслужа геройски отървавайки ни от разни ***. Тоест аз нещо съм направил за да искам нещо. Аз твърдя, че институцията в която работя и за която искам тези пари е била подложена на системен тормоз над десетилетие и тъй като нищо в тоя живот, ама нищо ми не е дадено даром от чужди хора и за всичко съм се борил със зъби и нокти, аз направих нещо, което много хора от тия на Айсли не харесват, обаче ... нали ... айде сеа

131

Още глупости:

преди 3 години

https://bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/86132-vesela-cherneva-balgariya-e-absolyutno-sama-v-spora-si-sas-severna-makedoniya?utm_source=dnes&utm_medium=Bulgaria_page&utm_campaign=RSS_2019Що са глупости,щото са нищоговорене,важните неща не се говори за тях,като например,че с трасетата на БТК Виваком са привилигировани,а привилегиите създават предпоставки за монопол,което пък означава безвъзмездно субсидиране на малките и средните ISP-за да има равновесие.И двете страни приказват глупости

130

само факти

преди 3 години

Все пак за 10 години заплатата ви се е увеличила двойно, а покупателната способност 1,7 пъти. БВП нараства всяка година с над 3,5% като само Словакия и Естония в ЕС са с по-голямо нарастване на БВП. Чуждестранните инвестиции се увеличава с около 100 милиона всяка година. Средната продължителност на живота от 71,4г. през 2009 сега е 74,9. Индесксът за Човешко Развитие на България расте за десета поредна година и през 2019 e 0,816. Това са факти, пък вие си пишете каквото щете.

129

Сега разбирате нали:

преди 3 години

Уважаеми дами и господа защо Айсли получава "Златната малинка" за антропология. Айсли твърди, че човекът вече е овладял природата и себе си и че светът няма нужда вече от герой, защото няма вече геройство, което да бъде извършено. Интересна е заблудата и розовите очила, които Айсли поставя на читателя, а и на феновете си. И още много по-интересно е как някой хора се възползват от наивитета и посредствеността, която Айсли представя за модерни в нашето време. Кестлер виж - Кестлер друго казва!!!

128

Антропология

преди 3 години

Нещо ми е заяло не,не,не-то - н-то демек. Перефразирам Айсли: Съвременното общество има нужда от едни други хора, по-добри, по-взаимопомагащи си, по-взаимодействащи си (повече овци за стрижене) , то вече няма нужда от хората дето победиха със зъби и нокти леда, мечката, тигъра, вълка единак. Нали то сега го няма социалният лед - проституцията, няма я социалната мечка бедността, няма го социалният тигър - религията, няма го вълка - корпоративния алчен и хищен бизнез лобиращ и монополизиращ. Хич..