31

Име

преди 3 години

Да довърша: До Анонимен 21: Един пример с кремиковци - и при соца и след това е било на загуба, вижте има статии в интернет, до последно преди да го затворят държавата му даваше примерно 500 милиона на година, опростяваше му дългове и пр., въпреки че е било калпаво предприятия. Затова при соца сме трупали дългове и сме печатали пари на поразия - докато не дойде фалита и после (хипер)инфлацията (1991г. и 1996-97г.). И затова казва Меркел, че помощта не е безкрайна, иначе пак инфлация ни чака

30

Име

преди 3 години

До Анонимен 21: Абе при соца всички предприятия са били държавни, не е било нужно да работят на печалба (затова много са били всъщност на загуба). И е хвърляла маса пари на вятъра да поддръжа фалиращи предприятия (аз не си спомням да е имало фалирало предприятие по тази причина при соца). Парите обаче в крайна сметка не идват от никъде и при соца сме трупали дългове, докато накрая самия соц фалира. На запад подпомагат печеливши фирми, които са в затруднение заради короната например.

29

Ива

преди 3 години

"Германия предвижда разходи за половин трилион евро догодина"-вие знаете ли що е трилион??? знаете ли че БВП на Германия е около 4 Билиона Евро или 4000 Милиарда Евро? А знаете ли че американските и европейските числа се различават?Некомпетентността е безгранична..

28

Каква държавна помощ

преди 3 години

Ами такава, която държавата трябва да осигури след като спира бизнеса. Но и бабката само се пъчи за прид Европата, ама само обещания за вярващите. Ще си отиде безславно

27

...

преди 3 години

Нали всички сме капиталисти, каква държавна помощ?или на думи сме демокрация, а реално си е див социализъм на всякъде по света.

26

Смях

преди 3 години

Frau Меркел да дойде тук, да види как се справяме без помощи, планове и организация. Слабаци!

25

Анонимен

преди 3 години

Така,така!Сама пандемията,ковид-а и последствията ще са вечни!

24

Анонимен

преди 3 години

Иска да каже ако ще фалирате, фалирайте и да се приключва тоя "бизнес"

23

Анонимен

преди 3 години

Сега ще каже няма помощи вече, но не може и да работите, може само и единствено ако сте ваксинирани, работата е ясна, прозрачни са вече, скоро ще я линчуват, не се лъжете хитлеристите скоро ще им писне от глупостите на тая

22

V

преди 3 години

Бизнеса не е блиц криг а война на изтощението като ПСВ .Субсидиране на ,,бизнеса,, означава че и другите ще трябва да правят това.,,Бизнеса,, се субсидира чрез много методи които струват огромни ресурси на обществата . Това означава смърт за западна цивилизация .Смърта се забава чрез печатане на пари и вземане на дълг без да се променя нищо.

21

Й.В.Сталин

преди 3 години

Тая надмина Ленин по издаване на декрети

20

Анонимен

преди 3 години

Държавна помощ имаше при лошия соцААлизъм, когато ходехме по два пъти на почивка през лятото(море и планина), пенЦиите стигаха за повече от мляко и хляб на ден, а ромовете заобикаляха милицията отдалеч.Какво е по-различно днес в строя, освен името му и това, че ни зоват господа, вместо другари?

19

Z10N0101

преди 3 години

А бизнеса как може вечно да ви издържа разни политечески хрантутници ?

18

Анонимен

преди 3 години

Опоскаха парите на пенсионерите.

17

бивш

преди 3 години

поздрави от Dойчлand , бъдете живи и здрави :)

16

Анонимен

преди 3 години

Ако съм бежанец от Африка или Азия ...може ли ?!?Но ,не е плащаш ти /помощта /,нали ?!

15

До 4

преди 3 години

Виждам, че си се добрал до кодовото й име !

14

Баба Мерка

преди 3 години

Вечно може да продължава само държавната помощ за араби и мюсюлмани, германците да не си правят илюзии !

13

Анонимен

преди 3 години

Госпожа другарко капиталистка, вие капиталистите надминахте и лошите комунисти. Времето на дотациите явно не е свършило, а капитализмът май се оказа боядисан държавен социализъм.Кое от двете е по-лошо?

12

Муамед

преди 3 години

За мен ще е вечна помощта. Ще си получавам доживотно социалки, ще закачам девойки, тук таме се сбия с някой, просто за спорта