135

безсмислено е

преди 3 години

България се е съгласила да пусне на преговори Македония. Това е положението. Пък вие тук си спорете и пишете каквото си искате. Източник 24 часа.

134

Анонимен

преди 3 години

И кое му е забележителното на Самуил !?

133

SHEFA

преди 3 години

До Маке-АМА ВИЕ ОТ КОЛКО МЕСЕЦА ИМАТЕ ИСТОРИЯ БЕ?-КОГА ГЪРЦИТЕ ВИ СТАПИХА НА ВРАТО И ВИ НАПРАВИХАО СЕВЕРНА?-А?

132

SHEFA

преди 3 години

До Никифорос Николетос-И ТИ НЕ СИ В РЕД СЪС СИВОТО-БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ПОД ГРЪЦКО РОБСТВО.

131

Анонимен

преди 3 години

До Никифорос НиколетосПрочети си гръцката история- според нея Гърция е паднала под Римска власт и се е освободила едва 1821 година!

130

Анонимен

преди 3 години

Тия още малко и ще забълнуват, че Въстанието на Комитопулите (Самуил, Давид, Арон и Мойсей) не е било срещу Василий Българофигон, а за национално освобождение и полагане темелите на северомакедонската средновековна република след отхвърляне на оковите на българската татарска окупаторска власт, само има-нема хилядолетие преди да има Северна Македония..

129

Край

преди 3 години

Тая комисия е най-голямата тъпня. Ще си градим отношенията на основата на тълкуване на миналото - историци никага не могат да дойдат на едно мнение даже и да са от един курс на университета.Закривай Бате.

128

Много

преди 3 години

Интересно е от къде може да твърдите каквото и да е че е било истина, при условие че в момента сме свидетели как с очите сме виждали нещо и след това чрез медиите и политиците се показва по друг начин. А вие се доверяват на един источник, който е писан от историци с дипломи придобити от кумунистическия период и обучени от ДС и членове на ДС. И двете страни на тази комисия са съставени от историци бивши комунисти. Те ще работят както им кажат политиците и няма нищо да направат в полза на хората.

127

Анонимен

преди 3 години

Това са силно увредени хора.

126

Хистеричар

преди 3 години

Царот Самоил е бил окупирал Макja Македониjа со бугарска войска, а после царот Васил Македонец ги е ослободил истите македонци от бугарско татарско ропство.

125

Не е всичко като изг

преди 3 години

Хора не е всичко както ни го казват. Македонците искат външни експерти по история. Т. Е. историци които не са повлияни от кумунистическия период и да са придобили тогава диплома по история. Тези независими историци Най-вероятно няма да бъдат пристрастни и ще кажат истината и никой няма да може да оспори тяхните възгледи. Нашите отказват. Според мен нарочно се отлага всичко за да може Герб и ВМРО да спечелят на изборите. Както и ВМРО ДПМНЕ, които са членове в ЕНП и партньори с нашето ВМРО и ГЕРБ

124

Минаващ

преди 3 години

До 5-koКоя е била тая суверенна дръжава друже македонче .Сигурно е била Сръбия!

123

Никифорос Николетос

преди 3 години

Доколкото знам, Балгария пада под Гръцко Робство ОЩЕ В 972 ГОДИНА, когато генерал и василевсът едновременно : Йоаннис Цимисхи -- прегазва столицата на балгарите--Преслав !САМИУЛ Е АРХОНТ НА СЕРДИКА (СОФИАС)...Във Византииска традиция--Ядрото на Българите е било винаги в Север и Източната Част--там откъдето са дошли тези дошляци .Така че : Скопяно-Фиромците са прави : Самайл е цар на Западните Славяни , които със сигурност не са били българи.Славяните със сигурност не са българи .

122

Анонимен

преди 3 години

Единствената държава по онова време е била България. Така че просто няма как Самуил да е бил някакъв и друг цар, освен на България. Северна Македония идва чак десетина века по-късно, има-няма едно хилядолетие - чак след закриването на Бившата югославска република Македония през XXI век..

121

Анонимен

преди 3 години

ama jaze sam bugarin oti nema takva drgava makedonij

120

Анонимен

преди 3 години

Каква е тая "Самуилова" "държава"? Държава се нарича златното кълбо с кръст, която държи владетелят. В другата ръка държи скиптъра на вкастта. Самуил като син на средецкия (дн. София) комит Никола (арменец по произход) е поел Охрид, заедно с братята си (децата на комитата, Комитопули в гръцките извори) след смъртта на баща им. Племенникът на Самуил - цар Иван Владислав се самоопределя като "българин по род". Северокакедонските "историчари" могат да си го прочетат в Битолския надпис.

119

Ангел

преди 3 години

Кво занимавате народа с тея лекенца .ЕС ще видят само ако станат Български граждани .И без това от 2 млн макета ,700 хил са се клели в Българския флаг .Още малко остана .

118

SHEFA

преди 3 години

-ЦЕЛ СВЕТ ИМ СЕ СМЕЕ.

117

Маке

преди 3 години

Големиот македонски совет донесе одлука рестораните McDonalds да бидат повикани МАКЕ Donalds со цел да се зачува историската традициа!

116

ха ха

преди 3 години

Да прекръстят и византиеца Василий 2 на македоноубиец...