Аз като видя цена 46лв/кг. риба, отивам в кварталската месарница и директно купувам 2кг агнешко-Нова Зеландия и 2-3-4кг свински врат с кост. Пече се на фурна и вечеряме без хляб и гарнитури. Риба има през цялата година. Дори лесни пари не е хубаво да се пилеят ей така! Има едно месо-японско телешко, хиляди$$/кг-отвратително, разни вина кисели по 1000ди лв-отвратително....и риба за 200лв-.....
Най-вкусните риби за мен са две-дяволска риба и див лаврак. И двете ги взимам пресни за 10-12.5 ерво на кило в Холандия. От време на време си взимам и бял амур и според мен е по-малко мазен от шарана.
До Анонимен 15Не се заблуждавай, че по това време ще вземеш постен шаран! Миришещ на тиня може но постен не. Природата му е такава, че есента трупа мазнини, за да може да презимува.Ако е много студено изпада в летаргия и не се храни и оцелява благодарение на натрупаните мазнини!
Живичка пъстървичка- нашенска казваш. Заразена с какво ли не, хранена да не обясняваме с какво. Купувам САМО вносна риба или риба от рибарници на свои приятели, които гледат сьомгова пъстърва, сьомга и пъстърва. Иначе- само гръцка ципура, лаврак. Поне съм убеден, че е чиста и прясна. Личи си отдалече дали е прясна или не.
Защо е нужно български рапани да ходят в Америка,----------------------------------------------------------------По принцип съм съгласен с поста ти, обаче нищо против нямам да се ловят и изнасят рапани. Именно те унищожават черноморската мида и сега почти е невъзможно да намериш миди, а не беше толкова отдавна всеки ден събирахме там където имаше скали, камъни или по мостчетата на градските плажове във Варна. Сега рапани много, но лично на мен не ми харесват особено
Не хранете капиталистите, които ви вкарват риба на няколко месеца. Всеки град си има платени водоеми за спортен риболов, които предлагат и прясна жива рибта. Купете си от там.
И как така спекула ще е възможна само в малки населени места, моля "мозъците", родили този бисер, да го обяснят. Защото живея в София и с ръка на сърцето мога да кажа, че спекулата е в СКАНДАЛНИ мащаби за всички хранителни продукти, продавани в най-големите вериги. Зеленчуци, млечни и месни продукти, хляб, се изкупуват от производителите на цени в порядъка на няколоко стотинки за килограм. Надценката от веригите е не по-малка от 300%. Къде отиват тия пари? Няма начин да е от транспорт и склад.
Денонощно, милиони тонове товари пътуват на десетки хиляди километри. Изнасяме за Америка и Азия? Все едно нямат океани и морета там? Защо е нужно български рапани да ходят в Америка, и Американско говеждо да пътува насам... Побъркан, неспасяем свят. Иначе, вие сте виновни, че колата ви съсипва планетата. И кравите, понеже много *** метан. Да.
Скумрия няма да хапна след - аварията вьв - аец фукушимаСега се гласят и да изливат маи - 100 000 тона силно радиоактивна вода в океана от охлаждането на ядренното гориво , четох скоро статия за това
Ще направят ли ПСР тест на рибата отде да знам дали вируса не е във рибата яжте си я вносители.. Аз ще ида до някой язовир там винаги има рибари и продават или охраната на язовира продав.а Цените са нормални и рибата винаги е прясна.
Нищо ново не казвате. На нашето Черноморие, в сезон, масово се предлага замразена, вносна риба. Какво остава за зимата? :Д
Вносни ще са две трети от рибата на трапезата на Никулден