19

Адолф Кюмюра

преди 3 години

Ей, така зорлем ще се завърна -- от либерастка глупост!

18

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам, кво обидно има да наречеш нещо с името му? Ако трябма да мисля, на всеки език по света, кое фонетично съчетание е обидно някъде, трябва да спра да говоря. Не-гърът си е не-гър, както ютията е ютия, просто така се обозначава черен човек.

17

Майкаиндия

преди 3 години

Негритос е по-обидно от Ром. Разбрахте ли, Белуги такива бледолики.?

16

Анонимен

преди 3 години

Аз също мисля, че не думата определя хората! Например думата цеганин я смениха с ром и с какво се промениха цеганите като станаха роми?? И вече думата ром е синоним на думата цеганин!

15

Леле до 16

преди 3 години

Вярно ли? Аз пък мислих, че това е испанската дума за черен . А в Щатите как ги наричат изобщо не ме касае! Сравнението ти с турското "рая" е обидно и неадекватно.Друго ги обижда. Но да знаеш, че както съм чувала родни ... Да се псуват на "ей, ...!", а не на "ром", така съм чувала *** да се наричат "***"... Явно само за такива като теб е расистко. Дано плащат добре в тея НПО-та, че да не се излагате за жълти евроцентове...

14

Анонимен

преди 3 години

Н-то се смята за обидно не защото значи черен и не може да га кажеш, а защото така са се обръщали робовладелците към робите. Все едно турчин да каже на българин рая. Затова на английски се казва "black", black people", а не н. Но в други езици явно има проблеми.

13

ХХХ

преди 3 години

Големи изгъзеци .....белите (това расистко ли е ?) сме дискриминирани ! Значи как да нарека тъмнокож ? *** - расистко! Бял - още по расистко .........? Ами осъдете режисьорите и продуцентите направили филма "Бледоликия ездач" ! Това е расистко !?п.с. Дори не е искал да напише това което тия разследват .....

12

Minuva42

преди 3 години

Добре, значи ако спомене Fantastic N***o и ще го накажат да не играе?

11

Край

преди 3 години

Не думата определя хората. Ако почнат да ги наричат белуги до половин година това ще е лоша дума.

10

Двоен аршин

преди 3 години

А Ман (аман) Юнайтед що бяха облечени в черно тоя мач?!? На мaймyни ли се правят или се подиграват на неrроидите?!?

9

Анонимен

преди 3 години

На черното не можеш да кажеш бяло.

8

аз да ви обадя

преди 3 години

Хахахаха ,на човека му забраняват да говоли на майчиният си език... Истината е че латино-испанският е неприемлив за новите ценности , при тях е напълно в реда на нещата непознат мъж да нарече -скъпа, красавице, сърчице, слънчице , живот мой и др.под. - клиентка в бар/магазин. Но по закон , в Испания това се счита за насилие и може и до съд да стигнеш.

7

Анонимен

преди 3 години

Забранявай Испанския.

6

Анонимен

преди 3 години

За некви постчета? Че тва не е реалния живто бе! Нета! Квото става в нета си остава в нета... Аман!

5

Анонимен

преди 3 години

Ама те са си ***, бе!!! Значи бял не е обида, ама *** е?!?

4

oho boho

преди 3 години

Ами да казваме на църното бяло ли?Не мога да разбера ***защо се обиждат на ***. Все едно мечките да се обиждат, че са мечки?

3

Анонимен

преди 3 години

А черно на испански как е ? Да не би да е negro? За един преател питам.Писнаха им кръвосмешенията с братовчедите им на англетата и забленуваха ***.

2

Габровеца

преди 3 години

В САЩ нямаше да стане така, щото Кавани щеше да се води латинос и като такъв е в защитената категория дето не могат да бъдат гонени за расизАн.Явно вече имаме нюанси, хахаха.

1

Анонимен

преди 3 години

До там води невежеството наказват се невинни.