59

???95850

преди 3 години

До 1989 година изнасяхме селскостопанска продукция, а сега я внасяме. Къде бяхме, къде пропаднахме

58

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"През гадния социализъм изнасяхме за целия свят земеделски а и промишлени стоки! "То от много изнасяне накрая фалирахме. Социализма е недоносче каза ви го и вашия господ Тодор Живков ама бетона в главата ви пречи да го възприемете.

57

Анонимен

преди 3 години

Защо да произвеждаме картофи?Магазините са пълни с картофи, не трябва да произвеждаме. Не ни трябва никаква индустрия, защото има всичко по магазините.Магазините са пълни и богатите ще си купуват всичко.

56

Анонимен

преди 3 години

Истинска пазарна икономика има само в Африка и Индия.Там няма субсидии за храна, невидимата ръка на пазара носи глад и бедност на африканците и индийците.

55

Анонимен

преди 3 години

През гадния социализъм изнасяхме за целия свят земеделски а и промишлени стоки! Сега обратно внасяме! Не, че искам обратно да се върне социализма!Просто факти! До къде стигна България в демокрацията?

54

Анонимен

преди 3 години

До ГробокопачСега вече всичко внасяме, живеем натъпкани в градовете и ни ранят другите държави.ами то само с крякане по площадите и акане из гранинките не става, трябва и акъл.

53

Анонимен

преди 3 години

Нашата земя изобщо не става за отглеждане на картофи.

52

Анонимен

преди 3 години

Вместо да пишете глупости по форумите, вземете и гледайте картофи и после ги продавайте по 25ст. Баце ви го каза преди 3-4 години, ама вие нито искате да ядете филии с мас, нито искате да садите картофи.

51

Анонимен

преди 3 години

Ами нитратните зелени , червени чушки , домати , дето ги внасят от Турция запо 10 стотинки вагана?? а после ги продават на Еуропейски цени ?? че и помощ от държавата искат щот губели??

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 47А при теб как е бе тарикат-текезесар?Копаш ли за 40ст на ден?

49

Анонимен

преди 3 години

До млък бе опоркаджииМи стани ти фактор в ресторантьорството бе пич.Ама за нищо не ставаш.Това ти е проблемът.

48

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 49Раздаването на провизиите на 40 човека далеч не е работа за половин час.Ок. Дай твоята жена да се занимава безплатно с логистиката.Аз ще съм 41-вия.Става ли?

47

Гробокопач

преди 3 години

След Петър Стоянов, България вече няма структурирано и рентабилно картофопроизводство, вследствие, на което и отделните хора се отказаха да сеят. Да гледаш картофи, не е толкова лесно. Иска и тракторна техника, не опира само до мотиката. А с идването на Петър Стоянов се научихме на вносът. Вносче, лесна работа. И така и тръгна. Сега вече всичко внасяме, живеем натъпкани в градовете и ни ранят другите държави.

46

Ами, да...

преди 3 години

ЩОМ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА И ИМА ДЕФИЦИТ, ЩЕ ГИ РУЧАТЕ КАРТОФИТЕ И.... ПО 5-лв/кг.!!!КОЙТО ИСКА ЕВТИНО---ДА СИ НАПРАВИ ТКЗС! АМА СИ ТЪРСЕТЕ И РОБИ---ДА ВИ РАБОТЯТ ЗА "БЕЗ ПАРИ".... ХАХАХААА....

45

ЕХ, КОСЬО, КОСЬО....

преди 3 години

КЪДЕ СИ ЧАДО САМОКОВСКО, ТА ДА НАХРАНИШ НАРОДА.....??!ТИЯ КАНАПИ, ЕДНИ КАРТОФИ НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ, БЕЗ РУШВЕТ И ДАЛАВЕРА.... ХАХАХААА...И БЕЗ ДА ОГРАБЯТ ХОРАТА!

44

Анонимен

преди 3 години

Хахахаха , оплаква се колегата как един ще си губи времето за да осигури по-ниска цена на останалите 39 семейства, ам ти и женати ще ограничите с половин час висенето във фейсбук и ей от къде ще ти дойде времето,

43

млък бе опоркаджии

преди 3 години

За бг-стопаните има СЪЩИТЕ субсидии, но няма как половината да отидат за подкупи за да те одобрят, другата половина за нов жип и после да си конкурентоспособен.В Европа хората се кооперират и така по-лесно и евтино успяват да получат помощи, да произведат нещо , да договорят 2ст/кг по-висока изкупна цена ....Ама докато разни бивши футбалери се изживяват на фактори в ресторантьорството - все ще сме на дъното.

42

Анонимен

преди 3 години

Как е бре тарикати,плющите ли Полски и Гръцки фуражни компири?

41

Сп???нс !?

преди 3 години

Ей къде е Гърция -цяло лято като ходихте да се снимате за фейса , да си бяхте донесли по един чувал с картофи по 15цента килограма.И в Испания изкупната цена на портокалите е 15-20 цента и на Лидъла са по едно юро , ама кво да праиш- пазарна икономика и прогнил капитълизъм

40

Анонимен

преди 3 години

До i'mЩом растат картофи в България - отивай си на село и гледай.Какъв ти е проблемът?