57

Щирлиц

преди 3 години

Да карат ролкови кънки на голо,на кого му пука за тези?

56

WGW

преди 3 години

До ???Защото те само ще сглобяват автомобилите и ще произвеждат фаровете евентуално. Всичко останало ще е внос от Азия. За там общо взето не гои е грижа за природата

55

Никой

преди 3 години

Няма нищо еко в е-колите или в "зелената" енергия. Прочетете колко емисии и отрови се произвеждат за производство на батерии, около 100000 км трябва за да се изплати такава спрямо ДВГ и тогава батерията й става за подмяна, нова батерия а старата я заравят в Африка. Прочетете огромното замърсяване от вятърните централи, перките и телата са от стъклопаст или карбон,няма рециклиране,нарязват и се заравят. Еко било...Всичко се прави от глобалистите заради контрол и отнемане свободата на човека.

54

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Ако всичко мине ток откъде ток ще се взема след като и АЕЦовете искат да затварят ?"Ами една голяма ТЕЦ във Великобритания е минала на дърва.

53

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"КПД на електро двигатела е много добро."Да, ама на ТЕЦ-а и разпределителната мрежа не толкова.

52

Булшед

преди 3 години

Солара заема огромна площ често обработваема. След 25 г изхвърляш панела! Не се рециклира! Перките са вечни с малка поддръжка но огромни площи заприличват на гробише и пак са неизползваеми. Само Аец трябва да се развива и овлдяване сл енергия но не от солари.

51

Анонимен

преди 3 години

Забранява се само продажбата,а не ползването и притежаването.Така че поне 2099 година ще има бензинови коли.А до тогава,я кучето,я камилата.

50

Анонимен

преди 3 години

Ако всичко мине ток откъде ток ще се взема след като и АЕЦовете искат да затварят ? Тия солари и ветрогенератори са капка в морето. Ще видите как след време китайци и руснаци ще продават ток на света

49

Анонимен

преди 3 години

Че то дизелите са в пъти по-вредни за околната среда и хората!Особено системата конумрел няма равна по вредност!!!

48

Анонимен

преди 3 години

Като цяло бензиновата икономика не е никак лоша. Създава работни места и движи индустрията. Също като енергия петролът на практика няма равен! (ядрената енергия много е повече но не е практична)Проблемът на петрола със замърсяването също е решим. Има технологии които изтеглат вредните емисии директно от въздуха. Всички проблеми със икономиката и климата могат да се решат с правилна политика.това:"Хайде да си убием индустрията и от утре всички да караме на ток" не е правилна политика!

47

до 49

преди 3 години

Ти са КПД-то на батерията ни разкажи малко. Пък после, ако ти остане време ни разкажи и за необходимата енергия за производството на лития, кобалта и сума още редки метали.

46

Анонимен

преди 3 години

До 44КПД на електро двигатела е много добро. Тук бензиновия двигател е с лошото КПД.уловката е там че в 1кг литиево-йонна батерия има в пъти по малко енергия от колкото в 1 литър бензин. С перфектна аеродинамика и чупки в кръста енергията от батериите може да стига за що годе нормален пробег на личния автомобил, но за камиони, трактори, кораби и самолети не.

45

Дизелака до 46

преди 3 години

Ще им кажа. Като си навит да сложим по едни 50 лева, пък ти с електричката, а аз с дъртия дизел, пък да видим кой-колко ще измине :) Ще е готин експеримент :) Ако се наложи, ще се върна да те поизтегля до най близкото населено място с контакт :)

44

???

преди 3 години

Знае се, че целия цикъл от производство до изваждане от употреба за ел. колите е по-замърсяващ в сравнение с този на бензиновите и дизеловите коли. Защо Великобритания ще забранява по-чистите коли, а ще използва по-мръcните ел.коли? Вероятно защото ще прехвърли най-замърсяващите неща в други държави като България, а за себе си ще остави чистата част.

43

Анонимен

преди 3 години

Кажи на приятелчетата "електроинженери" да си окачат менте дипломите във външните нyжници на сeло. А ти може да погледнеш в уикипедия кое как е.

42

Анонимен

преди 3 години

Когато някой ти политик ти обещава нещо, което би трябвало да селучи след повече от 4 години в бъдещето, все едно не ти обещава нищо. В прв текст казва:Ае аз това няма да го напрвя. Надявам се в бъдеще някой да го напрви, но това няма да съм аз.Ще забранят бензиновите коли колкото кацнаха на луната. Все след 10 години напред в бъдещето.

41

Анонимен

преди 3 години

От въглищата в теца, докато стигнеш до стоковата мощност на колелото на електромобила - загубите са над 90 процента!!!! Та колко викаш е кпд на ел. двигателя??? Дали има 10 процента?

40

До 18

преди 3 години

Ето това ми харесва най-много във вас зелените фенове.Имаш няколко автомобила с ДВГ но ми обясняваш колко е хубаво да имаш електрически автомобил.Като е толкова хубаво- защо ти нямаш?

39

Сметалото до 40

преди 3 години

Ама ние не взехме под внимание и КПД на батериите на електричката, че тогава става мазало :)

38

Киловатите

преди 3 години

За произвеждането на един киловат енергия са необходими 0,085 литра дизел. При цена на нафтата 1.60 , получаваме 18 стотинки за киловат. Аре юрвайте се на "икономичните" електрокарчета :)