51

Denis

преди 3 години

Те не виждат грешката в тях,а ние сме направили грешка ,че не сме ги подкрепили. Трябва се направи една среща на доказалите се историци в Европа,без Русия и Сърбия и да се приключи този въпрос веднъж завинаги ,дори да не е в наша полза.

50

гого

преди 3 години

С това поведение и отношение, декември, ама 2050.

49

Специалист

преди 3 години

През декември среден пръст.

48

Анонимен

преди 3 години

Никаква Макетия, това е древна Синтика....

47

Барселона

преди 3 години

До до 41Да признаеш държавата е едно но да им слушаш глупостите години наред и да се правиш на улав,не става...Компромиса трябва да го направят Те...а не Ние...

46

Барселона

преди 3 години

Егати и наглите типове.И дума не става че всичко е по тяхна вина,че проблемите са техни а не наши...Докато не клекнат никакво отстъпление та ако ще и още 30 год. да чакат...

45

Анонимен

преди 3 години

какво очаква като швабата излезе и ясно го каза днес, май не е още време....

44

Възмутен

преди 3 години

Скопският външен министър май е най-нагъл от всички! Позволява си да заплашва България, че щяла да навреди на себе си и на имиджа на ЕС! Нечувано нахалство и безочие, което още веднъж потвърждава правилността на нашата линия спрямо С. Македония.

43

Анонимен

преди 3 години

Трябва да пишат в учебниците за сръбската окупация 1912-1944 година, за сръбския окупатор, за свободата 1915-1918 и 1941-1944 година, за българина Гоце, за насилствената македонизация.

42

Анонимен

преди 3 години

"В тази връзка министърът разчита на готовността на българските партньори да поправят допуснатата грешка в близко бъдеще."- тези живеят в паралелна вселена, където да си неадекватен очевидно е нормалното положение на нещата.

41

БГ гражданин

преди 3 години

До 43Споделям коментара ти, но се опитвам и тях да разбера, което ме навежда на следното: турците гледат по същия начин на нас и навсякъде, където съм срещал турци са се държали с мен много топло и повече от приятелско. Само, че ние не ги приемаме така - защото историята, която учехме преднамерено беше в друг прочит.

40

Да се наричат

преди 3 години

както си искат. Важното е, че ние ги чувстваме като българи и ги приемаме като такива. Нищо че се държат като вироглав тийнейджър.

39

до 41

преди 3 години

Именно това казвам и аз в постовете си.Няма как след като си им признал по вестфалските критерии на международното право от 4 века насам,право на държава и да им се правиш на важен сега .Ти си им дал право преди 28 г да си правят историята такава искат,защото си им признал ДЪРЖАВАТА.Затова и на запад дипломатите се чудят каква е тая работа???

38

SS

преди 3 години

Най голямата грешка беше ,че ги признахме за държава..

37

Анонимен

преди 3 години

Точно историята не е предмет на международни договори.Никога не може да измениш или наложиш история в договор.Освен ако не си завладял държавата и си наложиш своята историческа истина.Нали именно такива крамоли водиха до ПСВ и ВСВ между Франция и Германия.Спора за Елзас и на кого е.Дали французите са германци защото франките са немско племе.Всичко отиде на заден план предвид европейската интеграция.Не очаквайте разбиране в Германия.

36

Шефа

преди 3 години

Дебели македонски кратуни, няма да проумеят, че не са вече сръбска провинция , а българска етническа територия.13 века са българи., а от 45 години наследници на Ал.Македонски???Уродска работа!

35

хаха

преди 3 години

Тия които са по малко от една София, тръгнали да обясняват кой губи. Явно не разбраха че 80% от Българите баш ги боли за тая провинция наречена по няколко начина последните години. Като им слушаш политиците все едно са най-могъщата държава в света, а то една плюнка, земеделска държава с объркани хора, който ако Люлин се вдигне и отиде на границата и ще се изтърват. Да си гледаме пазарите и инфраструктурата към Румъния и Гърция, а тия да се потапят.

34

Анонимен

преди 3 години

До 31Мислиш ли, че ако 2000-2007г псу.вахме и мразехме немци или някой друг от ЕС, колкото нимразят в Македония, щяха да ни приемат?В ЕС и в този век, няма място за такава омраза и лъжи. Имаха 2г да работят по договора за добросъседство, а дори и предизборната им кампания бе на база омраза към БГ. Защо да им помагаме повече?

33

БГ гражданин

преди 3 години

През 90-те години бях в Охрид на екскурзия. Плавахме с лодка из езерото и лодкарят ни подкани на чист македонски диалект бугарите да запеем некоа *** песен. Ние притеснени замълчахме и не посмяхме да почнем, тогава той на чист български език, на границата с Албания запя македонско девойче. Просто им се чудя сега...защо си кълчат езика...Приемам, че искат да имат национално самосъзнание, но първо трябва те да се помирят с техните демони и просто да признаят, че имат обща история с нас.

32

До 31

преди 3 години

До АнонименКоментарът ти граничи с национално предателство!Ние искаме признаване на историческата истина!