15

Слави

преди 3 години

Пусто, дадох 530лв. за 4 зимн гуми. После, гледам прогнозата, то до 15 декември ще е около 15 градуса... Но нищо, поне ми е по-спокойно. Не знам защо, но със зимни гуми гудиър ми е по-спокойно, отколкото с летните Континентал.

14

Б2

преди 3 години

Не очаквах, че статията е реклама на кредитна карта. Добър капан от днеса

13

Анонимен

преди 3 години

Малей в България са по сериозни мерките от Канада. Тук зимните гуми са задължителни от 1 декември. Това е за провинция Квебек където зимата си е бая люта. Впечатлен съм, дано поне се спазва този закон. Че си спомням едно време по пътищата ставаше като ледена пързалка и дори коли от място не можеха да тръгнат с галошите с които караха.

12

Анонимен

преди 3 години

Има едно общо изискване за грайфера на гумите в Правилника за прилагане на ЗДвП - не по-малко от 1,6 мм. За периода 15 ноември - 1 март са вкарали допълнително изискване, както го е цитирал номер 2, т.е. или с зимни с поне 1,6 мм грайфер или с други гуми с поне 4 мм грайфер. В този смисъл новината е фалшива, че за всички гуми се искало 4 мм грайфер.

11

Анонимен

преди 3 години

Това ли е новата журналистическа мода ? В някаква уж неспонсорирана статия да направите реклама на банков продукт ? Много пошло, наистина.

10

Владо

преди 3 години

Слагайте зимни гуми не ми цитирайте закона. Опасни сте и за себе си и за околните. Ако си мислите, че като спестите 500 лева от нови гуми, помагате на семейството си, помислете пак, как ще им се помага, когато вас ви няма или сте инвалид.

9

Анонимен

преди 3 години

То няма зима ве, господа, чакат ни страшни суши и бой за вода

8

Коментар

преди 3 години

От цялата работа разбрах че човек трябва да тегли поредния заем от рекламираната банка и да си стегне 20 годишната тропка!

7

Korean soup

преди 3 години

За 1 и 2 явно е в пълна сила правилото: "Чукча не читател, чукча писател."

6

Хемус

преди 3 години

Аз пък очаквам мнението на ***,как всяка година карали нови и гаранционни автомобили,затова били с две леви ръце!Другите компетентни са,дето карали служебни автомобили хайдушката й затова видите ли,не било автомобил

5

Анонимен

преди 3 години

Аз нафтирам добре бричката и гумите, както са ме учили в казармата. Заредил съм бензинова лампа за подгряване и чувал с какалашки и туба нафта в багажника. Нама да тегля кредит от УниКредит Булбанк, въпреки че биха искали. По-добре да ходя пеша, отколкото с кредит над 100лв

4

Жалко, но факт

преди 3 години

Като сдаде багажа моя акумулятор , смениха го и цялото табло беше като дискотека, и се наложи да изчистят грешките. Така че не съм сигурен че е препоръчително да го разнасяте всяка вечер.

3

Анонимен

преди 3 години

Абе то вече няма зими, тия коли ще подготвят. Едно време, при комунизъма, какви зими имаше!

2

Анонимен

преди 3 години

Ей не го научихте тоя закон във връзка със зимните гуми. Ето цитат:Чл. 139.</b> (1) Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат:4. (нова - ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.Значи може със зимни гуми (не е споменато с колко дълбок грайфер) или каквито и да е гуми (вкл. летни) с 4мм грайфер.

1

Анонимен

преди 3 години

Не лъжете хората зимните гуми не са задължителни а препоръчителни в закона има само 4мм грайфер никъде не пише каква да, е гумата