52

Анонимен

преди 3 години

Това се смята за маркер за грамотност.Учете български, иначе на зоб в днесбг! Правилно е да се кажеТова се смята за маркер на грамотност.Защото е сравнително погледнато.

51

Анонимен

преди 3 години

Какви класи, какви касти ви гонят?До преди 30 години всички бяха на държавна заплата, по-голяма или по-малка. И изведнъж - овърнайт милионери и бизнесмени. Тикволандия ще продължава да си стои като посткомунистическа к0чина още дълго време, докато в министерски съвет и в парламента има неграмотни простаци, а чистачките имат висше образование.

50

до 51

преди 3 години

За мен изказването е грубовато, но правилно. Моето мислене е сходно. Научи мързеливия на работа да те научи на акъл. Сходно е и с простия- научи го на акъл да ти каже как не си прав и как някой друг му е виновен. Доста добре се е изказал човекът.

49

Анонимен

преди 3 години

"Абе, драмите на ниската класа не ме вълнуват."Така е. Не ти пука от нищо, за нищо, само занеш да се оплакваш, да си взимаш паричките и да вярваш, че всички трябва да са ти роби ....

48

Митко 19см

преди 3 години

Точно пък днес беге да дава съвети за правопис... :)

47

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 47Тея, дето ми изреждате заплати в "к" и вие не сте по-добри.

46

до 47

преди 3 години

По-добре няма как да се каже. Правоговор, облекло- моментално ще те позная какъв си. Например- говорещ на диалект шофьор на 10-годишно BMW със златна верига? Що е то? Люлинчанин, взел 3 заплати от склада по 2000лв. и купил си Е60!

45

Анонимен

преди 3 години

*** разлика между който и които не прави, не знае колко е 1+2/2*2 (няма идея що е то лява, дясна асоциативност, що е то приоритет, зубри наизуст, че умножение било с по-висок приоритет от деление- така му казал даскалът). Абе, драмите на ниската класа не ме вълнуват. Взимам си добра заплата в пъти над средната, интервюирам всеки ден млади и амбициозни хора, на които даваме по 6-7-10к и знам кой е интелигентен и кой- не. Бензинджия или склададжия ще позная моментално по облекло, мислене, изказ.

44

Анонимен 0011

преди 3 години

Език мой - враг мой!

43

Анонимен

преди 3 години

Има ли една свястна книга през последните 20-30 години? Само някакви мутренски романи, някакви писания от бивши мутреси, а ако има нещо свястно, изкарваме човека пропадняк, алкохолик, *** и прочие ...

42

Анонимен

преди 3 години

И кой кого? И какво? Правописът допринесъл ли е снещо за някого? Чеееснто!

41

Анонимен

преди 3 години

До azИма и друго ... никой не е паднал и умрял от сбъркана букричка ...

40

Анонимен

преди 3 години

На Вие не говоря на никого, защото ми е под достойнстовто ...

39

Цецка общата

преди 3 години

Аз обичам членът винаги да е пълен и да ми е в устата.

38

Неграмотник

преди 3 години

Вече не се използва книжовен език, а клавиатурен + spell correct. За чий(кого) ги пишете тези статии?!?

37

az

преди 3 години

И това, и употребата на пълен член, особено второто. Ужасяваща неграмотност цари навсякъде, и не мога да кажа, че са само млади хора, тоест напук на мита, че преди 30 години образованието е било много по-добро. Според мен трябва да се търси начин граматиката не да се опростява, а да се обяснява по-ясно. Защото действително не е лесна, но правилата, които фигурираха в учебниците преди 15-20 години, когато аз бях ученик, бяха написани по безобразен начин, а представям си сега..

36

Анонимен

преди 3 години

Езиковедите са умъртвители на живия език. Налагат абсурдни и сложни норми и правила, които направо обезкостяват българската реч. Всички големи български писатели са се борили с тая напаст, но напосредък мумифицирането на езика ни продължава. Ако прочетете хабилитационните трудове на езиковедите, статии и тн. ще има да се смеете с глас на тези "изследвания". Вервайте ми.

35

ikar

преди 3 години

До ЧИТАТЕЛБаща ми казваше, че някога, преди 1944 г. не са допускали за редактори, които са от западната част на България - по линията на разделяне на ятовата граница (използването на променливо "Я"), за да не объркват българския език.

34

ikar

преди 3 години

До ГражданинНа времето баба ми ми направи забележка, че използвам неправилно кой и кого. Тя беше учила до четвърти клас (по тогавашно - четвърто отделение), а аз вече бях в прогимназията -в осми клас. Досрамя ме и от тогава не бъркам ползването тези думи.

33

Анонимен

преди 3 години

Най-често допускани грешки, пишем "кой", а имаме предвид Делян Пеевски