4

Анонимен

преди 3 години

До 3След ГОДИНИ на взимане на метформин имаш по-голям ШАНС да имаш нисък витамин Б12. Дори да не приемаш НИКАКЪВ витамин Б12, в черния дроб има запаси за няколко години. Малко вероятно е човек да има недостатъчност на Витамин Б12 и по-добре се изследвай, вместо да го жулиш всеки ден с метформина.

3

Анонимен

преди 3 години

До: 1Пия B12 защото заедно с него взимам Метформин за понижаване на глюкозата, а метформинът пречи на усвояването на B12 и затова.Няма опасност от предозиране. Друг витамин от същия комплекс, B6 обаче е опасен, защото ако се предозира може да бъде токсичен.Ниските нива на витамин B12 могат да бъдат причина за инсулт.При повишени нива на хомоцистеин опасността от инсулт е по-голяма.

2

Рибено масло

преди 3 години

Тези симптоми не са ли за ковид инфекция?Ако бяхте носили маски, никога нямаше да хванете разни дефицити.

1

Анонимен

преди 3 години

Всичките тези признаци могат да означават много неща. Не пийте на сляпо витамин б12 без да сте се изследвали. Целете средни стойности, защото дори да е в норма, ако е близо до долната или до горната, може да е проблем (например според някои изследвания близки нива до горната граница повишават риска от рак). Също така не го пийте постоянно, защото се натрупва в черния дроб в количества достатъчни за няколко години.Изобщо модата да се пият свръх дози Б витамини е ***.