7

преди 16 години

Александър Лилов ще се намеси и работата ще се оправи.

6

преди 16 години

Това са просто бушони които трябва да изгорят за да предпязят по нагоре

5

преди 16 години

Работата на Веселин Георгиев като изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" е увеличила с близо 20 пъти обема на обществените поръчки за фирмата "Биндер", ръководена от брат му Емил Георгиев. Това показва разследване на в. "Капитал".Според публикацията в последния брой на седмичника за цялата 2005 г. "Биндер" има сключени договори с тогавашната агенция "Пътища" общо за 5.8 млн. лв. Тогава директор на фирмата е самият Веселин Георгиев. След като е назначен за шеф на пътната агенция, бизнесът на "Биндер" се увеличава и за 2006 г. договорите вече са на стойност 108.4 млн. лв., което е близо 20 пъти ръст в обема на поръчките за една година. В списъка от поръчки за "Биндер" има и такива, които са възлагани без търг или конкурс.Конфликтът на интереси може да се прояви и на етапа изпълнение на договорите. Известно е, че изплащането на извършените ремонти много често се забавя поради липсата на финансиране. Възможността да се плаща избирателно за извършени дейности е още един инструмент (освен избора на изпълнители), чрез който шефът на пътния фонд може да влияе върху отрасъла, пише "Капитал".

4

Maker666

преди 16 години

"...Преди време някой твърдеше, че взима пари за министър, добави той." - във всяка друга държава ако името на някой се замеси в нещо, той спира да изпълнява заеманата длъжност или пост. Да не говорим за политици и депутати. А в тази гадна *** такива случки се използват само от т.нар. хумористични предавания...

3

преди 16 години

Представете си колко е прогнила държавата БГ, след като на абослоютно всеки пост е краде и се взимат подкупи! Проблема е, че това никога няма да се спре.

2

глупав български дан

преди 16 години

щом тези вземат по 25000лв колко взема НАЧАЛНИКА им?или той е само на работна заплата?

1

DevilishSoul

преди 16 години

Леле колко "огромен" подкуп... 25 бона... за една свястна кола не стигат...