26

Анонимен

преди 3 години

Чакай да видя дали съм схванал 8% вярват, че нещата ще се подобрят, но 15% са склонни да гласуват за управляващата от последните 12 години партия, а към 25% за двете партии управлявали преди тях... Не страдаме, от външни фактори, сами се удряме с чук в главата и се оплакваме от главоболието.

25

пияница мистик

преди 3 години

До Der alte SpinnerГлупости пишеш. Живях 1 година в Перу, говорих с много перуанци, предимно таксиметрови шофьори, но и с успели бизнесмени и всички единодушно казваха, че Перу няма никаква реална производствена икономика и индустрия, а всичко се крепи на туризъм - езерото Титикака, Мачу Пикчу, платото Наска, както и на писко и севиче. И въпреки това още 2016 година минималната им заплата беше 500$

24

пияница мистик

преди 3 години

Ето тези 8% са успели българи. 80% тънат в тъпота и дебилизъм, както каза професора и все мрънкат и са недоволни и чакат някой да им оправи положението, а 12% им е все тая, стига вечер да има пърцуца и парите да им стигат да си покриват разходите

23

Анонимен

преди 3 години

При мене икономиката си е на ниво, работя за малка чуждестранна фирма, която не се влияе от корони морони и подобни простотии. Необразованите, които не говорят английски и немски да му мислят, а комонетата да знаят, че руския за нищо не им трябва. Единствено може да им помогне да станат за смях!

22

Кои са...

преди 3 години

...тия 8%? В кой свят живеят??? Приказката за стълбата, дам...

21

Der alte Spinner

преди 3 години

Може би материалът да е интересен, не го четох. Всъщност не знам кое може да се нарече икономика у нас? Във форума се споменава че че работещите в IT-бранша генерират еди колко си процента от БВП. Една икономика, в чиято сфера преобладават услугите е инвалид с един крак. Без производство на материални блага, а най-вече без индустрия с преобладаващо металообработване, е икономика без гръбнак. Във форума понякога се появяват коментари за добива и износа на дървесина у нас. Това е гръбнака сега!

20

.

преди 3 години

Икономиката не е само производство! Така е и вече 30г го доказваме. Последният месец се наложи да купя две машини-една правена в Румъния и една в Полша. Купихме печка на майка ми- търсихме българска, обаче са само малки и скъпи и взехме турска-красива и на прилична цена. Всеки ден се яде вносно мляко, месо, зеленчук...Цигарите-гръцки. Части за коли-внос.Последно съм купил една българска скара преди 2-3год и чорапи, друго не се сещам. Явно работим ишлеме или изнасяме всичко?

19

Анонимен

преди 3 години

IT сектора е много модерен сега. И като всичко модерно, бързо ще стане демоде.

18

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 3Да бе, знаем че при вас давате 1000 лв. на чистачката, но това е откакто при вас остана да работи само чистачката и междувременно я повишихте в senior.

17

д-р Махмурлиев

преди 3 години

Много се пие в Бг !Тези 8% като изтрезнеят, друго ще говорят за Бойкономиката ...

16

до 14

преди 3 години

Личи си, че ги разбираш нещата. ИТ секторът отдавна мина 100 000 души и генерира над 10% от БВП. Толкова си далеч от тази материя, колкото не можеш да си представиш. Само като жокер давам, че някои ИТ компании точно ковид кризата им създаде проекти за милиарди и акциите им скочиха в пъти. Други, разбира се, намалиха проектите и замразиха заплати. Към днешен момент там има бизнес за стотици трилиони долари. Да си чувал, че у нас се прави целият софтуер на GM? Не си. Еми няма как да си.

15

Анонимен

преди 3 години

Долу шайката на Гроб!Това е мафия!

14

Анонимен

преди 3 години

Идват времената, богатите да забогатеят още повече.

13

Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Язе съм си тъпппп, та да питам, че не ми е ясно. Таааа на 3март тая година нали слънцето се хвалеше, че е свалил 40% за газта от рамките, та Топлофикация щеше да рекалкулира, та пари да връщат, нито пресмятаха, нито пари върнаха, а за капак днес казаха, че вдигат цената на газта!!! Та въпроса ми е дЕка баце потънаха тия 40%?!?

12

Анонимен

преди 3 години

ИТ секторът вече почват да го съкращават - те работят за запада и на запад е криза. И те са 30-50 хиляди в България които работят в този сектор. Това е нищожен прожент от БВП, едва ли има и 1%. И работят само по западни поръчки, доработват проекти, тестване, нещо като кол-центрове. Български ИТ сектор с български ИТ продукти почти няма.

11

Анонимен

преди 3 години

А защо в Белорус икономиката не се влошава, животът тече нормално и спокойно и страната се развива, хората живеят все по-добра, при това по природни дадености, почви, гори, води и ресурси Белорус в сравнение с България е бедна страна.

10

до 6

преди 3 години

IT секторът към днешен момент е 10% от БВП. Така че- да, икономика е. И се генерира от един малък обем хора. Например други 2 милиона души не могат да генерират 10% БВП, защото взимат всичко под масата. Капиш?

9

100% ще се подобри!

преди 3 години

А какво да се подобри? България произвежда само ченоработници и *** за Запада, и бъларите 100% могат да са сигурни, че това производство ще се подобрява и увеличава. Гарантирано!

8

F-16

преди 3 години

Що бе, какво да се оправя, не сме ли добре, щом купихме още 8 нови 50-годишни F-16, които ги има само на хартия, а за първите осем предплатихме даже няколко милиарда?

7

Щерю

преди 3 години

Не. Просто останалите 92% не вярват, че България има икономика...