56

Анонимен

преди 3 години

Дизел за къси разстояния не е добре.Ако става въпрос да не го гасиш по 2часа, е добре.

55

дедо ви

преди 3 години

Дизел, хубаво ама нооов! Ама като вземеш "чудно" дизелче на 600000 км се почва приключение да ти се завие свят. За 10 год. колица - газ/бензин и колкото изкара.

54

Аз

преди 3 години

До 56Прав си брато, ама това са селяните дето си точат нафтата от ТКЗСто на село.

53

пепи

преди 3 години

Ситроен Берлинго 1.6 дизел - купен и каран в Испания.Разход на 100 километра с 120 кило втора в час и без задни седалки - ползваме го като куриерски - 6.2 дизел.

52

пепи

преди 3 години

Глупости на търкалета.2.0 турбо дизел харчи колкото 1.6 бензин и вършат еднаква работа.В единия случай смятат двигателя на 90 с лека газ и ускорение,в другия случай на 140 и пълна газ.В реалността харчат почти еднакво.

51

Хей

преди 3 години

Ехххх какви гении пишат тука. Едно време взели с преписване изпита по химия с тройка ама са много компетентни дизела си има предимства и недостатъци. И да, замърсява повече от бензина и много повече от газта. В шопия са свикнали от време уно да карат дизели щото навремето бащите на всички са полрадвали дизелче я от БДЖ, я от ДАП и им е било густо на душата. Та синовете и дъщерите и те така. Навика остава. Сега в София на кръстовище има по осем дизела и два бензина. Да отидем в раковото....

50

Умен българин

преди 3 години

Сегашните дизели са по-икономични и по-динамични от старите атмосферни двигатели. Четете статистики, а за по-неплатежоспособните българи, дизелът е единственият вариант за евтино придвижване. С дизелова кола обиколихме страната, че и близката чужбина.

49

ππ

преди 3 години

Дизел ако е нов бива.Ама втора употреба. Като се почне дюзи, помпа, турбо, маховик и ти влиза здраво.Дизела има хубав въртящ момент в ниските обороти и затова хората си мислят че върви много. Ако колата се кара повече в града бензина е по-добре.За извън града дизела щото държи по-ниски обороти.

48

Торашко

преди 3 години

Евтино с дизел,ако изминаваш многа км.На къси разстояния въобще не е евтино,да не говорим за запушване и т.н

47

Анонимен

преди 3 години

Откакто се качих на дизел не поглеждам бензин. Дизелът е часовник каквито и глупости да пишете.

46

Анонимен

преди 3 години

повреди ли се нещо по двигателя , евтинията ще ти излезе през носа с лихвите.

45

От село

преди 3 години

Какъв дизел бе, цял свят почва да ги забранява тия го рекламират. България ще продължи да събира *** на Европа и това си е.

44

Анонимен

преди 3 години

Да, ама бръмчи като трактор и не е пъргав като бензиновия, което е може да се окаже фатално в критична ситуация.

43

Анонимен

преди 3 години

До 46Да не ти прозвупи като реклама, но виж разходите на дизел на 100 километра на новите френски автомобили!Смайващи са!

42

Щирлиц

преди 3 години

До Давам токАз използвам теслата за дялкане,цепене,и пр. дворни дейности.Всяко нещо с предназначението си.

41

Анонимен

преди 3 години

Едно време дизелаците бяха много по - икономични.Особено ако работиш в ТКЗС-то или БДЖ.

40

Анонимен

преди 3 години

Само дето не се споменава най важнотокогато се говори за разход се говори в килограми а не в литри.и се получава ,че 5 л газьол е равен на около 6 л бензин,А най-важното за икономичността е специфичният разход на гориво - g/kW/h

39

9

преди 3 години

Една повърхностно написана статия,бе ясна логическа връзка между изреченията. И коментари от типа българина разбира от всичко.

38

тъпо

преди 3 години

заглавие.

37

Турбореактивен

преди 3 години

10 години карах бензинова кола. От 16 години съм на дизелови автомобили и никога повече няма да мина на бензин. Сменил съм 5-6 дизелови автомобила(ауди, фолксваген,тойота,волво)Карам ги по 3 години и си взимам нова. Никога не са ме оставяли на пътя.