30

Анонимен

преди 3 години

Близък контактен се определя като:5. престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с COVID-19 за ≥ 15 мин. и на разстояние минимум 2 метра;Приложение 5 към т. 14 КЪМ ЗАПОВЕД РД-01-404 от 15.07.2020 г. на МЗНе разбирам защо учителите не са под карантина?!

29

помислете за децата!

преди 3 години

Малките ученици до 4 клас да останат присъствено, големите да преминат дистанционно! Само за 2 дни ,а вече има много заразени ученици и учители.Министерството да реагира незабавно, не след дъжд качулка!

28

Инфо

преди 3 години

пращате децата си на смъррт в училище дали осъзнавате това ? Правите голяма грешка ...

27

Анонимен

преди 3 години

На бас, че тестът е направен, защото ще ходят по гръцко за празниците, друг смисъл от тестване няма веднага след началото на учебната година. Честито на ученика, съучениците му няма да забравят това му изпълнение и най-вероятно ще му направят годината черна.

26

Анонимен

преди 3 години

Полицията не наказва, а установява нарушения. За безотговорно поведение, водещо до материални и др. щети, потърпевшите имат законно основание да търсят компенсация. В организирано общество, свободата е това което остава, след като си изпълняваш доброволно поети ангажименти. Останалото за което претендираш е свободия, и то ялова. На нея база, не може дори да се съхрани постигнатото до ден днешен.

25

Чудя се...

преди 3 години

Защо не се бил тестван преди началото на учебната година? Предполагам, че е нарочно, за да се мине на ДО

24

Анонимен

преди 3 години

Това е направено умишлено! Какво точно ги е накарало да го тестват баш след първия учебен ден!? На всички е ясно че тия тестове показват каквото си искат или за каквото си си платил.

23

Анонимен

преди 3 години

Никой не може да бъде подлаган на мидицински манипулации без негово съгласие.Пише в го в Конституцията, тук даже имап редложение полицията да се намеси и да накаже семейството на това дете.Сега ми кажете не вървим ли към диктатура и фашизъм? , в случайче не ми изтрият коментара.И тази диктатура ще стане по ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ, ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ ГОТОВИ.Аз лично нямам нищо против да живея като индианците в резерват за екзотични изчезващи видове, а не с вас, защото сте стадо.

22

Pauline

преди 3 години

Нищо не разбирам.Първо: "няма и не е имал никакви симптоми"Второ: "Семейството му е пожелало да се тества".Ако не е имал симптоми, за какво да се тества? Имали излишни 120лв?

21

Анонимен

преди 3 години

До 29Абе твойто ако преписва в час, ще преписва и пред компютъра! Това, че е научено да лъже не е проблем на училището, а на теб като родител! Ти си този, който се е провалил! Недей да се пробваш да обвиняваш други за това, че ти не си научил детето си да уважава учението и хората, които му го дават!

20

Анонимен

преди 3 години

До Умен МинистерСектантче, като не виждаш смисъл в нищо *** при сектантското си гуру и го попитай по кой начи да се срещнеш със създателя си, че да намериш най-накрая смисъл! Ние нормалните хора имаме смисъл в живота си, не ни е необходимо да ни го дават държавата, министрите или законите! Смисълът е вътре в нас! За това нямаме нужда от гурута да ни обясняват безмислието !

19

славянин

преди 3 години

''Семейството му е пожелало да се тества, благодарение на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.''Благодарение на ''умното'' му семейство синът им и 42-*** негови съученици ще бъдат под домашен арест две седмици! Когато си ид.от трябва да се сърдиш само на себе си!

18

Ямболски цървул

преди 3 години

24Браво!

17

Умен Министер

преди 3 години

моето мнение е-че Образование в БГ няма смисъл да има!! Така учителките ще станат кранистки заварчици стругарки-а децата така или иначе ще емигрират-И без това пушат само марихуана на училище и главите са им празни -едиственото което ги вълнува са социалните мрежи! Така че в една ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА -НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ НИЩО!! ВРЕМЕ Е ДА СИ КАЖИМ ИСТНИАТА В ОЧИТЕ- ЧИНОВНИЦИТЕ СЪЩО ТРЯБВА СА СЕ МАХНАТ- НАСЕЛЕНИЕТО Е 6 МИЛИОНА -А ЧИНОВНИЦИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ? ПОЛИЦИЯТА СЪЩО?

16

До нико

преди 3 години

Точно от медицинска гледна точка правилата са разписани. И учителя може и да не попада в контактни от първи ред.Отделно за това отговарят от Р З И. Те са тези, които могат да преценят на место на база епидемиологично проучване. В кабинета, учител с маска, отворени прозорци, никакъв физ. контакт, дистанция около 2м. учителя не попада автоматично като контактен за карантина.Тези правила ги има в публичен достъп.

15

Анонимен

преди 3 години

Знаем че сектантите и представителите на малцинствата имате много негативно отношение към училищата! Винаги сте имали правото да си оставите децата у дома на домашно обучение срещу едни 200 лв годишна глоба! Знаем, че не го правите защото плащането на социални помощи е обвързано с посещение в училище! Спрете да се правите на хитри по форумите! Хем да получавате помощи, хем децата ви да не ходят на училище!

14

Анонимен

преди 3 години

До 20Формално е за вашето училище! Нашето училище имаше желязна дисциплина! Учителите правеха тестове в онлайн среда за толкова кратко време, че и да иска някой да преписва няма как да стане! Изпитване устно с пусната камера! Ако някой не влезе в час, класната веднага звънеше на родителя! Ако децата стоят по домовете си без онлайн обучение ще затъпеят! Защото, когато нямат задължително часове просто цъкат телефона, гледат филми и миткат с приятелчета в квартала.

13

Анонимен

преди 3 години

Ако са били контактни на установен, РЗИ знаят, и ги карантинират. Така че появата на ученика преди да му е излязал теста е нарушение на карантината.

12

до 16

преди 3 години

Защото онлайн обучението е чисто формално, на практика то ангажира повече родителя отколкото ученика. Да не говорим, че учениците от малцинството /което май вече е мнозинство/ така пък нацяло нищо не правят! Това е просто измислен начин , за да може учителите да продължат да си вземат заплатите и да се каже че нещо правим

11

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че е крайно време с такива случаи да се заеме и полицията, до изясняване на обстоятелствата. Безотговорното отношение на определени индивиди, води до фин. загуби на много семейства. При установени нарушения, пострадалите могат да предявяват претенции.