47

Dobri

преди 3 години

Привет на вси4ки,вярващи и не вярващи в силата на руската ваксина....аз вярвам ,4е тя е най добрата в света и ако знам къде се продава ще купя за цялото семейство....10 долара...спомняте ли си ,4е Запада обяви за тяхната ваксина ,4е ще се продава по 100 долара...но после я намалиха на 20 долара...не им вярвам...за тях вси4ко е за много пари.... дори и за самолетите,който поръчахме !!!??

46

Анонимен

преди 3 години

Аз съм за руската ваксина доказано е там медицината е медицина а не търгашество Обаче всичко зависи от тиквата а тя се продава на ЕС и САЩ

45

Мисля, че

преди 3 години

7 - 10 пъти увеличени антитела против ковид в тялото неминуемо ще създадат проблем от сорта на автоимунни болести. Поживьом - увидим....

44

999

преди 3 години

Гамалея е от турски и означава Велик, най- голям!

43

До 47

преди 3 години

Името е Николай Гамалия. А ГамалеИ е падежа за ппитежание - пр. имени ГамалеИ. Тоест на името на Николай Гамалея, който е РОДЕН В ОДЕСА. УКРАИНЕЦ Е. НЕ РУСНАК. ГОЛЯМ УЧЕН. ПОКЛОН.

42

Сата НАТО

преди 3 години

До 47 Ами и аз мислех, че е Гамалей, но за всеки случай проверих и да - този път са прави. Гамалея е фамилията, факт.

41

Иво Инджова

преди 3 години

Как може да пишете такива лъжи. Спутник В всъщност е последна версия на Новичока. Нашия другар Навални вече я изпробва -върши работа!

40

Анонимен

преди 3 години

Руската ваксина няма да бъде одобрена по 2 причини - твърде много пари се наляха в разработването на западна такава и по пропагандни причини - Русия все още е врагът докато Китай не я измести.

39

Анонимен

преди 3 години

В публикациите се допускат две оцновни грешки. Първата руска ваксина е разработена от института кръстен на името на Николай Гамалеи. Повтарям - ГамалеИ.Наименованието на първата руска ваксина може да се изписва по два начина - на латиница - "Sputnik V"- на кирилица - "Спутник В",но в никакъв случай Спутник V, защото излиза ашлама-клонинг.

38

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

преди 3 години

До: номер 49Еми то и аз си имам кусури, но си ги признавам, когато ме критикуват за разлика от други, които се мислят за богове.Добре, спирам дотук, надявам се че бях разбран правилно.

37

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

преди 3 години

До: номер 47Каквото повикало, такова се обадило, нали?Знам, че си сбъркал на смартфона.И не съм заядлив. Но когато ме провокират с дебати на тема "фили" и "фоби" не се оставям!Мангъров изобщо не ти е ясен. Но ако не него, питай когото и да било с неговия ранг и ще разбереш, че това, което предлага Русия е шарлатания.Лично Мангъров ваксинира детето ми със задължителните ваксини когато беше бебе.А в Русия също има хубави неща, например бонбоните са им чудесни.А ваксините не са бонбони.

36

до долазателство

преди 3 години

добре бе човек, разбрахме те. Ставаш обяснително досаден.

35

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

преди 3 години

До: номер 45Не знам дали целта е умишлено да се разпалят спорове между "фили" и "фоби", но със сигурност резултатите са такива.Затова се опитвам поне малко обективно да коментирам.Както вече казах, на американците им липсва европейската култура.Даже това се вижда и в чудесното произведение на Алеко "До Чикаго и назад", което сега синът ми трябва да учи в училище.В Щатите видях една реклама: "Стоки от Европа".Русия обаче е по-голяма заплаха за останалия свят от САЩ.

34

до долазателство

преди 3 години

като гледам освен да се заяждаш ехидно че съм объркал на смартфона буквичката ти друго нищо смислено не отговори. Мангъра е ясен , за нобелова награда ще го предлага Баце.

33

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

преди 3 години

До: номер 38Виж какво, и САЩ се меси, както и Русия се меси.Само че... лошото е че Русия се меси много повече отколкото САЩ.И мога да споделя личен опит. Бях в днешна Украйна по времето на Горбачов, когато още беше СССР. Бил съм и в САЩ.Много неща там не ми харесаха, наистина бонбони и шоколади нямат.Сникърс не ми харесва, бонбонките M&Ms са ми единствените любими.Бирата им е оцветена газирана вода а дори руските бонбони са много по-хубави.Но пък видях и много хубави неща там.

32

Анонимен

преди 3 години

поредна безмислена статийка в този сайт която има за цел да противопоставя фоби и фили, така ви водят за носа и едните и другите по старото римско правило разделяй и владей.

31

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

преди 3 години

До: номер 42Не се казва "долазателство", а доказателство.Но, да не издребняваме, случват се грешки.Но аз не греша за това което казах.Не съм религиозен, не вярвам нито в Евангелието, нито в Дявола.Принудих се да понауча нещо от медицината - за да се пазя от некадърни доктори.А и познавам доста добри лекари лично.Познавам лично и доцент Мангъров, който е от добрите.Та, само да потвърдя неговите думи - една ваксина за да бъде доказано безопасна трябва да минат повече от десет години!

30

ЛЗ3ФН

преди 3 години

Тази ваксина е руска...Значи по презумция е лоша, вредна , скъпа , отровна и т.н. Ние ще почакаме презокеанската .

29

до долазателство

преди 3 години

ти май четеш като дявола евангилието. Или си голям спец по имунология. Това коеъо са ти написали като за простосмъртен е че длед преболедуване имаш определен имунитет който се оказва че не е толкова силен. С ваксината ти е гарантирано че целево към вируса си имунизиран, а никой не ти говори за шоковата реакция на имунната система която не е пидготвена за вируса и тепърва реагира.Дано схвана нещо. И си избий политиката от здравето.

28

Професор от БАН

преди 3 години

Очаквайте скоро наща ваксина - Ваксиникус Булгарикус, за сега е още на етап чертожна дъска но след година-три може да започнем работа по разработката. Дотогава пожелавам на себе си и колегите повече евро субсидии че да има и да се отчитаме пред оня-горе със шкафчетата.