170

Комунисти на съд

преди 3 години

До днес ни управляват децата на комунистите

169

Комунисти на съд

преди 3 години

До днес ни управляват децата на комунистите

168

Анонимен

преди 3 години

Не знаех, че Баева е и икономист, освен историк.

167

Анонимен

преди 3 години

153Не само комунистите са се бори ли срещу Фашизма в света.

166

от 172

преди 3 години

Т.е социалистическия строй ни ограничаваше да се развием на по високо ниво и да се предвиждаме по напред сред на развитите страни в света, за съжаление се отдалечихме от 27 място което сме били назад доста, но въпреки това новия строй ни дава възможност да се развиваме да достигнем мястото на което сме били и да минем доста по напред дори, нещо което е невъзможно при социализъм ,вече е въпрос до колко ние ще използваме тази възможност.Но вече няма ограничение от системата, а от нас зависи.

165

Анонимен

преди 3 години

Безспорно социализма е изиграл ролята на модернизация на държавата ни ,но е ограничил личното израстване на хората дори и най големите партийци са имали доходи близки до обикновените хора въпреки че са управлявали капитали за милиони и са разполагали с тях но не са били техни, не случайно те са най големите привърженици на новия строй просто си взимат тяхното, но истината е че соц строя постигнахме максимума които ни позволява 27 място в света и нямаше накъде повече да вървим защото строя ни огр

164

Богомил

преди 3 години

До АнонименА някои от тях в затвора, заради фалшифицирата история, редактирана от Москва. Не ние сме тюрки, имаме само под 2% тюркски гени, а руснаците, с 20%х тюркски гени. Те са азиатци, а не ние, които сме траки, наследници на Първата/Варненска или Дунавска/цивилизация. Нямаме нито тюркски думи преди 14-ти век, нито богове, нито ханове, нито фолклор, нито имена и топоними, нито някакви други куртурни традиции. Заради Златарски и неговите карти загубихме спора за Беломорието.Предатели.

163

Богомил

преди 3 години

До БогомилМоля, вместо "ужденците", да се чете "чуждите западни банки"

162

Богомил

преди 3 години

Така се "модернизира" България, че изостана от цивилизования свят.В Кремиковци обработвахме руда със всякакви елементи, но желязо почти нямаше и се наложи да внасяме от Африка.Електрокарите, с които се хвалят комунистите, се правеха от 75%- вносни детайли, плащани в долари и се продаваха за рубли.Голяма печалба.Освен десетките хиляди жертви, комунизмът донесе и 4 фалита.Третият беше при Луканов, а четвъртиятг при Виденов, ужким ужденците били отказали кредити на Виденов и ни фалирали. Хахаха!

161

Анонимен

преди 3 години

Уволнете всички историци в пенсионна възраст веднага!

160

Накратко

преди 3 години

Не са налага а е истина.А тая която пишеше история по неино усмотрение.Никъде в никой труд в чужбина не се споменава за фашистка партия преди 1944годинав България.Единствено само в СССР.

159

Анонимен

преди 3 години

Дърта вещица от комунистическо котило, скоро изчекнатата ти физиономия ще се гърчи в Ада! Господ те е наказал за лъжите и още ще има! Жертвите на комунизма избити от руско- българската " народна" власт ще те срещнат в Чистилището, там всяка душа получава Съд и присъда за делата си тук на Земята!

158

Анонимен

преди 3 години

9 септември 1944 г. е срамна дата в българската история, както са срамни и всички преврати - 9 август 1886 г., 9 юни 1923, 19 май 1934 г.

157

Анонимен

преди 3 години

Болшевизмът (комунизмът) е съвършения тоталитаризъм.Фашизма и националсоциализма са уродливо подобие на комунизма (нещо подобно май беше казал Чърчил?!)Болшевизъм, фашизъм, националсоциализъм. В този ред се появяват.Комунистите да не се правят, че не са в началото на тоталитарното зло!

156

Бай Тошо

преди 3 години

В Германия фашизма също е донесъл модернизация и индустриализация. Но въпреки това им е донесъл мого беди.

155

истина

преди 3 години

Фашизма е десен комунизъм.Комунизма е ляв фашизъм.Може да замените фашизъм с национал социализъм или с комунизъм.

154

Анонимен

преди 3 години

фашизма си е тръгнал,комуниста - не ще, пак иска народа да краде!

153

Анонимен

преди 3 години

Фашизмът остана в Европа и след Втората световна война. Фашизмът се разпространи в Латинска Америка след Втората световна война.Само наивници си мислят, че в България, без 9-ти септември 1944 година, фашизмът би си тръгнал.

152

Наградена от Нинова

преди 3 години

Искра Баева през 2019 получава награда лично от Корнелия Нинова , повече няма нужда да се коментира обективността на изследователката !

151

Един от Юг

преди 3 години

И стига сте лъгали младите за фашизъм в България, в Германия е национал СОЦИАЛИЗЪМ но "другарите "му викат фашизъм за да се разграничат!На всички е ясно че национал социализъм и нашия комунизъм беше едно и също...само промитите проЗди тикви не могат да го осъзнаят!