36

Край

преди 3 години

До 27 Абсолютно съгласен само държавни и общински болници трябва да се финансират от Здравната каса.В момента я точат безогледно частните болници цъфтят а общинските фалират.

35

Край

преди 3 години

Да в САЩ асипирин не могат да си купят без доктора да прати рецептата на мейла на аптеката и от там си го взимаш.Целта е да не ти мине през ум да се лекуваш без да си цакаш.

34

аха

преди 3 години

Ако сте гледали британският сериал Док Мартин, знаете как правят английските джи пи-та - пациента влиза при тях, преглеждат го, ако всичко е 6 казват на сестрата - "поднови му рецептата" и това е. Няма бумащини, няма глупости, а наистина вършат работа хората.

33

Инспектор Дюдю

преди 3 години

Дигитализирането на здравните услуги умишлено се бави тъй като то прави всичко лесно и проследимо и затруднява фалшификациите и злоупотребите . Това изобщо не е в интерес на участниците в настоящата здравна система и те ще протакат докато е възможно.

32

аз

преди 3 години

До Анализатор 24Личния лекар на 3 месеца трябва да те прегледа, и да види дали още ти вършат работа тези лекарства, да ти пусне излседвания, за да види не трябва ли нещо по терапията да се коригира. Работата му не е само да ти изписва лекарствата, а да контролира ефекта от лечението. Но колко време се губи в печатане, изрязване, лепене, подпечатване, не е истина! Крайно време е това да се дигитализира!

31

Анонимен

преди 3 години

В държавата всичко цъфти и хубавее та остана само електронна рецепта!

30

House M.D.

преди 3 години

И откога икономистите започнаха да разбират от медицински теми?

29

Анонимен

преди 3 години

Досега можеше да имаме най-модерните и комфортни болници в които не само да се лекуват хората в България,но и да идват хора и от други държави,проблема е,че периодично се източва здр. каса от политици и от лекари,а за други лекари,сестри и за пациентите няма достатъчно пари!Направете ревизия през последните 20 години,ето една задача за ГешевЧетох за лекар получаващ 200 000 месечна заплата в бедна България,как става това?А други напускат заради лошите условия и мизерните заплати в страната,

28

Видев

преди 3 години

Който иска да стане бързо богат трябва да започне бизнес с лекарства, там е повече от златна мина.

27

Анонимен

преди 3 години

До 26.гадняр.Не,бе те не се интересуват от това дали си все още неизлечимо боленболен, а искат да доказваш че си още жив.

26

Анонимен

преди 3 години

Частни болници не трябва да имат достъп до Обществената здравна кас(ц)а.Нека сами да си организират и аптеки и здравна каса и каквото им душа сака.Иначе е по добре да върнем соц.здравната система.Така и така няма здравно медицинско обслужване на масата от хора а само за наши хора.Така поне ще се залъгваме,че грижите в здравеопазването са еднакви за всички.А колкото до здравето,дай Боже всекиму и никой да не "опира" до днешните душегубки,не знайно защо,наречени болници.

25

Гадняр

преди 3 години

Заверките на протоколи в НЗОК са друга чутовна глупост. Някой се разболял от хронично заболяване, но въпреки това от касата го карат периодично да доказва, че е болен и да заверява лекарствата които приема.

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 20На "запад" няма единна система. За коя страна говориш? Защото в Дания, просто си показвам личния документ и това е.

23

Анализатор

преди 3 години

Явно много хора не са наясно какво е електронна рецепта и за какво се използва. Ако имате хронично заболяване и всеки месец Ви изписват едни и същи лекарства е много подходящо да влезете в електронната си регистрация и да посочите точно кои лекарства искате и в коя аптека. Няма да се редите по опашки в поликлиниката. Личния лекар ще се занимава с прегледи, не с изписване на лекарства по НЗОК. Ако сте като компютърно неграмотни се обаждате в поликлиниката и пак не се разхождате.

22

Анонимен

преди 3 години

Нова система за и,точване на здравната ка(ц)(с)а.Здравната каса трябва да се реорганизира,защото няма здравни мениджъри в лечебните заведения,които да защитават пациента от душегубките,наречени болници.Само за тази година милионерите "лекари" са се увеличили със 100-на.А пациентите им мрът,като мухи.Махнете привилегиите за политици и бизнесмени и високопоставени чиновници и всичко в БГ-тото ще си дойде на мястото.Нали в основния закон пише,че всички сме равни пред закона.Защо има привелигировани

21

Кактообикновенно

преди 3 години

А да и накрая няма да работи и ще се наложи преработване от 20-та подред фирма.. някакви Италиянци сигурно незнайни ще е.. там още далавера ще има.. както винаги

20

Кактообикновенно

преди 3 години

Всичко си е наред в България. Назад сме с 15-20 ако не и 25 години от Запада технологично. Както винаги, както си е било и преди социализма. Скоро може да обявят проект.. ще станат нещата след като се прекара тоя проект през 10-тина фирми.. мислете го 2040-та, 2045-та. Ще е като измислянето и пускането на ракета! Общата стойност с калкулираните провали и далавери през десетилетията ще е над 6-7 милиарда лева сигурно. Така се работи в БГ..

19

Анонимен

преди 3 години

Имам опит с такива ел.рецепти за запад,казвам ви,българската система е по-лесна,отделно и няма да можете да си купувате свободно доста лекарства,които сега си купувате,ако въведат ел. рецепта!Отделно и ще ви следят какво купувате в аптеките,отделно и че фирмите ще си играят техните игри.Това е капан.По принцип всичко свързано с електрониката е капан,дори изследванията вече се правят електронно в лабораториите и могат да се манипулират дистанционно.

18

акуд до 14

преди 3 години

извини ме, но сложни неща има само в главите на простите комунисти :)

17

Анонимен

преди 3 години

Не,не сме готови,това е глупост!има ги тези електронни рецепти за запад,по-скапана е системата с електронните, отколкото нашите рецепти!