88

РазделителяНаНацията

преди 3 години

Да благодарим на Фигуранта,че завинаги имунизира българите от вероятността да станем президентска република.Видя се,че на този пост могат да попаднат разединители-случайници,които да вкарат страната в хаос и размирици между мразещи се групи хора.Резидента да си подава оставката и да си прави партия, щом иска да взема страна в остри политически битки разделящи народа.

87

Анонимен

преди 3 години

Председателят на сдс -- хм, приличана адвокат, чиито клиенти са откровеникриминали. Какво отношение може даима към българската политическа система-- криминогенно.

86

Анонимен

преди 3 години

Сдс -- това са национални предатели.Анонимни (доколкото е възможно) слуги на външни сили, за лична изгодаили от обикновена простотия. Особено жалки са когато активно насаждат русофобия -- по указание от сащ.

85

Анонимен

преди 3 години

Най важно е другаря Радев да не състави служебно правителство .Всеки друг вариант е по добър.

84

Анонимен

преди 3 години

СДС-съюз на демократичните сили-за да има съюз, трябва да има поне двама члена, защото един човек няма с кого да се съюзи

83

а ве

преди 3 години

тия не се ли претопиха.

82

Анонимен

преди 3 години

Въобще няма нужда от президент, вице и хиляди съветници, зам. на съветниците, съвети, отдели - от правен до икономически, протокол, секретарки, гардове, чистачи, готвачи, градинари и т.н....вероятно няколко хиляди човека. Защо? За де имаме президент, който освен да се разхожда по света и да съставя служебно правителство, при оставка на действащото правителство, и да помилва престъпници нищо не прави... А, няма нужда, да храним, пазим и отглеждаме нищоправци с огромни заплати, бонуси и привилегии

81

Ха-ха-ха...

преди 3 години

СДС ? Какво е това ? Ако става въпрос за единствения член на някогашната партия - Румен Христов, реанимиран от Борисов неизвестно защо, то не следва да се приема сериозно. Защото партия от един член означава защитаване капризите само на един единствен човек.

80

Гробокопач

преди 3 години

Колкото до вицепрезидента, това не е толкова незначима длъжност;))) В моделът на древнобългарската държавност, това е капаганът или капканът, т.е. съвладетелят. Той е нещо като "Другото Аз" на Кана Субиги. Не бива да се премахва. Има разлика между предеседателят на Горната Камара и вицепрезидентът. Това, че сега е изпразнена от съдържание тази длъжност, не значи, че е излишна;)))

79

Анонимен

преди 3 години

Преходните демократи са против, народът да си избира държавен глава.Преходът свърши, време е за грозната истина.

78

Анонимен

преди 3 години

А не можаха ли да предложат никоя партия да не може да има повече от 33,3% депутати в народното събрание.Премиерът да се излъчва с тайно поименно гласуване от всички депутати подобно на това както се избира папа до постигане на 51% и да може да бъде отзоваван при неспазване на управленската си програма и съмнения за задкулисие по същия начин. и т.н.

77

До 76

преди 3 години

Предложението на СДС не е лошо. Какво те притеснява точно думата мажоритарно? Също, какво като президентът е избран от НС, а не от народа. Той не решава съдбата ни, а е просто една представителна фигура и нищо повече. За пропорционалното представяне на общините също съм съгласна. А и за данъците. Защо общините с по-високи данъци да не са по-облагодетелствани? Не харесвам СДС, но предложението им звучи разумно

76

Гробокопач

преди 3 години

Дукамарният парламент, не е панацея, но все пак е развитие от гледна точка на възгледите на СДС-то, което иска да направи България - Запад;)))Инак, той не е гаранция за Стабилност, а само идея и възможност. Затова, приемам: двукамарен, но с едно условие - президентът да се избира пряко от народа! Защо? Защото това е позицията на бъдещият Кана Субиги и като такъв, той трябва да изразява и несистемните алтернативи. Докато Горната камара, може да изразява Системните Алтернативи!

75

Анонимен

преди 3 години

Показват ни какво е "Преход" и що е "Демокрация":Преход е преходният период от социализъм към фашизъм.Демокрация: Преходен период на временна свобода, при преминаването от социализъм към фашизъм.Не желаем фашизъм. Демокрацията не е преход към фашизъм и крайнодесни идеологии.

74

Анонимен

преди 3 години

Пак предлагат да се въведе фашистка диктатура, да се отнемат правата на гражданите и върхушката да се бетонира.Не искаме фашизъм.

73

Анонимен

преди 3 години

Колко трима души са сдс аахаахаах

72

ПроСоТо

преди 3 години

патериците на Лойко-"нфсб","воля","патреоте-матреоте" се КОМПРОМЕТИРАХА безвъзвратно...За това сега на ред идва" седесето"...Защото ВЕЧНИЯ ПРИЯТЕЛ на герп-"дпс",ще се окаже недостатъчен за ИНТРИГИТЕ им....Но успеха или падението на интригите им зависи САМО ОТ НАС!....дано да го осъзнаете някога!...докато не е станало твърде късно..

71

Анонимен

преди 3 години

Де факто СДС изключват правото на народа да решава,не само за президента,но и изобщо партиите и народа няма да имат никакви права, забележете "мажоритарно", прочетете много внимателно целия текст,ако трябва три пъти го прочетете,тези поставени условия не само са нечестни спрямо народа,но и са крайно опасни! Съкращаването на бройката на парламента също не е в полза на хората,а е във вреда!Те гледат да е удобно само за техния файтон-партия,а не за България!

70

Споделено

преди 3 години

Народът за нищо го нямат това СДС. Да си президент в България едва ли не да бъде като избора на Папата в Рим. Преди да го изберат само кардиналите знаят кои са кандидатите.

69

обикновен

преди 3 години

И къв е проблема да има по 1 представител в парламента от всяка община, мажоритарно избрани от нея? Пак ще се нагодят около 240 депутати, но всеки ще е за защита на избирателите си които че могат да го отзоват, а мнозинството ще оформят истинската картина в страната! Тогава ще се случи демокрацията! Тогава пари ще отиват и към най-затънтената община, щото ще е пряко представена и гласът й ще е важен за събиране на мнозинство и няма да има западнали и обезлюдени територии в интерес на 1-2 града!