6

Milky way

преди 3 години

Най-близките открити обитаеми планети са Марс, Сникърс, Туикс, Баунти и Мелмак.

5

Чукундур

преди 3 години

Бре незнам на колко има живот на други светове,ама на тоя няма аркадашлар.Само мъка и тегло.Па чесно да ви кажа,дали някъде в космоса има по *** народ от вас българите.

4

Замислен

преди 3 години

Кому е необходимо да се харчат ресурси за подобни глупотевини? Това, което е създало вселената със съответните закони и мащаби е било твърде мъдро да направи така, че да няма практически шанс да се срещнат две цивилизации.

3

Анонимен

преди 3 години

"...броят на обитаемите светове в Млечния път може да възлиза на няколко десетки хиляди, ако астрономите открият поне една такава планета през следващите десетилетия..."--Баси изречението!Моме-калинке, можеш ли да обясниш смислено "произведеното" от теб изречение?Чсно, че от гугъл-преводача, ама поне малко редакция, става ли?Стига с тези безсмислици!

2

Цвайнщайн

преди 3 години

До: номер 2Нямам време точно да смятам, но горе-долу е вярно което казваш.Космосът и нашата Вселена, нашата Галактика са толкова необятни, че на практика нищо не знаем!Газовите гиганти които откриваме са по една проста причина: Защото са гиганти!Земята е прекалено миниатюрна планета (колкото и да е странно) за да бъде открита от съвременните телескопи.

1

Вангелис Маринакис

преди 3 години

Дано Млечния Път = Галлакта Акти Дромос от гръцки език, откъдето идва и найменованието по Целия свят.....да има сгодни планетис , и да бъде като във великите филми на Ридли Скотт: Прометеус 2012, и Алиен Ковенант 2017 ----- със Генетични Инженери (Спейс Жокейс) , засяващи живота !ЧАКАМ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ФИЛМА НА РИДЛИ - ПРОМЕТЕУС 2 : ПАРАДИЗОС, И ПРИШЕЛЕЦА : ПРОБУЖДАНЕ !