70

БРАУНОВ ГАЗ

преди 3 години

Бъдещето Е В БРАУНОВИЯ ГАЗ. не се самозалъгвайте с ветрогенератори и фотоволатици, както и електромобили с акумулатори. Глупости на търкалета е всичко това. Потърсете в нета инфо за БРАУНОВ ГАЗ /изобретен от българин/ и сами ще се убедите къде е бъдещето, всичко останало е да ни залъгват и да печелят на наш гръб.

69

Анонимен

преди 3 години

До 70Я пак? Какви батерии? Карат се генератори, които се закачат към мрежата и така захранват. Вероятно си виждал синия камион с twin gen pack, той е с два генератора свързани в паралел. Батериите са по два акумулатора за всеки генератор.

68

Анонимен

преди 3 години

До кой ще балансира системата... Фотоволтаиците произвеждат през светлата част на денонощието това не е някаква тайна... В същото време пика на производство на ветрогенераторите е вечер.... С навлизане на новите технологии за съхранение на енергия има шанс да може да се балансира системата. И в момента има големи камиони с батерии, които биват карани на места с аварии и се включват в мрежата на потребителите. Варианти има и се търсят още. ПАВЕЦ също са вариант за съхранение на енергия.

67

Анонимен

преди 3 години

До Я оставете --- давате ли си сметка, че освен сянка там може и не само може ами и със сигурност собствениците са почистили от трева или са третирали с препарати за да няма. Зелената енергия е зелена не защото под нея никне нещо зелено или струва зелени долари, а защото е възобновяема или в случая със панелите взима от енергията на слънцето, която и без друго си идва от него. АЕЦ е хубаво нещо ако можеха да унищожават отработеното гориво ама за сега само го складират и не се знае кога ще избие.

66

Анонимен

преди 3 години

Я кой ще балансира системата?!? Гражданите произвеждат през деня! Или трябва да продават енергията на енергото или трябва да я съхраняват. Батериите обаче няма да стигнат за цялото население. Просто няма толкова ресурси. Иначе има такива с по много цикли, носа бая скъпи.

65

Анонимен

преди 3 години

Глупости на търкалета....след пет години една соларна система е за подмяна, а за тия години може да не си е избила инвестициите, гаранцията на един фороволтаик е 5 години след тях за нищо не става....така че изобщо не ми говорете за ВЕИ

64

Анонимен

преди 3 години

Скоро време от АЕЦ няма да се отървем колкото и да ни се иска - става дума за стабилността на системата и както е написал някой по-долу това са БАЗОВИТЕ мощности на една страна. Дай - Боже вместо от ядрен разпад тази енергия да идва от ядрен синтез скоро. ВЕИ-тата са добре, но и при тях има редица трудности. Това да произвеждаш някъде а потребяваш на доста далечно място си е една от задачите на бъдещето и линиите без загуби. Супер проводници и други технологии за пренос без загуба.

63

Анонимен

преди 3 години

Много ясно, че това е бъдещето, това вече се случва на запад, а тука ще набутат десетки милиарди за Белене.

62

До до 51

преди 3 години

Даваш цени за Германия и България и разликите а разликите в заплащането и какъв процент от общият доход на едните и на другите са комуналните услуги не даваш ...Като казваме А да кажем и Б, В и тн.Разликата от България и Европа е , че в Европа (останалата част) дотациите за зелената енергия са 12 години след което минават на свободен пазар и тогава продават доста евтино.... При нас този срок благодарение на едни депутати е 20 години..(колкото е живота на един ветрогенератор примерно)

61

Анонимен

преди 3 години

Все се влачим най-отзад на света

60

ss

преди 3 години

нямам нищо против както правиха изолация на апартаментите на мене някой да ми монтира една 5кв инсталация може и 10 да имам и за вечерта :)

59

Анонимен

преди 3 години

Нашето бъдеще за повечето държави е вече минало. Те вече са се насочили към термоядрен синтез

58

Анонимен

преди 3 години

Дърва бърза и дрън дрън Ерина. Това трябваше да стане преди 20 години а не обръчи и кръгове да "държат" чрез корупция закони и цени. И сега вече откриваме че водата е мокра ама у нас някак си по-късно иначе мокра от останалия свят

57

Анонимен

преди 3 години

До ГОСТТози "батерий" да не е древно-римския бог на електро-съхранението?

56

Анонимен

преди 3 години

Енерго мафията няма да позволи това да се случи лесно.

55

Анонимен

преди 3 години

До енерготовижте кои са собственици на фатововолтаичните паркове. има ли случайни?е нема - все руски фирми, свързани с газпром. В енергетиката е така - руско робство.

54

До 51

преди 3 години

Цена на ел. енергия в Германия за 2019 по данни на евростат 0.3088 euro/kWh, а в България 0.0997 euro/kWh или над 3 пъти по-скъпа! А причината е точно в ултранеефективната зелена енергия, която без субсидии никой не би купил.

53

ха така

преди 3 години

Държавата да дотира.....но мафията няма да позволи...

52

Анонимен

преди 3 години

Енергетиката има два основни дяла - основополагаща мощност(АЕЦ, ТЕЦ) и дублираща мощност (ВЕИ). Основополагащата мощност трябва да обезпечи енергийните нуждите на страната на 90-100% поради елементарния факт, че ВЕИ не може да подсигури номинално електро подаване 24/7. Колкото и да негодувате в България трябва да има или АЕЦ или ТЕЦ.

51

Анонимен

преди 3 години

Предполагам сте чували за соларния покрив на ТЕСЛА, едно добро решение(макар и още скъпо за масова употреба). Има разработки за боя която абсорбира енергията от слънцето(не като фотоволтаичен панел с по-малко КПД, но доволно добре заради голямата площ)Преди дни започна финалното сглобяване на реактор, който ще се опита да възпроизведе ядрен синтез в земни условия. Учени създават нови поколения фотоволтаици използвайки графен с пъти по-добро КПД ... Ако искат могат да ни отърват от АЕЦ и ТЕЦ...