23

до # 2

преди 3 години

Лекарство срещу грипа има. Това, че не го продават в България, е съвсем друга тема!

22

ЛЕКАР

преди 3 години

До ОбективноПрочети за обща култура от какво се причинява крастата и после показвай г.луп.оста си!!!Ваксина срещу кърлежи никой не е разработвал а и никой няма намерение да прави "ваксина" срещу пaразити!!!

21

ЛЕКАР

преди 3 години

Срещу вирус/особено елементарен с РНК-верига/ сигурна и продължително създаваща антитела ваксина никога не е имало и няма и да има.Пример-противогрипната ваксина която се усъвършенства и пречиства повече от 3 десетилетия действа само за един сезон.Затова и се реваксинират рисковите пациенти,а и всички желаещи всяка година.Това е единствената!!! антивирусна ваксина която е действително много ефикасна,без странични ефекти но това е благодарение на десетилетия проучване и подобрение във препарата!

20

Анонимен

преди 3 години

То и за гриповете няма ефективна ваксина , за този "опасен" вирус, за 6 месеца ваксината готова. Ако беше толкова опасен половин Индия и Африка досега да са заминали

19

popa ot razgrad

преди 3 години

разбира се, че има имунен отговор...проблемът е, че този отговор е слаб и краткотраен...

18

Обективно

преди 3 години

Е, то наврамето и Луи Пастьор е разработил отлична ваксина против краста , но дали е било оправдано да си я слагаме, след като може да се излекуваме и без нея??? Същото е и с грипа.

17

До 12

преди 3 години

Всъщност я изкупиха 20 държави.

16

Лично мнение

преди 3 години

Нали твърдяхте,че антителата след 30 дни,не се задържат в организма? Вирусът мутирам и пак може се заразиш? Значи нашите учени са до кривата круша. Много противоречива информация за короната има явно.

15

Анонимен

преди 3 години

"Да не би да има лекарство срещу грип след толкова години, освен облекчаващите симптомите? "---------------То щото и ефикасна ваксина има срещу грип, нали?

14

Анонимен

преди 3 години

Има имунен отговор, но колко дълго трае? Щото ако ще се слага през шест месеца тая ваксина, много ви здраве. Иначе така най-много пачка ще направите - ако може даже и всяка седмица да я слагате - екстра!

13

Анонимен

преди 3 години

Като има имунен отговор защо е нужна ваксина?

12

Анонимен

преди 3 години

Руската ваксина е като руската кола. Няма кой да я купи!

11

Хомосексуалист

преди 3 години

Ами хората вече свикнаха с корона вируса и носенето на маски, това е като хомосексуализма, носенето на маска е новата нормалност.

10

анонимен

преди 3 години

За 1 час само 9 коментара на тема коронавирус! Ужас!къде са ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена....?

9

Анонимен

преди 3 години

Русия вече не разработва ваксина. Русия разработи успешна ваксина срещу ковид-19.

8

Анонимен

преди 3 години

Информация до момента показва, че няма нищо изненадващо или необичайно във взаимодействието между имунната система и този вирус, подчерта още тя.------ Това беше ясно на всички непредубедени и мислещи хора.

7

до ех-о-о

преди 3 години

Най доброто лекарство против ковид е да спреш телевизия, радио и интернет. Действа 100%.

6

Анонимен

преди 3 години

Оценявам като адекватни действията на шаб и правителство в България по време на избухването на пандемията.Общо взето целия свят правеше едно и също и говореше едно и също.Навсякъде си имаше и експертна медицинска опозиция,която настояваше за по-либерални ограничения.Проба-грешка,това беше варианта да научиш за паталогията на вируса и неговата превенция.Имаше ефект,но докога? Май е време да се отваря всичко както преди и със завишена хигиена да се посрешне този вариант.Пък каквото стане.

5

даа

преди 3 години

Не си слагайте ваксината. Няма да се отървете от болести. Искат да намалят човешката популация.

4

Всеки ден

преди 3 години

Имунизация - всеки месец, всяка седмица, който оживял. Как ще се осребрят тези милиарди дадени са тоя що духа? Не носете маски - носете маски - както бай *** казал, "на маймуни ни направихте, маска'ри с маска'ри". Маските мноо спасявали - ми спете ако щете с маски, нас ни оставете ДА ДИШАМЕ! Не да ни обдишвате вие !