36

Iordan Ivanov geolog

преди 3 години

Както се вижда от снимката има остър проникващ електромагнитен СМОГ.Увреждат огромни територии и обеми с дигитално холограмна видео сканираща техника и милиони автомобили с включени бели скенери денем и нощем.Появиха се вече милиони остро аномални зони.Има жестоки мутации на НАНО,*** И микро флора и фауна.ИМА ОСТРИ МУТАЦИИ НА КОМАРИ>>>STOP DIGITAIZING STOP НА Дигитализацията след 4 G има трайни увреждания вкл на черно чумни масови убиици активирани от древни погребения

35

Аз

преди 3 години

Като купуваха земята на безценица, се подхилкваха лукаво, като лапат евросубсидии на декар мълчат скромно, сега пищят за 10 лв. на декар, ама и медиите им пригласят съчувствено. Става въпрос за хора ,които имат десетки и стотици хиляди декари.

34

До: до до алчен

преди 3 години

Като написах имах предвид средно за Добруджа .такива цени повече за Силистра и добрич.Имам нови в русенско цените са други рентата също.

33

Уууу

преди 3 години

Започавм акиця-събирнее на капакчи за земеделцтие! Да спасим бранша от фалити!Да не даваме "инвеститорите"да си продават земята на безценица!Със събраните капачки, да платим подло измисления данък-Ура!

32

Предприемач

преди 3 години

Ако им е толкова неизгодно да плащат данък при 20 000 дка земя, могат да продадат част от нея на фермери, които знаят как да я обработват и да сеят култури различни от пшеница и ечемик. През 2005 - 2012 изкупуваха земята на цена 200 - 600лв/дка. В момента цените са триони. Пак ще бъдат на огромна печалба.

31

Сандо

преди 3 години

кво коментират глупостите на една партивя на която дните са и преброени. Тия дето са дали това предложение може и в панделата да са след някои и друг месец. ...

30

баба мара

преди 3 години

нали получавате евросубсидии сега ще си плащате изкупихте на безценицанивите на хората къщи за гости коли чалга доиде време да се плаща в пощ кутиив люлин непрекъснато ни пускат листовки че се изкупуват ниви

29

Анализатор

преди 3 години

Едрите земевладелци не са случайни хора. Собственоста на земята е правила българина свободен столетия наред защото осигурява доход и сигурност. Затова БКП национализира земята след 1944, а в последствие червената мафията я изкупи на безценица. Направиха се и закони за обработване на пустеещите земи пак за същите търгаши. Дори храсталаците край пътя са раздадени на "наши хора" за да смучат евросубсидии.

28

Анонимен

преди 3 години

Ако сакаш, да ти събереме пари за един комплект зимни гуми за комбайна?

27

Анонимен

преди 3 години

Никой тук не знае колко е рентата на декар, колко са разходите на декар, каква е изкупната цена на тон пшеница, колко струва една гума на комбайн, колко струва един обикновен фунгицид или сертифицирани семена...Иначе всички гордо подхранват егото си с "компетентно" мнение. Само в България всички са такива широки специалисти. Има една приказка - видяла жабата че подковават коня, и тя също вдигнала крак!

26

Анонимен

преди 3 години

За декар някъде дават рента 50-70 лв, на други места дават 15-20, да ги облагаш с еднакви данъци не е редно

25

гого

преди 3 години

"Цената на декар в Добруджа е над 2000лв почти навсякъде в областа вече. На площи над 20 декара достига 3000лв, на площи над 50-100дка е над 3000лв."Вижте даначните оценки на декар 200-300лв/дк!! над 50% от земята се търгува на данъчна оценка. Къэде са ДАНСК ПККОМПИ и прочие. Правилно данък над определени декъри земя на собственик трябва да има и то за самия собственик - да кажем 50дк- 0лв, 50-200дк - 5лв/дк, над 200 - 10лв/дк.

24

краси

преди 3 години

Данъкът засяга точно 61 едри собственици на земи, физически и юридически лица. Това са основните получатели на субсидии, това са хората с големите джипове, това хората които убиват дребните земеделски стопани. За тях ли да вземем да плачем. Най ми е смешно такива като почнат да реват. И се оплакват, че вече нямало да инвестират, т.е да продължат да купуват земя. Някой замисля ли се за хилядите бедни хора, които са принудени да продават последните останали от баба и дядо нивички за да оцелеят!!!

23

Сат Н

преди 3 години

Ако бяха на такава загуба, нямаше да ми звънят да ми купуват нивите.

22

Сат Н

преди 3 години

Данък трябва да се плаща от 200 дка нагоре, не от 20 000.

21

...

преди 3 години

Каква дейност само отчитат бе, разбирач. Я погледни на кое място сме по износ на селскостопанска продукция. До преди няколко години бяхме и на първо място по износ на слъчнголед. Само с обиване на номера не се произвеждат милиони тонове. Големи експерти станахте всичките, а повечето 5 домата не можете да изкарате в градината и се чудите с какво по-напред да ги пръскате, докато вземат, че изсъхнат.

20

Анонимен

преди 3 години

Не че нещо, но този данък е много малък. 10 лв за декар са нищо. Могат преспокойно 50 лв да го направят, какви ги говорят тия. Така се почва, ако много мрънкате, че ви го дигнат, защото е нищожен. Няма да има фалити, не се притеснявайте. Всички плащат данъци.

19

Анонимен

преди 3 години

Всичко в тази държава е ориентирано към далавера.Земеделието би трябвало да се дотира , но земеделците затова да произвеждат и продават евтино продукцията си. У нас се отчита само дейност , за да се вземат едни субсидии. Да не говорим за закупилите земеделската земя как и с какви пари и за какви цели . Ако по някаква случайност дойде честно и можещо управление ще изпищят всички ползващи далавери , а това са голяма част от останалите в бг

18

Анонимен

преди 3 години

Мутрите в парламента опитват да спасят кожата, като почват да ядат мутрите в земеделието с данъци, па макар и символични. Красота. :)

17

Марин

преди 3 години

Лошо е, когато някой предприеме такова популистко решение само и само да спечели още гласове от пролетарята. Живков си го каза, "комунизмът е едно недоносче". Когато следваме плътна "социална" политики или вземай от богатите и давай на бедните ефектът е обратен. Богатите стават по-бедни и съответно бедните стават още по-бедни. Единственото решение е пазарната икономика или, който може и е приспособим оцелява. Така се гради стабилна и силна икономика, по изкуствен начин не се получава.