12

Мислещ

преди 14 години

Трябва да се мисли преди да се напише "ГЛУПОСТИ". Преди да пробвам тези крушки и да прочета тази статия имам опасения. Работих 7 години на луминисцентно осветление и се чувствах зле и с посивяла кожа. Така че на здравата селска жилка й е лесно да каже "глупости".

11

Pesimist

преди 16 години

България е извънземна територия. Енергоспестяващите при мене изгарят постоянно. Зависи от мрежата, респ.къде живеете. На места са засичани пикове в електропреносната мрежа до 2000V. Те причиняват повреда в електрониката, която се намира в основата на лампата. На лекции са ме учили следното - параметрите на едно изделие са поне 2 пъти по-лоши, отколкото пише в рекламата.

10

МИТКО

преди 16 години

"На тях така или иначе им се налага по-често да остават в помещение, защото не могат да излязат на слънчева светлина".Ето това могат да кажат хората които прекаляват с американските филми.

9

ManyG

преди 16 години

Tova e nqkuv sabotaj ot strna na grupirovkata "anti krushka" tai 4e spox polzvaite si gi tiq grushki i ne se pritesnqvaite vsi4ki 6te umrem . Kru6kite nemogat da ni ubiqt

8

Емо

преди 16 години

И аз изпитвам такава чувствителност, само че не към енергоспестяващите а към обикновените лампи. Откакто си сложих такива навсякъде нямам проблем. Дори като почна да чета на нощната си лампа с енергоспестяваща крушка на 2-рата минута ми се доспива. А със старите така ме боляха очите....Платено проучване и долна инсинуация! Слагайте такива крушки, заслужава си!

7

Yonex

преди 16 години

Научно доказано е че всички хора, които някога са пили вода са умрели, а тези, които още не са умрели се очаква да умрат.

6

луминисцентния

преди 16 години

Има много по безвредни за околната среда и горива , например. Обаче защо ли хората не могат да ги вкарат масово на пазара?

5

Георги

преди 16 години

Особено ако изследването е спонсорирано от най-гоелмия производител на обикновени крушки във англия, може да се окаже че това ще се отрази най-вече на внуците, защото проблема се предава през поколение (и най-вече разбира се защото няма да може да бъде проверен)

4

svetodioda

преди 16 години

От поне седем-осем години съм с такива крушки и нищо ми няма. Първо ме плашеха, че ще ослепея, ако чета на тях - не нося коригиращи зрението средства и никога не съм носил. Сега пък ме плашат, че ще хвана рак на кожата :) Това се установява доста по-бавно. Нали?Просто има хора, които искат да гепят кинти, както постарому. Това е! Я от ток и енергоресурси, я от производство по старата технология, я поради добри традиции в търговията със старите крушки, я поради някоя друга причина...:)))Просто има хора, които искат да гепят. Това е! Я от ток и енергоресурси, я от производство по старата технология, я поради добри традиции в търговията със старите крушки, я поради някоя друга причина...

3

преди 16 години

PO SVETA VSJAKA SEKUNDA SE GOVORJAT MNOGO GLUPOSTI I SE IZKAZVAT MNOGO GLUPAVI MNENIJA NOZA6TO TRJABVA DAGI PUBLIKUVA DOBAR SAIT KATO TOZI

2

преди 16 години

Ако тези лампи са вредни то и всички останали уреди като TFT монитори например са не по малко вредни.

1

Българин

преди 16 години

Това са абсолютни глупости. Вярно е, че има чувствителни на светлината хора, но не е вярно, че енергоспестяващите лампи са опасни за здравето.