88

Emigrant

преди 3 години

Така е братюхи.И лекарите са като останалите хора от народа!Както някои ходят гасарбайтери да си изкарват по добри пари по полетата на западните държави ,а също и в хотелите и фабриките им,така и лекарите отиват там където ги уважават и им плащат адекватно заработеният труд!Престанете да живеете с наглостта на социализмът,където лекарите бяха здравни работници с по 160 лева заплата,а простаците вземаха по 800 лева и се перчеха с червените лади!Тая умря!Амин!

87

Анонимен

преди 3 години

Е кой кого субсидира? Да отговори холандския мошеник. Прибират лекарите и инженерите и ни ползват за пазар без мита ни нищо, че нали те изнасят скъпите неща и там са заводите, а тук чушки и домати няма вече... Ако ударим калема накрая нищо не са ни дали в сравнение с това, което са взели. И ако питаш що така ти се отговаря, че малко борим комунизма.

86

Христо Христов

преди 3 години

До 1/81Джендърите да не се обаждат с мнение за онова трибуквеното. Гледай си петбуквената...

85

Христо Христов

преди 3 години

"Същевременно Румъния, Хърватия, Словения, Сърбия и Словакия подготвят повече лекари и санитари на 100 000 души, отколкото е средното европейско ниво." - зашото комунистическите ценности включваха грижа за човека (справка и Китай).А демократичната ценност е само една - еврос.

84

Озадачен

преди 3 години

Прочетохме за Румъния, Албания, Сърбия, а за България някой ще ни информира ли, или и по тази тема никой не следи и не се интересува.

83

Анонимен

преди 3 години

какво трябва да направят да лекуват боко и доган и беевски за жълти стотинки щото са много велики ли?

82

Анонимен

преди 3 години

Бъдещето е на задочното лечение с роботи и дронове. Така че скоро лекарите ще спрат да ни изнудват и трупат пачки на чужд гръб, защото няма да са нужни. Толквоа са алчни а държавата им плаща десетки години обучение.

81

1

преди 3 години

До Анонимен 80"Който иска да бъде лекар в Германия, да заминава и да учи там"Комунизмът свърши, и с него в миналото остана и такива като теб, които да дават наклон на *** на хората къде и какво да учат и да работят. Знам, че ви боли, че е така, но ... свиквайте, отсега нататък ще е все така.

80

Анонимен

преди 3 години

Докато начело на балканските държави стоят продажни мекотели ,слуги ,*** ,крадци или наивни *** - така ще бъде ! В това отношение класацията се води от нашите ,,държавници'',по глупави ,по продажни ,по раболепни и готови да направят каквото им наредят господарите от тях няма ,справка-,,договор'' с Македония , ,,перфектна ''сделка за самолети и т.н ! Който иска да бъде лекар в Германия - да заминава и да учи там !

79

здравко

преди 3 години

До Ст***м***тАбсолютно си прав , защо държавата да плаща на слуги на западна европа , за медицина винаги ще има интерес голям дори и да са задължени 5 години да са в България ,сигурен съм.

78

Анонимен

преди 3 години

Такива статии като тази. дали ги четат управляващите на балканите?

77

Анонимен

преди 3 години

До до 73 " више образувание" ? И все още неграмотен.

76

ВЪПРОС

преди 3 години

Нещо не излиза Сметката - България има 450 частни болници , те са с акредитация и сертификати за добра практика . НЗОК плаща Милиарди Евра Годишно на тези частни болници , не вярвам да работят без Лекари , Сестри и Санитари - ще ги затворят ако не покриват Стандартите на МЗ .В същото време Държавните Болници са НЕДОФИНАНСИРАНИ и няма Персонал .Има нещо Гнило в тази Система - нарича се Кражба на Обществени Средства - Не е Корупция .

75

Анонимен

преди 3 години

И понеже слугинажа, бягащ на Запад, е 95%, затова нямаме достатъчно лекари, инженери (търсят се под дърво и камък), медицински сестри, пък дори и проловутите айтита. Отделен е въпросът какво остава тук, говори с някой HR и може да паднеш от смях.

74

до 73

преди 3 години

ти кого наричаш слогинаш ве? ас сам учил в университет и имам више образувание! но тук никои неми даде шанс и затова избиягах в германиа да работия на строеж. тук сте само враскари в тия айти фирми. неможе нормален грамотен човек като мен да работи там заштото никаде не са ме взимали а знам и англииски и балгарски и немски език.учих в унсс и сам бакълавар.

73

Анонимен

преди 3 години

Нормално, у нас млад лекар в частна клиника взима има няма 2000лв., а е учил 6 години. Докато на 2ри курс студент плащаме чисто 3200 в IT сектора и то за фейк IT работа да си клати краката по цял ден, а след няколко години същият взима 6-7000. Лекарите са 0.5% от емигрантите. Главно емигрират неконкурентноспособни берачи и подобни обществени ***, които, където и да отидат по света, ще ринат дъното. Но има и кадърни хора, които губим. За щастие са не повече от 4-5% от слугинажа, който бяга.

72

Германия

преди 3 години

Следването в Гармания е трудно. Първо за да влезеш ти трябва отлична диплома, а после тормоз. Затова производството на "медици" е в слабо развитите държави. Но се молиш, дано не попаднеш в ръцете на доктор-калинка.

71

Анонимен

преди 3 години

но явно си далече от тяхОт такива приказки отдавна съм далеч, да. След години работа за родни бизнесмени, които разтягаха локуми за лидери, условия на труд и подобни, но се стискаха за пари, мога да ти кажа къде са всички те сега :) Условията на труд са важни, но досега не помня в супермаркета да са ми намалили сметката, защото имам по-добри условия на труд. Нека пробваме за начало да увеличим заплатите не лекарите и въобще медицинския персонал и да спрем точенето, пък да видим какво ще стане

70

Голди

преди 3 години

България я прецакват и свои и чужди. Самите българи са индивидуалисти и не си ценят собствената държава. Озлобени от много лъгане за лесен живот. Лесен живот имат на запад защото са все бивши колониални и робовладелски държави. А малкото останали с висок стандарт са с малко население и богати съседи. България не е от тях.

69

Търговско дружество?

преди 3 години

66 не е толкова проста държавната, фирмената пък и каквато ще да е политика. Има неща като условия на труд, не е само заплатата. По управление се учи и мотивация на персонала формални и неформални лидери и много други неща но явно си далече от тях.