Такааа... разбивката е следната:12 био яйца х 60 гр. = 720 гр., 12.00 лв."Малко" кокосово брашно (150 гр.), 2.00 лвБадемово брашно: 300 гр., 10.00 лв.Вода, 200 мл.: 0.01 лв. ТОТАЛ: 24.00 лв.Извод: изпечете си го у дома :)
Най- доброто брашно за безглутенов хляб е оризовото. То се усвоява от организма даже по- добре от пшениченото.Перфектно е за диета за сваляне на килограми.Но НЕ се препоръчва за диабетици!
Болест на Дюринг е водят към автоимунните заболявания....Но ... Автоимунно заболяване може да дреме в организма цял живот и да не се активира.Активира се от СТЕС и ХРАНА!Затова и масово българския народ е болен. Живеем под стрес за насъщния и се храним с ***!Човека отглеждал житни култури от 8000г? Това сравнено с човешката еволюция е като 1 минута! Нашите организми все още не са свикнали напълно с глутена! Затова и има алергии, непоносимост към глутен, цьолиакия диабет и т.н....
До Алтерниращ веганист коментар 87.Аз съм с непоносимост към глутен- Болест на Дюринг. Рядко за България заболяване, но свръх разпространено в САЩ. Причината е може би ГМО. Все по- често започва да се среща Дюринг в България! Глутен има и в киселото мляко, салама, кашкавала и т.н. Нишестето е най- евтината спойка за много храни. ВНОС НА ЛЕКАРСТВА ЗА ДЮРИНГ В БЪЛГАРИЯ НЯМА!!!
Измислена и подвеждаща новина!Нито е насъщен, нито е хляб(поне според традиционните рецепти).Това е продукт с 18 яйца и още кой знае какви добавки и измишльотини. Ама ей тъй да има какво да пишат,а ние да има какво да коментираме.Дето се казва"Лаф да става".Другия път пишете за живота на Марс, все същата ще е!
Вземи се поинтересувай какъв процент са хората с диабет в България и тогава коментирай. Винаги сме били на едни от първите места заради прекомерната консумация на изделия от брашно. И не, не е вярно, че в лимец, спелта...няма глутен. Хората с непоносимост реагират и на тях
Не глутена, а препаратите с които се третира житото, странните сортове които дават по-висок добив и консервантите в брашното са вредни, но за по-лесно "глутена".Преди 50 години сме яли спелта, прочети защо не я гледат (малък добив)
Всъщност този точно хляб нали е за болни ? Значи те не са мнозинство и темата се преекспонира. Цената е спекулативна естествено, но говори за злоупотреба със нещастието на болните. Вложените компоненти/съставки не са от злато все пак.
Безглутенов значи а? Хората от над 8000 години култивират глутена така, че да дава повече и повече а сега от едно 5-10 години се оказа, че глутена бил отрова и едва ли не всеки който не гояде ще умре я от инфаркт я от подагра я от мозъчен инсулт! Та питам аз и отговор не искам що така бре! Явно модата ви определя живота! Еми докато е така ще сме на това дередже!
Эа българина хлябът е свещен - неэаменим!!! Една поговорка гласи - "като има хляб има всичко"!!! Брашното эа хляба се смила от раэлични култури - пшеница, царевица, ръж - но чак пък бадемово брашно, подигравате се с хората и обичайте ни!!! ???? И това доживяхме - 50 лв эа хляб!!!
Поредна шашава работа!Най-бедната държава в Европа?!В нея провокативно предлагат хляб на цена четири пъти по-висока от луксозен,немски Великденски козунак от бутикова пекарна в Берлин! Попфолк"певицата" ххххх е купила хляба, защото се храни по системата на диетолог,астролог и чакръкчия! Баба й от Левуново изрязва с ножица снимката й от вестник и я лепва на буркан с лютеница,че преди да иде в София много я ядеше! А другата й баба от Видинско село й суши риба,че пак колет ще й праща!
Заглавието е подвеждащо,хлябът в София е по евтин от този в провинцията.Това не е безглутенов хляб,а по скоро кекс.
Като вземете с тези заглавия - "Цената на насъщния в София - 50 лв за самун..." Кого точно лъжете? Себе си ли? Нас ли? Никой на никого не бие телеграма да си купува безглутенов, кето, био, бадемов и не знам си още какъв хляб. Нормалният хляб в София е дори 10-15 стотинки по-евтин, отколкото в много от малките градове, където пазарът на хляб се контролира от някой местен дерибей. Просто "софиянци" имат изор да си купят и някакъв хляб от по-прилични продукти за 2,50-3,00 лв.
За същите пари 50 лева (около 22 паунда) в Лондон ще си купя 10 без глутен хляба, всеки от по 400 грама, което е 4.00 килограма, сигурно в тоя хляб от пекарната в София слагат натрошени диаманти и златен прашец, най-вероятно го дават в торбичка от индийска коприна, и се доставя до дома на клиента с карета-файтон, теглена от поне 8 арабски чистокръвни жребци, иначе не бих могъл да си обясня тази цена
До Анонимен 47Да, знам за цьолиакията, аз самият съм с глутенова ентеропатия, но това е хляб от бадемово брашно, а не толкова, че е безглутенов... и е гъзария, не необходимост. На пазара има безглутенови брашна, в пъти по-евтини. Пък и без зърнени може да се живее, човек свиква с всичко. А за непоносимостта към глутен - не е нова, но многократно се е увеличила, провокирана основно заради допълнителните добавки на глутен към тестените изделия - вид имунен отговор на организма.
Безглутенов хляб не се приготвя с тези съставки. Това не е сладкиш, че да слагаш бадемово брашно. В България наистина има липса на такъв вид храни или те са нереално скъпи. Липсват и алтернативи на кравето мляко за хора, които имат непоносимост към лактозата или са избрали да не ги консумират. Жалко защото тези храни наистина са здравословни. Глутенът е основната причина за диабет. А прекомерната консумация на краве мляко води до много ниско ph и ставаш лесно податлив на вируси и бактерии
Клиентите трябва да следят основно за това производителят да е легален, за да се гарантира, че използва качествени суровини в производството си.баааах маа мy , тази женица чува ли се кви ги плямпа ? а данъчните кво праят ?
Цената на насъщния в София: 50 лв. за самун безглутенов хляб