28

vlady

преди 3 години

Редно е да бъде сезиран архиепископ Сахак Машалян.

27

Неочаквано тъп

преди 3 години

И кво, ще влезнат вътре *** и ще почнат да вият кат кучета.По голяма тъпотия не съм виждал. 98425

26

Анонимен

преди 3 години

"Света София" е уникален храм от световно значение за цивилизацията. 1000 години е бил най-големият християнски храм в света. ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ТУРЦИЯ ОТ ЦЕЛИЯ ХРИСТИЯНСКИ СВЯТ. ТОВА Е НЕЧУВАНО СВЕТОТАТСТВО И ГАВРА.

25

Анонимен

преди 3 години

Видяха че демокрацията и капитализма не са за тях и се зачудиха дали да не се върнат към козичките и биенето на чела в пода :))) Сладури.

24

Котката на Ердо

преди 3 години

Възможно е да, но по-малко вероятно.Обяснения много. Предполагам, че клоните по към матеарилистичните. Става джамия - масови молитви с биене на челата в пода + вибрациите от мюзеина - за година се натрупва критично напрежение, което отключва диарбекирския разлом. Не става - наплив на туристи да висят спасената Св София-повече стъпки, т. Е. Вибрации, но в този случай е по малко вероятно защото не са синхронизирани като биенето на челата. Може и квантово обяснение.

23

ognyanz

преди 3 години

Ако превърнат Света София в джамия Инстанбул ще има още една ждамия (а те и без това са доста) а ще загуби историческа сграда от световно значение. Нека да го направят. Това ще покаже на света, че нео-османизмът съвсем не е безобиден.

22

Анонимен

преди 3 години

до 24ами ако съдът реши да не променя статута на света софия,пак ли да очакваме нещо в мала азия,мммм?

21

Анонимен

преди 3 години

Мне. Не съм. А че може - може. Както и преди решението. Но да не се правим на чак толкова велики и да си признаем, че все още има разни закони, взаимодействия и реалности, които не сме обхванали с разума си и ни убягват. Та да обобщим - една година след решението на султана ще има нещо в Мала Азия.

20

Анонимен

преди 3 години

до 22еми като чета коментара ви виждам че вие сте привърженик на харпове и прочие щом казвате може да се случи нещо след решението

19

Карник ага

преди 3 години

Кой говори за грехове тука? Причините за земетресенията и сеизмичната активност са що годе известни на сеизмологията. Или вие сте привърженик на глупостите за харпове и прочие. Както и да е. Много е вероятно една година след мъдрото решение на султана да има нещо в Мала Азия.

18

Анонимен

преди 3 години

до 20Япония не я мисля изобщо,я кажете всекидневните земетресения там скакво ще ги свържете кви са им греховете,много ми е интересно

17

Медведед шпонхойер

преди 3 години

До 19 ти Анадола си гледай. Япония не я мисли.

16

Анонимен

преди 3 години

до 17хахаха,пак ли ще свързвате земетресенията със света софия,в Япония ги люлее всеки ден там с какво ги ще ги свържите много ми е чудно

15

Рихтер паша

преди 3 години

Бе не знам Мала Азия е малко земетръсен район.

14

Анонимен

преди 3 години

До до 3;Както и св.Неделя в София примерно.Както и джамийте в Стара загора, Карлово, Кюстендил...И множество други в България. Нали така? Нямате в практиката да превръщате джамий в църкви та говорите за други народи.Св. София е обект на територията на Република Турция.Това е обект както всяка друга сграда, историческа или не.Турция има моралното и законово право да се разпорежда с този обект както установи за добре.Така е по земите от където сме се изтеглили и ние турците след 550 години управл

13

Юстиниан

преди 3 години

Ще видим. До година след като я направят джамия, сеизмологията ще каже дали е било правилно решението.

12

SULEIMAN Kadir

преди 3 години

решението е просто,да я изравнят със земята и всичко е решено

11

до 3

преди 3 години

Проблемът е следният."Света София е от паметниците, които не са на тази или онази държава. Тя е като гръцките пирамиди и принадлежи на човечеството. Така както египтяните нямат право да правят с пирамидите каквото си искат, така както Индия няма право да прави с Тадж Махал каквото си иска, така и "Света София" е неприкосновена.Но това може да го разбере само цивилизован народ.

10

Анонимен

преди 3 години

Тяхната си е ще си правят каквото си искат ...

9

Лоши времена идат

преди 3 години

Имам чувството, че целия свят работи за създаването на "Християнска Държава"... Всяко действие си има противодействие... Ще става мазано ако продължават в същия дух.