120

Анонимен

преди 3 години

https://dnes.bg/obrazovanie/2020/07/05/viarata-vliza-v-uchilishte-predmetyt-religiia-predpochitan-ot-1-i-4-klas.455563

119

Читател

преди 3 години

Не разбирам, защо толкова много жлъч се изсипва за това. Този предмет ще е СИП и ще запознае децата с православието,структурата, обичаите и традициите му, не виждам нищо лошо хората поне да се запознаят малко с учреждението, което ни е крепяло като нация във вековете на робство от поне информативна гледна точка, защото това е целта му, а не от богословска. И за вещите и много запознати, в светски и доста развити държавици като Франция, Германия, Испания има вероучение в училищата им.

118

Анонимен

преди 3 години

Тоа Иконом знае ли как Християнсвото идва по нашите Земи , по-най зловещия начин който отказва да стане християнин бива убит реално заклан като пилеТочно за тва се крие щото е Срамно Позорно и Зловещо , би било хубаво да се направи Филм за тва Събитие като филма Време разделно примерно

117

Анонимен

преди 3 години

Щом 125 коментара има значи доста интересна Тема ще да е................хахаха

116

TOP SECRET

преди 3 години

По-интересна Тема е защо в България няма Информация за Процеса Християнизиране и Насилствено Християнизиране , на други езици пълна и точна Информация и защо не се изучава по История в училищата?Умишлено се крия вероятно у нас да не се узнае , не е тайна обаче че Българския Народ е насила християнизиран от Византия през 866 г. при Борис 1

115

Анонимен

преди 3 години

Вместо да учат децата на финансии и право и закони, които отдавна трябваше да влязат в училищата, защото се сблъскваш само с това като пораснеш. Най - важното не се учи!!!

114

Анонимен

преди 3 години

Съдията до.Как на своя територияобиждаме и сме засегнали измисленатаформа ,мюсюлманството.Как дошлитеанадолци ще се самообиждат.Дошлинаготово и обезкостиха всичко коетодиша.Къде е обидата.Обидата е въвВашето падение,като човек.Останили,или не за българите е друга тема.Нопредварително да се лиже...

113

Анонимен

преди 3 години

забелязах, че атеистите в България са много противни, на Запад ти казват, че са атеисти и млъкват, а в България ако разберат, че си вярващ почват да те гледат злобно, все едно искат да те ударят, и почват часове наред да ти развиват теории как те са прави, а ти си крив. не ги интересува дали искаш да ги слушаш. противни.

112

Анонимен

преди 3 години

Много просст народ има в тази държава. Ама много...

111

f

преди 3 години

А на тия прости свещенници защо изобщо им се плаща толкова много, след като са с гугълски невидими слушалки и холивудски слушалки и всеки може да е на тяхно място, те прости из-роди и не могат да мислят и да систематизират написаното в Библията което е и малко преиначавано и пипано вътре, гугълската логика дава дефекти и ръсят само простотии, какви отци са те, всеки може да е на тяхно място, из-роди мръсни, и продължават да си твърдят простотиите за всемогъщия Бог който всичко можел,льольовци!

110

Анонимен

преди 3 години

Вместо да учим децата на наука, ще ги учим на суеверия отпреди 2000 години, много умно, няма що..

109

садията

преди 3 години

Това няма как да стане ще е обида на мюслуманската вяра това е поредния цирк на нашите депутати като наближат избори всички са загрижени за българите то българи не останаха в България те ми говорят вероучение това няма как да стане всичко е предизборен цирк .

108

Хер Вернер

преди 3 години

Тия килимяфки по време на корона истерията не направиха нито една кухня за бедните. Нито една болница или подлослон за бездомните. Не дариха пари а реват за пари от държавата, тоест от нашите данъци. Нито един от тях не стана дороволец. А сега имат наглоста да натрапват безполезната религия. Не, благодаря! Основните хуманни ценности /общочовешки/ се учат в семейството а не в църквите.

107

Мария

преди 3 години

И каква религия ще се учи по-точно? Че като преброят първокласниците да не се окаже, че повечето не са православни.Църквата е неадекватна от години и няма воля за промяна. Дискриминация и закостенели разбирания за живота - на това ли ще учат децата?

106

до 36

преди 3 години

Ти потвърди постовете ми за нашите богословски факултети.Ако се учи такова християнство ,Пази Боже.

105

Анонимен

преди 3 години

Българското училище е светско и религията няма място в училище.Нека църквата се погрижи да привлича, а не да се натрапва и да бърка главите на децата.По Конституция църкватае отделена от държавата.Правилата за поведение се учат в дома.Ритуалите им са необосновани и празни.Вижте им шкембетата.Не вярвамна такива.

104

Те поповете

преди 3 години

Или свещенниците винаги са евтиното решение, което в последствие излиза много скъпо нали знаете?

103

Вижте сега:

преди 3 години

Господин премиер .... Много е просто елементарно е: държава се гради по три начина в наше време: с трупове, със съд, с религия или с образование! За консенсус или за единомислие не може и да се мисли, ама не може и таралежата!Значииии вие с трупове не искате, със съд горе долу, с религия е тука вашият враг, опонент и противник много действа и работи за Симо става на въпрос, а аз предлагам с образование, ама не може, защото опонента ви и Божков направиха триста свинщини и свиха едни пари и Попове

102

Господин Премиер

преди 3 години

Искам да ви поздравя с една песен позволявате ли? Фалшив герой на Тодор Колев! Та кой Христос, кой Пилат, кой свещенниците, кой Юда е малко различно в Българския вариант! Кой Локи, кой Хорт, кой Балдр също! И останалата част от героите са различни, но е вярно едно нещо: Става на въпрос за една история за върховно човешко предателство и още нещо! Оставамеееее, оставамеееее .....

101

114

преди 3 години

Тъй що стана 147 години по-късно Джингиби ви го върна на всичките с лихвите! Тъй щото не слушаш хановете и Калоян и Левски ми Юдите слушаш!