46

Сп???нс

преди 3 години

на първите 30 въпроса сбърках 7 отговора.

45

Анонимен

преди 3 години

Абе ти имаш още грешки - "Това, което се изброява,...." - отделя се от двете страни със запетая.Но сега няма да издребняваме....

44

До 47

преди 3 години

Не че нещо, ама аз явно съм неграмотна, все си въобразявах, че преди да изброявам трябва да пиша две точки... пък то многоточие си трябвало :p

43

От 43

преди 3 години

На последното изречение не съм сложил точка, защото не ми остана място. Думите тук са ограничени. Не знаех, че някой ще се заяде тук за една точка.

42

От 43

преди 3 години

Нямам пунктуационни грешки. Когато се изброява се слага многоточие: Това което се изброява се отделя със запетая. Пред които винаги има запетайка, защото въвежда подчинително изречение.

41

От 41

преди 3 години

Защото клавиатурата ми не е изписала поместени и защото автоматично вместо задачи е запаметила засади?Моля ти се. Елементарно е за толкова големи ученици. Не се затрудних на нито един въпрос. Съжалявам за теб.

40

до 44

преди 3 години

до 43, а не до 41 исках да напиша.

39

до 41

преди 3 години

Аз се затруднявам на някои от въпросите признавам, но в твоя текст не се затрудних да открия куп пунктуационни грешки... сам си направи извода за себе си.

38

От 41

преди 3 години

Добре като ви се струва сложна какво ви затрудни от теста на матурата става дума? Защо ми слагате минуси?Въпроси свързани: с правопис , пунктуация, произведения изучавани в училище и 2 текста , в които да се посочи кое било правилното и кое невярното според текста.Последният тип въпроси за текстовете се дават на устни изпити по английски и са даже много по-сложни. Който се е затруднил на поместените тук засади да знае, че е неграмотен.Не може на български език да не разбереш коя дума е правилна

37

До 39

преди 3 години

На теб сложна ли ти се струва матурата? Хайде де, не ме разсмивай.

36

От 38 до 39

преди 3 години

Ами видях въпросите поместени тук. Елементарни са. Как може да има въпроси за 19 годишни коя дума е написана правилно? Те и децата в първи клас могат да кажат. Не знам как е било предни години, не са били поместнани въпросите. Не съм ходил на матура, а на кандидатстудентски изпит.

35

Анонимен

преди 3 години

До до 24Как човек се явява майтап на изпит по БЕЛ? Питам, защото мислех, че е задължителна :)

34

EK

преди 3 години

До 38По всичко личи, че не си се явявал ти на матура. Лесна била, каква щяла да е другата година...Познавач измислен!

33

Само отбелязвам

преди 3 години

Следващата година ще е сложната матура. Тая нарочно е толкова лесна, за да похвалят дигиталното ни образование по време на короновируса. Въпросите на матурата са прекалено елементарни. Дори децата до 5 клас знаят как да отговорят на първите 6 въпроса, коя дума е написана правилно и коя не.

32

Анонимен

преди 3 години

IT специалистите трябва да станат по-сдържани в демонстрирането на самочувствие и материално благополучие и да помислят за преквалификация. Не е далече денят, когато голяма част от тях ще бъдат заместени с продуктите, които сами са произвели.

31

До 32

преди 3 години

Много си се надул да ти кажа, малко по-спокойно. И други хора са учили, не за ИТ специалисти и това че шефът не им дава 3000 лева, не значи че са мързеливи. Много административни служби са за роднините на кмета, а тия фирми както някой писа преди време са до време. Сменят си хората на няколко месеца, обикновено вземат само млади на по 18 години и после ги гонят без примина. Защото не било комунизъм, че да ги държат дълго. Един вид изполване докато си млад.

30

До 32

преди 3 години

Аз не пия , не пуша , учех много ,завърших СУ, работя, ама се чувствам прецакан в живота. Нямам пари да си купя апартамент в София, колкото и да се мъча не мога да събера за апартамент, а заем от 30 години как да изтегля?. Фирмата в която работя кол център държат само млади хора. Неписано правило е , че след 30 години те съкращават.Баща ми почина като малък.Нямаш ли собствено жилище в София си прецакан.

29

българин

преди 3 години

" Матура"? " Изпити"? Направо ги съжалявам тези деца! За в бъдеще където и да кандидатстват.Ще проверяват дали не да от времето на ," коронката"!-:( Та те едва ли усвоиха нещо???!

28

до 30

преди 3 години

Такива хора, които не са имали възможност да учат, на тази планета към днешен момент съществуват САМО в КНДР. Преди години, разбира се, и у нас. Защото всички са били равни, но някои- по-равни. Празни приказки кой как бил прецакан при всички държавни помощи и стипендии (включително и от ЕС) не ми се слушат.

27

до 30

преди 3 години

Моля?! Завършил съм в село до Ловеч. Добре, че баба ми продаде едни ниви, та имахме възможност да платим семестрите ми. Ако този вариант го нямаше, щях да работя година в София и да събера пари за сместри. Няма прецакани в живота. Има мързеливи и страхливи роби. Аз нямам нищо и никога не съм имал. Родителите ми са бедни, даже в момента им помагам. Но връсниците ми бяха пияни денонощно и караха немски спортни коли, докато аз учех.