27

тя

преди 3 години

Затова няма квестори !

26

тя

преди 3 години

Старите учители не се пенсонират , не дават път на младите , а на неприятните места пращат само млади !

25

До 19

преди 3 години

Аз съм завършил 2003 година, тогава бяхме първият 12 клас! Наистина тогава нямаше матури, но не защото ние не искахме да има, а защото нямаше план как да се проведат, спореха какъв материал да влезе в матурите, оказа се че всяко училище е учило по различна програма в 12 клас (ние учихме с учебника по Биология за 6-ти клас, История за 9-ти клас, нямахме задължително математика, а само ЗИП (един час седмично) реално се оказа че за всяко училище трябва да се провежда различен изпит!

24

до 21 учител

преди 3 години

Ти си учител, колкото аз съм президент

23

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Задължителните матури" нито са нововъведение нито са отживелица.В далечната 1979г имаше 5 матури по Български език, математика, физика, химия и история. Оценката влизаше в дипломата и в бала при кандидатстване във ВУЗ. За специалността право която се изучаваше в СУ имаше не два, а три изпита по история, по български език и политически, който беше задължителен за да може да се явиш на другите два. Бяхме млади красиви и ученолюбиви. Случващото се сега е безобразие.

22

Ликвидация на МОН

преди 3 години

Затвро до 500 000 години за виновните длъжностни лица увредили с керористични камери децата на БЪлгария.

21

Учител

преди 3 години

"Успешна учебна година"- стига лъга! Съсипахте и малкото останало от образованието в БГ! Трябваше да се учи през лятната ваканция, ане да се плещят глупости. Догодина ще лъсне големия успех на онлайн обучението! Още ли ще слушаме ***, който лъжат за епидемия?

20

Анонимен

преди 3 години

Задължителните матурите не са отживелица, а напротив са нововъведение. Едно от предимствата е, че оценките могат лесно да се използват при кандидатстване. А че си имат недостатъци, си е ясно - последните години не са учи нищо друго.

19

Анонимен

преди 3 години

до 18 Не знам за какви пробни матури ми говориш! 1999-та година завърших средното си образование и ако не бях се явил и да постигна повече от 2.50 оценка на тези 2 матури, нямаше да ми дадат диплома за средно образование.Кое не разбра?

18

Анонимен

преди 3 години

До от 14Задължителните матури са от 2002 или 2003 - и тогава бяха пробни.

17

от 14

преди 3 години

до 15 Как да нямаше матури края на 90-тте, бе?Аз завърших 1999-та техникум по електротехника и имаше 2 матури - по Български език и литература и по Математика. На матура мисля не се явяваха само ученици със среден успех 5.50 и нагоре.

16

Анонимен

преди 3 години

Матурата е лотария,а не проверка на знания.Може да си научил всички въпроси без един и баш той да ти се падне.И обратното-да не си учил,а в последния момент да си прочел въпроса,който ти се пада.Трябва да важат оценките през цялата година,а не някакво съчинение по картинка.

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 12Системата е такава, предвид световните тенденции. Иначе по наше време (завършил съм края на 90-те) нямаше матури, и не бих казал, че знанията и уменията ни при завършването бяха по-некачествени.

14

Анонимен

преди 3 години

до 12 Смисълът е да се намират на работа даскали и квестори, а на теб че ще ти дадат средното образование е ясно, ако се явяваш редовно на поправителен (за матурата говоря). Аз завърших с 3.90 среден успех техникума, матурата след това по български език и литература я взех с 4-ка, а на математиката ударих на камък. Чак на 3-я път ми я дадоха, като ме оставиха да препиша една задача, че да я взема с тройка.

13

Анонимен

преди 3 години

До Факт Ми те са му благодарни, по свой си начин.

12

Анонимен

преди 3 години

Не съм наясно какъв е смисъла на тая отживелица матурата? Ученикът е получавал оценки докато е учил, и сега до колко различна оценка ще получи на тая матура? И ако има разлика, тя едва ли ще е съществена. Това е просто един ненужен стрес за децата. Който ще продължи с образованието - отива на приемен изпит и толкова. Който не - тръгва на работа. Къде е смисъла и ролята на тая матура?

11

Анонимен

преди 3 години

Киро Брейка вчера в най-новия си клип в тубата вика за онлайн обучението: " А пък с това онлайн обучение се олайнянихме отвсякъде" )))100% е прав!

10

срам

преди 3 години

Винаги се е съобщавало какво се е паднало на матурите,сега се правят на интерпретативни,комуникативни,идиотивни и не знам кви,да държат под напрежение родителите.Малко им беше мутавчейски,сега и образУвателния менистър...

9

Анонимен

преди 3 години

До тя онлайн обучение е класическата форма на обучение

8

Анонимен

преди 3 години

До cinik "Не се научихте" е много долно и тъпо като стил на говорене. До cinik Иска ти се да си ***, но си на светлинни години от това.