32

Анонимен

преди 3 години

това не са глоби, това е легален подкуп - продаваш ужким забранени продукти, и после си плащаш подкупа, опа - символичната глобаправителството се преструва на загрижено, взима допълнителни пари, търговците си имат де-факто позволение да продават забранено гмо, само да заделят парички за "глобата"

31

Анонимен

преди 3 години

Глоби от до 2к са смешни за такива нарушения. Глобите трябва да започват от 20к и до затваряне на обекта за да имат ефект и най-вече да се спре корупцията.

30

Анонимен

преди 3 години

Законите нищо няма да променят в България. Единствено контрола ще промени ситуацията. Няма ли масови проверки и реални и неизбежни наказания, нищо няма да се промени в тази държава.

29

Истукан

преди 3 години

За ГМО-то съм съгласен, строги глоби и затвор. Но какво да правят хората като си купуват американски храни и семена? Там има ГМО. Американците не са забранили ГМО. САЩ са толкова объркана държава и безпорядъчна, че не може да бъде. Там се хранят нездравословно. Хората са студени и живеят изкуствен живот.

28

Анонимен

преди 3 години

До Аман от глупостиВ България нямаше ГМО,а селектирани растения и институциите към земеделието правеха разработки чрез селекция,недей да лъжеш,че не може без ГМО, да не говорим,че не си смомням някога баба ми,която имаше градина и я изполваше години наред за зеленчуци и плодове,да е използвала химикали!

27

викайте-Пази Боже !!

преди 3 години

До ЖороЖорко, в болниците където се лекуват много богати евреи, не се случва.Тях ги излекуват успешно и от рак, напреднал стадий ...

26

Жоро

преди 3 години

До викайте-Пази Боже !!Това може да се случи във всяка една болница, не само българска. И какво от това?

25

викайте-Пази Боже !!

преди 3 години

До ЖороДжоре, попаднеш ли за дълго в българска болница, може от вътрешноболнична инфекция или лекарска грешка да те изкарат с краката напред !

24

Жоро

преди 3 години

За последните 50 години населението на света се е увеличило повече от два пъти. Средната продължителност на живота е по-висока с 6-7 години. Детската смъртност е намаляла 10 пъти. Качеството на живот е несъизмеримо по-добро, даже и в България. И въпреки това е пълно с троглодити, които си мислят че някой си (глобален конспиратор) ги трови с нещо си - ГМО, ваксини, консерванти и т.н. Явно на много хора мисленето им е сериозен проблем.

23

ПОСТСОЦИАЛИЗЪМ

преди 3 години

25, нито комунизъм е имало в Бг, нито демокрация е дошла.Просто ДС направи безкраен Преход, разбирай - ограбване безкрай !Виж китайците, те направиха свой модел социализъм, пък ако искате комунизъм го наречете.

22

Анонимен

преди 3 години

По времето на лошият комунизъм България беше една от водещите страни в света по ГМО разработки. Имахме десетки институти и стотици учени които разработваха подобрени сортове. Имахме наистина страотни разработки и създадени сортове плодове и зеленчуци с уникални качества. После обаче дойде демокрацията и тези институти бяха ликвидирани а разработките бяха изхвърлени на ***. А се чуждите компании в спечелиха от това милиарди. Ама то било лошо.....да лошо е щото ни изпуснахме питомното!

21

Аман от глупости

преди 3 години

Всички продукти са направени от ГМО. Всеки един култивиран сорт растение на практика е ГМО което е култивирано и променяно с векове докато се получат сегашните годни за ядене сортове. А сега благодарение на науката тези модификации могат да бъдат постинати за по кратко време и така се създват още по добри устойчиви и плодородни сортове.Ако не искате ГМО, тогава пробвайте да ядете диви зеленчуци и плодове. После ще разберете че ГМО-то всъщност си е много хубаво и без него ще мрем от глад.

20

biogenhorror

преди 3 години

В кaкъв смисъл да проверяват за ГМО, то си личиОсвен това за ГМО се изисква творчество, докато за genetic copies and replicas се изисква само просташко нахалство, а някои реплики дори стигнаха много далеч в последно време, с всичките си недостатъци, като *** кейт

19

Biogenhorror

преди 3 години

ГМО то е нелоялна конкуренция йах, имам един гмо лимон и той просто се фука на всички останали плодове и зеленчуци, не се издържа вечеМного е голям и жълт и ги комплексира всичките

18

тука гледай тука

преди 3 години

Не видяхте ли, колко производители на идеалната храна и лекарство пчелите, са натровени и измрели ?!

17

Анонимен

преди 3 години

Все едно,че някой ще проверява дали в някоя храна има гмо.

16

До 16

преди 3 години

И за какво им е монсанто на украина, викни си монсанто в твоя двор

15

подигравка

преди 3 години

35000???Смешно е.Всяка от трите големи вериги за продажба на ГМО в България,прави тези пари за секунди!!!Подобни глоби са стимул за продажба на ГМО и отрови.Добре дошли в Северна Корея.

14

АНТИ

преди 3 години

За номерата при соца и номерата сега, говорят некролозите на млади и относително млади хора по улиците.Защо при соца не беше така ?!

13

Анонимен

преди 3 години

Браво пи.чове и пи.чки,това трябваше да се случи отдавна,алелуя за ЕС,не купувайте продукция от Украйна,защото е радиоактивна и продуктите им са само ГМО,Монсанто е изкупил земята в Украйна!Не купувайте вредни за здравето си продукти!