121

Анонимен

преди 3 години

До българинЗначи не си разбрал за какво говори Стефан Цанев: той говори за утвърждаването на истината посредством обявяването на празника на БЪЛГАРСКАТА азбука за национален. Приказките за "за слвянството" можете да си ги запазите за руските седенки.

120

опс

преди 3 години

Трабва да бъде covid-празник, няма друго!

119

Анонимен

преди 3 години

За мен национален празник на България е Денят на Независимостта ни!

118

българин

преди 3 години

До: номер 123Едва ли ще намеря, така че няма да си правя този труд.Не и в казионни руски институции подчинени на цар Путин.

117

Петър Берон

преди 3 години

До: номер 124Ало, бе ти за мене не си ли чувал бе?

116

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 124Рушофилски вълнения за нероден Петко.

115

Анонимен

преди 3 години

Ако нямаше 3 март, никой нямаше да е чувал,че 24 май е празник

114

Анонимен

преди 3 години

До българин Опитай се да намериш къде в пасквилите на руския некултурен институт или изказванията на съвеЦкия/рушки посланик се споменава старобългарската азбука, чието създаване празнуваме на 24 май.

113

българин

преди 3 години

Моите уважения към Стефан Цанев, но се наслушах на глупocти!Основата на славянската писменост е старобългарската азбука.Македонците си имат македонска, руснаците руска, сърбите сръбска, и т.н.Това най-добре се усеща на компютър и в интернет като пишем на съответния език!Аналогично, германците използват немска азбука, англичаните английска, италианците италианска. Основата на всички е латиницата.Все едно да кажем, англичаните или италианците пишат с латинска азбука!

112

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 114Не ви минава номера, другарЕ. Стефан Цанев си е извоювал репутацията на достоен човек. А това което казва, щеше да е вярно от устата на всеки. Старите комунистически номера с доносите не вършат работа в новото време. Отидете в Русия, Китйа или Северна Корея. Там това още работи. :))))

111

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 120Няма такова нещо. Ти си чел "За буквите" в оригинал колкото аз съм китаец. В коя студия си го чел това?

110

Анонимен

преди 3 години

Черноризец Храбър свидетелства, че славянската азбука е създадена от Кирил и Методий. Ако Климент Охридски беше създал кирилицата, това щеше да е посочено от Черноризец Храбър. Така че има славянска азбука и нейни варианти - български вариант, руски и белоруски вариант и т.н., но няма българска или руска азбука - това са груби изопачения. Четете "За буквите"

109

Анонимен

преди 3 години

Зозомбето со бом-бето, ще ви се всеки ден да взривявате паметници, да гоните, да преследвате, защото сте муджахидини и хунвейбини по мантлитет. само че сега не сме началото на 90-те години и нацията има други проблеми. Няма кой да ви уйдисва на кривия акъл и да се занимава с разрушение без край.

108

Зозо

преди 3 години

Първо трябва да се изгонят руските шпиони, да се изгони посланика и чак тогава да се махне руския 3 март. *** да стане отново обществена тоалетна :)))))))))))))))))))))

107

Анонимен

преди 3 години

Първите поздравления за нов национален празник естествено ще дойдат от ДПС и лично от доган и дебелян

106

Анонимен

преди 3 години

Г-н ЦАНЕВ, в началото на демокрацията предложенито беше за национален празник да се обяви 6-и септември, денят на съединението на Княжество България с Източна Румелия. Сетне, по време на "царуването" на С.Сакскобургготски имаше предложение национален празник да стане датата на обявяване независимостта на България от Турция. Вие предлагате такъв да стане 24 май. Сам виждате диспута в научните среди къде и от кого е създадена кирилицата и напъна на македонците, че тя е дело на Кл.Охридски.

105

Kubilay

преди 3 години

България е единствената държава, която има за национален празник датата на един договор между две чужди държави - руската и Османската империя. Жалко. Дано послушат Стефан Цанев. 3 март е предварителен договор, клаузите оо който е било ясно, че няма да важат дълго.

104

Анонимен

преди 3 години

Я Цанев д каже как се подлагаше на комунистическия режим, как пишеше поеми за СъвеЦкия съюз, как предаде Георги Марков, как се свиваше като мишка в трици, как продаде таланта си на ДС....

103

Анонимен

преди 3 години

Славянската азбука е създадена от Кирил и Методий. Това не са само графични знаци, но и създаването на книжовен славянски език - възвишен стил, църковен, научни и философски термини. Така че цялото ноу-хау, така да кажем, принадлежи на тях. Кирилицата какво е - 24 гръцки букви и 12 от глаголицата с известна стилизация. Нашият принос е в това, че кирилово-методиевото дело, унищожено в Моравия, възкръсна в Бг за век и веков. Ако Цанев си въобразява, че е създал гръцкото писмо или глаголицата, аз ще му отвърна: ха ха ха

102

Анонимен

преди 3 години

Не само азбуката, а земята с праха на дедите ни ни определя като народ, също така децата ни, които бягат от тази земя като от чумаво.Защо?Защо българите се овълчихме към своите?!Тази земя е прекалено хубава за да я оставят на онзи етнос.На евреите ще им стане топло, на нидерландските ще им стане мокро, на турците-тясно.Но каква беше тази прокоба българска?!