19

Анонимен

преди 3 години

В Украйна няма българи, това са побългарени украинци.

18

Анонимен

преди 3 години

В Русия и после СССР българското малцинство оцеля векове, запази езика и традициите си. Под украинско робство е подложено на асимилация.

17

Анонимен

преди 3 години

България плати такса колония в размер на 8 ненужни самолетчета предплатени с пари изтеглени назаем. А вие се присмивате на Украйна. Това, че САЩ се опитват за управляват всички държави в Света вкючително България и Украйна е пределно ясно. Присмял се хърбел на щърбел. Но това не означава, че Русия не поддържа война на украинска територия с руски оръжия, руски пари и руски военни. И САЩ и Русия се опитват да грабят едновременно. И от Украйна и от България.

16

Анонимен

преди 3 години

По времето на СССР мълчахте като риби за българската общност в Украйна, излъгани българи от царска Русия да напуснат България и да ходят да гонят михаля в руските колонии.

15

Анонимен

преди 3 години

Що за гнусно лицемерство е да се оплакваме от Украйна при положение, че българите са изключително негативно настроени по отношение на турско говорящото малцинство в България. Особено предвид това, че в България турци се считат 8,8% от населението, а в Украйна българите са 0,4% от населението. България какво прави за всяко малцинство от по 0,4%, а? Какво? Лицемери сте.

14

Анонимен

преди 3 години

Ако България беше във война с Турция ми е много интересно какво щеше да е нивото на българския национализъм и ксенофобия. Предвид обстоятелствата Украйна даже е изключително умерена държава.

13

Анонимен

преди 3 години

Украйна въобще не е фашистка държава!Това са пропагандни манипулации на Русия. Във всяка европейска държава има ксенофобски залитания на определени политици и това е валидно дори за Англия, Франция, Германия и т.н. Украйна не е по-различна от тях. Даже напротив, в Украйна ксенофобски партии като Атака никога не са имали толкова голяма подкрепа колкото в България.

12

Анонимен

преди 3 години

Абсолютно целенасочен геноцид и клане срещу българското малцинство. Украйна най корумпираната и банситска държава в света надминава и хитлер в някои отношения.

11

От Украйна

преди 3 години

Украйна планира ново административно деление на районите в рамките на областите си, но това не се прави целенасочено за да ощетяват българската общост, а се прави в цялата държава. Просто както България намаля с 2 милиона за 30 години, така и Украйна намаля с над 10 милиона и затова правят ново административно деление което да вземе предвид променената демография. Няма смисъл обезлюдени градове да са районни центрове.Просто за инфо. Да не си помисли някой, че се прави нарочно и целенасочено.

10

Анонимен

преди 3 години

Днеса, не се срамувайте де, публикувайте записите да видят хората как САЩ се разпорежда в "независима" Украйна :)

9

Анонимен

преди 3 години

Нещо за изтелия запис между Порошенко и Байдън ?

8

Патриот

преди 3 години

Преди години когато ФАЩ извърши фашисткия преврат там подадох сигнал за издевателства и тормоз на българската общонст там във Външно ,ама те са колониални лакеи и не им пука!Българите там бяха категорично против фашистката хунта!

7

Анонимен

преди 3 години

Това жалко формирование наречено държава, с прякор "Украйна" трябва да бъде разформировано и всеки да си вземе каквото му трябва от територията. За нас са бесарабските територии.

6

Патриот

преди 3 години

Украйна е фашистка държава!Благодарете на задокеанският световен сатрап за това!

5

1234

преди 3 години

Вместо да подскачате напразно трябва да направите същото и тук в смесените региони, упссс Козяк и Доган няма да ви дадат нали? Никой не го интересува тази декларациа

4

юбералес

преди 3 години

Българите в Украйна имат повече права от което и да е малцинство в България. Въпросната административна реформа не им нарушава или намалява правата. Това вече се знае, само ''Днес'' не са разбрали.

3

мазепа

преди 3 години

Уж нямаше да има такава държава, пък вече се боим от нея.

2

Не

преди 3 години

съм ГЕРБаджия, ама тия от БСП от ден на ден се дънят все повече и повече! Да не пискат после след избори.

1

къде са

преди 3 години

къде са ония дето ревяха за руската агресия в украйна сега да реват за украинската агресия над българите в украйна???? да позная - няма ги ???