6

Не кой да е вит. К

преди 4 години

Витамин К2 МК7 е този от който хоратя имат нужда. Другите лесно се набавят. МК7 има само в някои ферментирали храни и много трудно се набавя. Спомага за отстраняването на калцифицирането по кръвоносните съдове и като цяло за регулирането на калциия в тялото. И действа противо съсирващо за разлика от другите витамин К.

5

Анонимен

преди 4 години

Витамините А и Е са основни за коса,кожа,а също и D и С,за кожа ,коса,кости,ноктиВитамин К също е необходим,но ако вземете таблетки,не прекалявайте,защото е опасно и съсирва кръвта.Витамин К е от съществено значение за образуването на кръвосъсирващия химикал протромбин. Той предотвратява вътрешното кървене и намалява менструалното течение. Жизнено важен е за правилната работа на черния дроб, както и за усвояването на калция в организма. Хиповитаминозата е опасна(!).

4

Анонимен

преди 4 години

До 1 - вит Д се предписва при рахит, за ускоряване на срастването на счупени кости, за предпазване от кариес на зъбите, псироазис, остеопороза. За ковид19???

3

Анонимен

преди 4 години

Не знам за недостиг на вит К в аптеките, но има болести при недостиг, например Колит.

2

Анонимен

преди 4 години

Витамин К е от съществено значение за кръвосъсирването и помага за вътрешното кървене и кръвоизливи.. Вит. Е забавя остарявато на клетките, ускорява зарастването на рани от изгаряния. Недостига води до болести като анемии, мускулни дегенерация. Естествените източници са лешници, бадеми, спанак, зелени листни зеленчуци, яйца, зърнени храни.

1

Анонимен

преди 4 години

Сега вит. К ли не се продава? Защото и вит Д изчезна от аптеките, да се спасим от Ковид 19.