98

Анонимен

преди 4 години

Може и без НВО след 7 клас за ученици, които няма да се състезават за елитни гимназии, защото и 0 точки да изкарат, пак участвастват в класирането и влизат в някакво училище.(този абсурд е пак следствие на "умната" политика на МОН). Така че най-оптималният вариант е да се проведе НВО за децата, които искат да влязат в конкретно училище и са се подготвяли съвестно, за да се преборят с конкуренцията, а паплачта да си остане по къщЯта.

97

Краси

преди 4 години

Всеки ученик,който може да си напише трите си имена без правописна грешка,има право на диплома за средно образование!!!

96

Анонимен

преди 4 години

Най-новото, че квестори ще са учители до 50 години. Има училища, в които половината даскали са пенсионери. Стоят си в къщи , щот не схващат нови технологии. Получават заплати над 1300 лева и пенсии 500- 800, над 2000 лева месечено. А младите, дето взимат в пъти по-малко на първа линия - квестори. Хайде крайно време е да се промени закона. Ако на някой много му се работи да избира пенсия, или заплата. Не става едни с пенсии и заплати от бюджета, а други с кредити за оцеляване. Това ли е морално.

95

Анонимен

преди 4 години

Другите държави вече са го решили- Румъния, Италия,Франция затвориха училища и университети до септември 2020. Нека да се вземе бързо решение и за Бг, неяснотата и протакването е стресиращо за всички, най-вече за детската психика. Ситуацията вече излиза извън контрол, май месец дойде едно нормално решение не могат да вземат!!

94

хахаха

преди 4 години

тоз до кога ше се явява да се изказва така неориентирано и всъщност нищо да не казва - седмица по-рано, седмица по-късно, през ден - нещо различно. Аман... голяма драма е тва. Абе оставете децата на мира, септември започват и това е.

93

Веси,

преди 4 години

кое да е мислено? Нима не доказаха до сега, че мисленето е за тях мисия невъзможна?

92

Анонимен

преди 4 години

В седми клас матури няма, има НВО.И датите за него са си и без това през юни.Смешници! Идея нямат какво правят и какво приказват. Калинки герберски.А, да, поредното калинкино понятие - "завършване на училище физически"! Смях на смеховете, като повечето ви неща!Докато ходя с намордник и сме запрени по градовете дете на училище няма да пусна, освен за изпитите.Гледайте си работата и по-малко се месете, че само бели и глупости творите.

91

Анонимен

преди 4 години

Най-разумно е матурите да бъдат отменени, както направиха 11 други държави, които имат по разумни управляващи. В ситуация на пандемия да връщаме 7 и 12 клас в училище, а после и на изпит - това е малоумно. Още повече, че завършващите през тази година и без това са изтеглили късата клечка и положението им изобщо не е равнопоставено със завършващите през други години

90

Анонимен

преди 4 години

Не става така!

89

Анонимен

преди 4 години

Или всички, или никой...КАКВО Е ТОВА?САМО 7 И 12 КЛАС НА УЧИЛИЩЕ И САМО ПО БЕЛ И МАТЕМАТКА?ЗНАЧИ ОКОЛО 10% ОТ КОЛЕКТИВА НА БОЙНАТА ЛИНИЯ, А ОСТАНАЛИТЕ ВКЪЩИ?ГЕНОЦИД?

88

Веси

преди 4 години

Искам да попитам, помислено ли е по въпроса за връщането на 7 и 12 клас в различни ситуации ? Хубаво връщат се - стоят на 2 м разстояние, по групи и т.н., но..... Докато пристигнат на училище пътуват с градски транспорт повечето, много са от села и близки градове, пътуват с влак ....само един да се зарази, какво се случва с всичките му съученици, с учителите, със съответното училище, тогава за тези хора матурите през юни ще са само блян. Не бива да се залага така необмислено бъдещето на децата!

87

МИРА

преди 4 години

Очаквам в скоро време Г-л Мутавчийски да напусне щаба,защото никой не го слуша.Дано и този път не загубим 'войната' зарадиполитиците.Нека не се влияем от шепата хора които и без това не са спазвали до сега препоръките .

86

До 89

преди 4 години

Жалко,че заради шепа недобросъвестни родители, писали писмо до министъра, мислейки си,че ковид в целия свят е просто "манипулация", бойкотират всички взети мерки досега и всички усилия и лишения на добросъвестните!

85

Даскал Пандо

преди 4 години

Защо правите трагедия от всичко? В Италия ще оценяват учениците от онлайн уроците. Училището ще започне от септември.Има достатъчно време да затвърдят учебният материал и да продължат новата учебна година!

84

Анонимен

преди 4 години

Тези дето настояват учениците да си стоят в къщи, как ще го обясните на един тинейджър който хвърлил огромни усилия да се подготви за кандидатстване след 7-ми или след 12-ти клас! Има и такива деца, представяте ли си!А ковид е и ще се докаже тепърва, че е манипулацията на века!!!!Бъдете здрави!!!

83

ЕЕЕ

преди 4 години

До Анонимен 62Мисля, че за първо място по некъдърност на министерствата ще има голям наплив.

82

Анонимен

преди 4 години

До 2233То и здравният министър е счетоводител.....

81

2233

преди 4 години

До Анонимен 83 Един от най-слабите образователни министри. За справка по образование финансист.

80

Анонимен

преди 4 години

Шведския модел е жив *** , над 16000 болни над 2000 смъртни случаи , на всеки 8 един умира . Не мерси , който му е фен да види майка си на апарат за изкуствено дишане и тогава пак да говори . Бай *** е всезнаещ и всемогъщ . Може един живот да се спаси с всякакви мерки , каквито се взимат съм съгласен на лишения и ограничения . Тия където се радват на шведския модел го правят единствено за да си видят чалгите и кръчмите отново да работят , това е тяхната болка.

79

Бизнесмен

преди 4 години

Отново повтарям- децата в училище, защото ни трябват КАДРИ- 700лева бруто заплата давам, което е нормална заплата за българските условия! Даже е над минималната!