54

Робин Худ

преди 4 години

Ирландците да си хванат безработните и "нещастните бежанци" и да си решат проблема!Само че, след като България я държат умишлено на такъв нисък стандарт, ще си ползват роби от Балканите, а "великите" европейци и "великите" представители на "най-миролюбивата религия" ще си ги пазим!...

53

Анонимен

преди 4 години

Българският берач не се оплаква, работи много - печели малко, изпълнява, само дето мрънка.

52

Анонимен

преди 4 години

Даева наглярите, от какво се оплакват? Като прочета новина че ирланци се бият на опашки за работа на полето - тогава мога да им съчуствам. До тогава да си затварят чофките.

51

Щъкащи скакалци

преди 4 години

Не им броя парите на гастарбайтерите,не нито е редно,нито е честно да ми разнасят вируса напред-назад. Значи за тия Андрешковци може да ми дофтасват от другия край на Европа като видят дебелия и пак да ми щъкат обратно,а за мен не може да ида със семейния автомобил да си садя лук,чушки и домати на село? Аз лично не ям пластмасовите ингелизки и всякакви европски отрови. Нито пък съм съгласен тия хитреци да източват здравната ни система.

50

Гост

преди 4 години

Мани ,че са мързеливи тези там ами и реагират,че някой ходи да им върши черната работа.

49

До 47

преди 4 години

Защо да са роби бе? Роб е човек, който не притежава себе си, а някой друг го притежава. Тези хора никой не ги е карал на сила да работят в чужбина. Да, работят на мизерни условия, за това повечето западняци не искат да работят тяхната работа, ама и при нас щяха да работят в същите условия. Само дето там ще изкарат 3000 лева, а тук няма и 1000. Роби бяхте едно време при социализма, сега не сте.

48

име

преди 4 години

Как се седи на чупка 8 часа, като допреди 8 часа си изпил 400-750 грама с парите от помощите? Ирландците са били бедняци през 98% от съществуването си, изключение са последните 45 години, а сега се взимат за голямата работа, защото заобикалят правила на ЕС и дават прикрита държавна помощ на американски корпорации, които имат представителство в ЕС, но не плащат данъци. Един ден ще се завърнат към бедняшкия си живот, времената се менят!

47

gogo

преди 4 години

България и българите станаха робите на Европа!Работят там или в страната си на европийски фирми за минилална работна заплата на България , не на съответната страна!Позор -имаме ли управляащи и ако уж има такива какво правят за работещите- позор!

46

Анонимен

преди 4 години

Ами като се страхуват, да си берат сами ягодките. Няма да си счупят кръста, от малко физически труд.

45

анонимен

преди 4 години

Като гледам тези минуси, то тука повече от половината за използвачи на социалните системи където и да е по света и протестират защо не се лекуват без пари, а тези дето плащат, защо не ги посрещат радостно! Видяхте ли се какви сте андрешковци, що не се махнете от тук и изобщо да не ни се мяркате повече!

44

сокол

преди 4 години

Браво на Ирландия - 350 евро на седмица,1400 на месяц дават на свои без да работят! Дайте на българи 1400 Лева-никъде няма да ходят! Да ама не.Крадливи управници своите заплати само виждат,Каракачанов и Бойко ще се пръснат от мизерия,затова хората са тръгнали по света.Богати и бедни -2 световни класи.

43

Христо Христов

преди 4 години

@51Демократична система, оршентирана към печалба.

42

анонимен

преди 4 години

Те не защитават щъкащите, а са едни от тях или пък в по-лошия случай са от тези, дето по цял ден лежат и чакат да им се пратят измъчени пари от ягодовите полета. Последните са най-га.дните, защото са до.лни използвачи и на останалите тук, и на заминалите оттук.

41

анонимен

преди 4 години

Натъпкали са се с всякаква па.плач от къде ли не и реват за работници? Каква е тази сбъркана система не ми е ясно. Отглеждат храна, от която освен да хванеш рак и да станеш 100 кг за друго не става, а тук при прекрасна почва ликвидираха селското стопанство? Наистина трябва нов ред, но този вирус надали ще го създаде според мен.

40

анонимен

преди 4 години

Стига сте защитавали щъкащите нагоре - надолу дори и без пандемия! Много добре знаете, че нямат осигуровки и вие им плащате лечението тук с изпосталелите си заплати! Искали били по-добро заплащане от тука? Ами толкова им е акълът, нямат за повече. Като се юрнат да се връщат, задължителна карантина и плащане на всичко - наясно ли сте, че сигурния тест е над 100 лв е че се прави няколко пъти и че един ден в интензивното е доста над 1000 лв ? Само забиват надолу опосканата ни държава!

39

Наблюдател

преди 4 години

Дрегият път да си внесат бирачи от Афганистан и всичко ще е наред.

38

Анонимен

преди 4 години

Какво искат тия? Хем да наемали местни, хем местните не искали, щото им било под достойнството. А и ние имаме много по-малко заразени от тях.

37

Анонимен

преди 4 години

Те са нискообразовани и ще мизеруват където и да отидат.Там работят съвестно и изкарват добри пари за техния стандарт.И пращат на близките си.Обаче са неосигурени и затова хукват насам да ги лекуваме за наша сметка, с което не съм съгласен.Редно е като си дойдат да спазват 2 седмици карантина и да си платят осигуровките тук.Или да останат там,обаче там никой няма да ги погледне.

36

Я

преди 4 години

Не, не е мързел, а себеуважение!

35

анонимен

преди 4 години

Съгласен само с това, че ягодите им са отвратителни и скъпи. Всеки да ходел където си иска и да разнася вируси при пандемия не съм съгласен.