25

Grom

преди 4 години

Първата помогнала за създаването на българската държава, втората - помогнала за поробването й.От статията не разбрах коя е третата...

24

Анонимен

преди 4 години

До EGSMBNSPTRЗнам я тази история за Генуа,просто наистина са тънели в огромна мръсотия,нямали са канализация,не се е почиствало,всеки си е хвърлял ***,изпражненията в града,било е ад и никакви кораби не са донесли болестта,нито папата,след епидемията започват да ремонтират ,чистят и мислят за канализацияА в България е имало канализации и цяла водна система(мрежа),в Константинопол керамичните тръбопроводи също са ги строили българите,има такива останки керамични тръбопроводи в България

23

Анонимен

преди 4 години

До ФРИЗЗГЕРБ е вредна за вашето здраве и живот!Не на ГЕРБ!

22

ФРИЗЗ

преди 4 години

Четвъртата чума идва през 2001г. с 11.септември. Тогава на власт се изкачва Жужето Вова, идва в България Саксофонски Втори, а на следващата година и Първанчо Седефчев Ловджията. Държавата е опоскана от корифеите като Р.Овч., Топлото, Милен Яхтата, Петковещия във фонтани, а депутат става Пеефски. Единственият, който успя да ги изтика настрани беше генерал Б.Б.

21

EGSMBNSPTR

преди 4 години

До ДОЙЧЕНе знам какво тръгва от папата, обаче това което тръгва от твоя пост е една велика щуротия. Както и да е, дори и неграмотника има право на мнение. Чумната бактерия се е разпространявала най-вече по кръвен път чрез ухапвания от бълхи, а плъховете са пренасяли заразата основно от търговските кораби до пристанищните квартали, но *** дълбокомъдрено реши, има папа има чума, няма папа чиста работа, сега сигурно пак папата е виновен, хехе

20

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНикаква чума не е тръгвала от Китай в Средновековието,те пишат за чумата ,която принасят монголците към Европа,но са споменали и Китай ей така между другото,за да не го изпуснат и ни изтърсят и някоя лъжлива глупост.Нито Константинопол е имал толкова население в ранното Средновековие,че да умират по 10 000 на ден,това са пълни лъжи.И половината статия е лъжи,доукрасяване и фантазии.

19

Анонимен

преди 4 години

В тази статия половината написано е лъжа,просто не я дочетох,защото не си струва,много си фантазирате!А в Генуа са се разболяли,защото са тънели в мръсотия,изпражнeния и е плъзнала зараза,те са нямали дори обикновена канализация,за разлика от България и Константинопол.

18

Анонимен

преди 4 години

Чумни епидеми ив българските земи има и през следващите векове след ХV в., даже и през ХХ в. Българите като чуели, че има чума бягали в горите и планините и тя не ги покосявала. Последните чумни епидемии през ХХ в. отнасят предимно турското население в градовете, както става в Търново през 1837 г.

17

ПРОФЕСОР ПРЪЦ

преди 4 години

НЯМА НИЩО ОБЩО МЕЖДУ ПАНДЕМИИТЕ И ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА.ТОВА Е ФАКТ,ЗА КОЙТО БИ СЕ СЕТИЛ ДОРИ НЯКОЙ НЕГРАМОТЕН.ЖАЛКО ,ЧЕ ИМА ТАКИВА "ПРОФЕСОРИ"-ПИШАТ НЕЩО СИ САМО ЗА ДА СЕ СПОМЕНЕ ИМЕТО ИМ...СМЕХ ГОЛЕМ...

16

е как никой

преди 4 години

До Анонимен 8Ми в прав текст го казаха,че в амер.лаболатория е направен през 2014 година,и същата година е патентован!Амер.правителство забранява работата по него,и всичко е преместено в Ухан!Това го пише официално в научно списание!Кой е виновен за заразата не се знае,но ръководителя на проекта китайска микробиоложка внезапно изчезва!И от тогава-гробно мълчание!Изводът-когато някой почне да се прави на Господ винаги става голяма беля!

15

Анонимен

преди 4 години

Напишете статия защо и чумата тръгва от Китай?

14

ист

преди 4 години

Прочетете теорията на Малтус. Има я в Интернет. ПРИРОДАТА РЕГУЛИРА НАСЕЛЕНИЕТО.Необразованото население се размножава безконтролно.По морални подбуди образованите не смеят да наложат ограничаване на раждаемостта. Природата регулира производството на храни и броя на населението.

13

АнонимеН

преди 4 години

ТОВА Е МНОГО ЛЕСЕН ВЪПРОС!!!!БОЙКО БОРИСОВ ПЪРВИ МАНДАТБОЙКО БОРИСОВ ВТОРИ МАНДАТИ БОЙКО БОРИСОВ ТРЕТИ МАНДАТ

12

Полидактил

преди 4 години

Теорията за намаляването на средния пръст е доста интересна.

11

Рамзан Кадиров

преди 4 години

Тоя "професор" не е ли чувал, че чумните епидемии са с произход Китай? И не климатичните промени са виновни, а отвратителният навик на ония демони с дръпнати очи да ядат плъхове.

10

Майката Сейбало

преди 4 години

Черната Смърт е продължила 6 години. Представете си сега да дойде и да фане Бойко.

9

ДОЙЧЕ

преди 4 години

Чумата тръгва от Папата ,който казва ,че котките са очи на дявола и призовава да се изтребят,така плъховете разнасят чумата из цяла Европа...

8

Анонимен

преди 4 години

Да ама при тая чума,Гелосаната м'астия взе че оцеля.

7

Историк

преди 4 години

Чудесна статия, браво!Обърнете внимание, че при т.нар климатичен оптимум (т.е. затопляне), болестите намаляват, реколтите се увеличават и т.н. и т.н. А сега медиите ни заливат с информация, как видиш ли светът ще свърши. Шах и мат, Грета! ;)

6

Анонимен

преди 4 години

Стига сте писали глупости,за да пресирате психически хората. Чумата сме я минали на 3 вълни,и сме оцелели на принципа на стадния имунитет. При първата вълна смъртността е висока,при втората пада,а при третата е малка,и болестта изчезва. И с кораоната така ще стане. Но въпросът кой пусна този вирус бактерия остава,и никой не иска да отговори на него,което показва,че всичи са в играта.