19

Анонимен

преди 4 години

За пенсионерите е вярно. Как не им стигнаха пенсии и заплати. Има и такива с проекти, докарват си по 200-300 лева всеки месец. Месечния доход на някои надхвърля 2500 лева. Как не се наядоха! Има такива, които взимат и други пенсии, и редовна пенсия и заплата. Това е абсурдно. Сега, когато толкова хора са без работа. И това е най-вече по селата. Там знаем по колко деца са в клас и какво е нивото. На следобедните часове почти никой не ходи. Възпитателките са основно пенсионерки. Егати! Учители!

18

Една

преди 4 години

До 8-ми коментар! Абсобютно нелеп коментар-ситуацията е валидна само за големите градове! Я ми кажете, в колко от селските училища 90% от децата имат смартфон с интернет или компютър с интернет?България не е само областните градове...

17

Анонимен

преди 4 години

Много добре казано. Значи в тази извънредна ситуация едни ПЕНСИОНЕРИ ще получават заплата над 1200 лева и пенсии над 700 лева, без да са свършили никаква работа. А младите ще теглят кредити, за да оцеляват с децата си. Мантрата, че няма млади учители трябва да спре, а пенсионери да избират - пенсия или заплата. На много места учители излизат в пенсия, прекратяват договора, за да си вземат 10 брутни заплати. За 1-2 месеца назначават някой млад временно, после го махат и назначават пак пенсионера.

16

Анонимен

преди 4 години

Кой ще ги оценява. Има училища, в които повече от 50% от даскалите са пенсионери. Те си нямат хал-хабер от електронно обучение. Ама си взимат пенсийки и заплатки - над 2000 лева месечно, държавна пара. Някои от тях ги пуснаха в отпуска, за да не се излагат, други си взимат болнични. В тази ситуации тази порочна практика е време да престане. Не може държавата да плаща ПЕНСИЯ и ЗАПЛАТА на едни, а други да теглят кредити, за да оцелеят. И това го извършват моралните УЧИТЕЛИ на обществото! СРАМ!

15

Анонимен

преди 4 години

А ако имам проблеми с техниката , с интернета ..... въпреки ОГРОМНОТО МИ ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА , какви оценки ще ми пишат ? Колкото и да е модерно това обучение , предпочитам другарката да си ми е пред мен на живо и да ми обяснява спокойно това , което трябва да знам . Ами , че мен ме заболява главата още на "2 час" от дзверене и напрягане в компютъра . Да не говорим пък госпожата , колко се притеснява . Аз я обичам много и не искам тя да страда . Слагайте край на това обучение .

14

Анонимен

преди 4 години

Не разбрахте ли , че това обучение има една единствена цел - да ангажира вниманието на децата, докато са затворени у дома . Малко или много дист. обучение ги накара да си останат вкъщи и все нещо да им остане в главата след него . Иначе съм убеден , че всеки добър учител знае , как да се оправи след извънредното положение и как да повтори материала . Защото половината деца на България не са пред мониторите за обучение , а само за развлечение .

13

Анонимен

преди 4 години

Ей, най-после моят двойкаджия ще получи някоЙ друга шесторка.

12

Сигурно

преди 4 години

Айляци - нищо няма да са научили...Като гледам моите как учат - по цял ден игри на компютъра !

11

Марин

преди 4 години

Аз се чудя децата в неравностойно положение как ще се справят. Има много бедни семейства, които нямат възможност да осигурят компютър + интернет и не говоря само за малцинствата.

10

Анонимен

преди 4 години

Абсолютен провал е това образование и поне да е във електронна форма да не търпиш *** около себе си.

9

Анонимен

преди 4 години

А тези учители, които си провеждат он-лайн уроците като събират по няколко класа от един випуск как ще си защитят тези 25 часа седмично?

8

anonimen

преди 4 години

Че моите деца отдавна имат оценки - есета, отговори в час? И стига с това няма телефон, няма компютър, родители, които не са осигурили това, просто нехаят за образованието, и в класните стаи ще е същото. Всички знаем, че без компютър и интернет вече няма образование и сме ги осигурили преди години. Може и да има изключения, но са единици. От училищата на децата се включиха почти 100 процента

7

Анонимен

преди 4 години

информацията на МОН за обхванатите в електронното обучение ученици е недостоверна, направо лъжлива. от руо-та правят всичко възможно да докладват за малко на брой ученици без устройства и интернет. не се съобразяват с действителността. Реално около 50 % се включват в дистанционното обучение.

6

Анонимен

преди 4 години

Това е безумие.Аз какво ще оценявам родителя, хитростта на ученика,колко знаят други колеги по този предмет, тотото.Стига с тези напъни и безпочвени *** решения на бездарни чиновници. Нека министъра стъпи здраво на земята.Моята цел е колкото може да усвоят материала, да бъдат активни дори да грешат, да са заети и мотивирани.След извънредното положение знам как да се справя,стига хора които нямат представа от реалното положение да не ме учат как да работя.

5

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен4Ти случайно да не си учител?

4

Анонимен

преди 4 години

Явно в тоя форум има много хора без деца или поне не са ученици!Децата учат, при това много добре! Учителите са на ниво! Работят качествено и резултатите са качествени! Учителите вече изпитват, просто още не са писали оценките в ел дневника. Системата работи, при това хиляди пъти по-добре от колкото очаквахме!

3

Бау

преди 4 години

До 2Горките ти деца ... Нямат шанс с такъв родител ...

2

Анонимен

преди 4 години

Аз нарочно ги карам да изпращат грешни работи, за да ги оценят със слаби оценки и да повторят годината. Че това в момента е отбиване на номера, по герберастки тертип, а не адекватно обучение. И по всякакъв начин правя така че децата ми да не участват в експериментите на мякащата мъжка калинка.

1

Анонимен

преди 4 години

Да им пишат на всички шестици, та да се радва министър Вълчев.