35

Клоунски Свят

преди 4 години

До Лигли, сърАм чИ ко да прави - тръби у молчИтУ ве...Сега Фсички тез кифлие вместо да дудукат по такива мИста, ще се научат да копат...понеже много друга работа няма.А държава като нашата която не МОЖЕ да си произведе собствената нужна ХРАНА не заслужава да оцелее.

34

Анонимен

преди 4 години

Я СТИГА!

33

Анонимен

преди 4 години

Това е само началото,неможе да удължава извънредното положение без спасителни мерки,както се прави в други Европейски страни.

32

Анонимен

преди 4 години

Таксите, които къбират през останалото време от родителите и мнооого пъти повече от държавните градини, да бяха си спестили....

31

123456

преди 4 години

За майчинството и яслитеЩом детето стане на 10месеца, може да бъде записано на ДЯ. Майката съобщава това в НОИ в срок от 3 дни. И започва да получава половината от майчинството за втората година ( 380:2=190), до навършване на 2 години на детето! И може да се върне на работа, ако желае! И ще получава заплата + 190 лв.

30

Анонимен

преди 4 години

хаха на *** великия бизнесмен всички са му длъжни да му дават пари

29

Анонимен

преди 4 години

Зле написана статия и няма да коментирам това. Но има друго. В София се навъдиха стотици частни ясли и градини. Детето ми е било вече в две от тях, просто защото не го приемат в държавна с години. Таксите са много високи, увеличават се редовно. Директорките карат последни модели луксозни коли. Демонстрира се стандарт. А сега, като затвориха ни искат пак таксата. Защо? Само те ли са в криза? Само техния бизнес ли страда? Защо родителите да поддържат техния стандарт?

28

Лигли, сър

преди 4 години

А Яна като не работи и е по майчинство защо си е дала детето на частна детска? Нали затова се излиза по майчинство, именно да си гледаш детето?! Много разглезени станаха всички. Дано ситуацията да ги освести малко. Майка ми на село ходеше на работи, баба ми ме гледаше. Лятото ходех на полето да помагам, майка като си дойдеше продължаваше да готви, чисти и да ни гледа. Сега хем е по майчинство, хем разкарала детето. Интересно какво прави тя?!

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 27как дават заплати без да се работи изобе

26

Анонимен

преди 4 години

Как ще събират такси без посещаване... егати наглеците!

25

Анонимен

преди 4 години

Най-голямата частна градина в София не беше ли на КЪЦИ ?

24

Анонимен

преди 4 години

Всеки има право да кандидатства, но само на гробарите няма да им бъде отказано!

23

Анонимен

преди 4 години

А някой бие ли ги с тояга да плащат такса? Или директорката на градината ходи по къщите и насилствено събира пари под формата на рекет?

22

Анонимен

преди 4 години

Важно е да се строят повече стадиони, а децата да ги гледат бабите им.

21

Анонимен

преди 4 години

Не се наплюскаха тези гадини, ей! Що за наглост- искаш пари за услуга, която не предлагаш. Га мааха кюфтетата не реваха....

20

някоя си

преди 4 години

До 16Щом детската градина, в която е детето Ви, работи дестанционно, значи нарушава закона. Само вмятам, че според приетия 2016 година закон за предучилищното и училищно образование, не е предвидена възможност за провеждане на дастанционна форма на занимания. Това е една от малкото читави разпоредби на този закон. Как така деца на 5 години ще пишат и смятат, защото това им се дава за работа? Основната функция на детските заведения е да формират навици у децата да работа в екип, за социализация

19

Amena

преди 4 години

Г-н Някой (12), няма значение видът на детското заведение (частно и държавно), ако майката е в отпуск за отглеждане на конкретното дете (т.е. ако няма второ, както беше споменато по-долу).

18

Анонимен

преди 4 години

Вече си пия кафето в къщи, а не в барчето. Да взема да пращам по 1,60лв на барчето до нас ли?

17

Анонимен

преди 4 години

"Малка частна градина с такса от 600 лв на месец. 25 деца и две учителки."Понеже си като калкулатор в главата, хайде сега ги сметни пал, но с група от 8 деца, 2 учителки и 1 лелка за почистване и асистенция. Щото така е масово по частните. Две учителки на 25 деца може и да има в държавните учреждения...

16

Някой

преди 4 години

До Анонимен 14В детската градина, където ходят моите деца ни пращат задачи по мейла, после ние им пращаме снимки на изпълнението, така че работят "дистанционно". Не мисля, че всичките са в отпуск, макар да не са в сградата и за нея не се харчи за отопление например. Но това е решение на ръководството.