38

Анонимен

преди 4 години

A за Спряла Загора? Там всичко спира, летището никога няма да стане, дори кмета каза ,че това е утопия! Спортната зала се мотае от повече от 5 години, а още няма проект, ТЕЦ-те искат да ги махат скоро, предприятието Средна гора спира и съкращава работниците...Само спамера Евлоги Динчев, който пак беше уволнен от Белгия и изоставен от жена си, си слага розовите очила и спами. Той дори не е от Стара Загора, а от едно село на границата с област Сливен...потърсете повече за него в гугъл!

37

До 27

преди 4 години

Не мисля че има нещо срамно да попиташ, когато не знаеш или не си толкова запознат с нещата. Благодаря за отговора ти.

36

До 27

преди 4 години

Именно те не искат да ме съкратят, защото аз не искам да отида на работа и в този случай или ми обясниха по взаимно или дисциплинарно уволнение. За да няма нападки относно решението ми сега ще се опитам да се аргументирам. В България знаем, че във всички фирми има скрити вратички и да си търсим правата няма кой да чуе. Извършвам дейност и на чистачка ( няма срамна работа ) ,но за нейната длъжност не ни се заплаща допълнително, продажба зад витрина с клиенти, няма нищо общо с доставки до дома.

35

Te4o

преди 4 години

Аве вие процентите ги нямате за нищо...така като смятам ми излизат над 100-те процента :)

34

Анонимен

преди 4 години

КНСБ и представа нямат какво се случва в малките фирми. То свършиха трудовите книжки по книжарниците, днес сме оформили поне 60.

33

kirasirrav

преди 4 години

предполагам че в един момент права ще имат, както и имаха досега, една определена каста електорални единици, както и разни шефове вкл. набедените за ,,работодатели", останалите имаме задължения и правото да се оправяме или умираме както намерим за добре... и това не е първоаприлска шега!

32

Анонимен

преди 4 години

и мен ме съкратиха, фирмените сметки били празни (важното е че тези в Швейцария са пълни) иначе дори и за осигуровки нямали да внасят

31

до 32

преди 4 години

Най-много да вземат властта.

30

аз

преди 4 години

Мда. Сега тия с парите в плика да ги видим, като цъфнат в бюрото по труда кво ще вземат.

29

Анонимен

преди 4 години

Вашите така наречени работодатели ви биха Дуспата. Видяха Дебелия с Котешката Глава и веднага ви Съкратиха. Голяма Любов голема Обич към Робите. А как иначе ще си запазят Милионите ако ви държат и ви плащат. Когато им потрябват Роби пак ще си Съберат.Но този път ще ви резнат нивото на заплатите щото ще има милиони Безработни и ще имат богат избор. Честито Винкели ха на Здраве.

28

Анонимен

преди 4 години

Сега е моментът за последно измамване на работника, преди да го изгониш. Като телефонна измама е.Четете дребния шрифт в Кодекса на труда.

27

аз-ът

преди 4 години

един въпрос - на пляскач-терсаджиите като ви свърши платения годишен отпуск, в какво мислите ще ви пускат ?А. НеплатенБ. ТрудоустрояванеВ. Шут в г*зА?

26

Анонимен

преди 4 години

А какво ще стане когато платената отпуска свърши и защо си мисля, че ще се стигне или до неплатена такава или до напускане (ама по взаимно съгласие) и минимална борса!

25

До ТИ

преди 4 години

Да те съкратят по взаимно съгласие са две самоизключващи се понятия. Или те съкращават или напускаш по взаимно съгласие. В първият случай обаче ти дължат обезщетение една работна заплата и още една ако не си намериш работа в рамките на един месец и отидеш да го заявиш при тях с декларация. Ще взимаш и обезщетение 60% от брутната заплата (колко месеца е зависи от стажа). Ако си по взаимно съгласие обаче губиш вс. това, отиваш на борсата и взимаш 4 месеца по 140 лв. Четете Кодекса на труда!

24

Анонимен

преди 4 години

До 24Не могат да ви задължава. Не подписвайте нищо. При отиване на "борсата" по взаимно съгласие, без значение каква ви е била заплатата, продължителността и размера на обезщетението ви ще са минимални. Искайте да ви съкрарят за да си взимате 60% от брутната заплата с продължителност според стажа.

23

До Тервел (24)

преди 4 години

Някой да те е задължил да подпишеш тоя договор като си почнал? Избора е бил твой. Много удобно е да не плащаш данъци, сега се наслаждавай на резултата.

22

Тервел

преди 4 години

От фирмата ни,, здължиха,, договорите по прекратяване да са по взаимно съгласие и четири месеца на борсата, добре... Но, когато те осигуряват на минималният праг се оказва, че ще получаваш... 182 шв.Е, бра'о!

21

До 22

преди 4 години

Западните инвеститори искат кадри, специалисти, инженери...А ние разполагаме само с батки, дето кръстосват между фитнеса и кафето със старите си БМВ-та с газови уредби и тропат по масата че за под 3 бона не захващат нищо да работят. И със селски хитреци, дето половината месец си пускат фалшив болничен и отсъстват от работа. Какви заводи искаш с този "матрял"?

20

Анонимен

преди 4 години

Искахме заводи за цели автомобили, а ни спират заводите за полуавтомобили.Западните инвеститори бягат и икономическите балони се пукат. Държавата не е събирала европейски данъци през времето на икономическия балон от тези балонни фирми и сега няма пари, взема 10 милиарда дългове.

19

Вуте

преди 4 години

Да попитам плахо, има ли освободени "работници" гепаджии?