60

Анонимен

преди 4 години

БАН какво са измислили до сега?

59

Разбити Лаборатории

преди 4 години

И защо няма лаборатория с 3-то ниво на сигурност? Най-добрите от младите микробиолози са по световноизвестните лаборатории - това е добре - но тук школата се унищожи от едни лумпенизирани гладници - ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ ГОРИТЕ В АДА!!!!!!!!!!!!!!!!!

58

Анонимен

преди 4 години

До До62 за сградата БАНДържим на учените си, но не и на псевдоУчените. Тези последните у нас са шайка, избуяла през последните 75 години. Трудно пробива около тях онзи, който наистина има качествата на учен. Или напуска и отива в чужбина, или се пренасочва да работи в друга област тук, в България.Който остане при мамините връзкарски детенца и дядовите професорски внученца, ще им бъде технически помощник или в най-добрия случай асистент. Той ще работи, те ще се подписват като автори.

57

До Бай Х

преди 4 години

През 1990 г. отчетоха, че в БАН "работят" (получават издръжка) 12 000 човека. Тогава щяха да ги закрият. Оцеляха не защото има файда от тях, а защото БАН е все пак най-старата българска институция, възникнала след периода на Средновековието. Но с условие да свият раздутия щат.Оттогава намаляват числеността си като съкращават щатните бройки на пенсиониращите се, макар че и това не правят винаги. Сега са малко под 7 000 човека. Твърдят, че имат постижения, но останалите хора не можели да разберат

56

УчЕн от БАН

преди 4 години

До бай хЗа да влезеш в Института по ядрена енергетика на БАН, те карат да откриеш топлата вода. След това те прекарват през електронна решетка да видят дали се разпадаш правилно на вълна и частица, и ако докажеш, че си елементарна частица, те приемат.

55

Избирател

преди 4 години

Тази новина сигурно е първоаприлска :)

54

Анонимен

преди 4 години

До бай хГовори се, че в периода на цялото съществуване на БАН нейни кадри са осъществили 7 или 8 сериозни открития, но не знам защо причисляват към тях и чушкопека. Може би заради солидното му практическо приложение.Иначе, ако им четеш отчетите или им слушаш приказките, изпъстрени с терминология, непозната за неспециалистите, може да си помислиш, че сме на първо място в света по брой на научни открития на глава от населението.

53

До Честно

преди 4 години

Имаш ли представа за колко сгради става въпрос в комплекса на БАН, който е с площ на малко градче? А къщите, апартаментите и парцелите, дарявани в миналото от богати хора в името на науката?Ако народът знаеше с какво богатство разполага БАН и как го използва, досега с тояги да ги е изгонил. Или ако знаеше какво голямо НИЩО "произвеждат" главите наБАН-ските гении, на които ежегодно се дават 80-90 милиона за издръжка и поне още толкова от Фонд Научни изследвания плюс още милиони по други проекти

52

бай х

преди 4 години

аз незнам до сега нещо да са открили в бан

51

Светозар

преди 4 години

Не ти се разбира какво казваш.

50

Анонимен

преди 4 години

пичовете сакат кинти да трошат по тях. нищо ново.

49

Анонимен

преди 4 години

Не могат да го вкарат вируса в лаборатория значи не могат да го хванат на место извън лабораторията как натурален вид в природата кат организъм при естествено развитие в среда не/органична както казваха,че бил дошъл от неорганичното в органичното как развитие-с единия крак бил в неорганичната химия направил крачка стъпил в органичната химия,а оттам насам в развитие се движел от щам в щам как щампован при поява,а тоз как нелегал се прехвърля,нещампован по документи,но явил се сроден,а все мрежата

48

Анонимен

преди 4 години

БАН работел по създаването на ваксина?!?Абе хората вече я създадоха, тества се в Китай, в Русия и на други места, а тези ще откриват колелото тепърва и топлата вода

47

Анонимен

преди 4 години

Сега ако политиците са нормални трябва да направят ниво 4 на мб лаб да им купят "скафандрите" и всичко което им трябва и да им осигурят поне 50-60 млн евро на първи транш.Каквото и да открият и разработят тези хора ще бъде далеч по-скъпо и ефективно отколкото просто да съкращават хора и да затварят фирми. Всички казват какво толкова 40-50 хил безработни.. Ама това нещо ще има лавинообразен ефект върху цялата държава.Тези хора имат семейства,няма да си купуват нищо и тн и тн..

46

Анонимен

преди 4 години

36, ти сериозно ли?Наистина ли доцент в БАН получава 3 000 лв месечна заплата?Имам представа относно кадрите и работата на няколко института на БАН, защото известно време работех в единия от тях веднага след завършването на университета, а понастоящем сътруднича с някои хора от БАН, но не съм ги разпитвал за сегашните им заплати.С чиста съвест мога да ти кажа, че с малки изключения, на останалите и 300 лв са им много за мързелуването и заради факта, че малко се интересуват от постигнатото.

45

Анонимен

преди 4 години

Еми такае бачкат ората ама требе да се налеят милионите че то така без пари само пенсионерите го могат

44

Познай

преди 4 години

Дадоха им 30 бона и вече са на път да открият ваксина. Представяте ли си какво ще открият, ако им преведат два милиона евро?!

43

До 36

преди 4 години

Задръж топката, защитнико.После питай майка си защо всичките й колеги не са отишли зад океана да работят там за прилични заплати?Аз ще ти кажа защо. Защото там никой не дава пари за мързелуване и защото си човек на еди кого си.И аз познавам наши учени, които са на много добри позиции в чужбина, но знам и какъв беше халът им тук, как биваха използвани да пишат дисертациите на внуците на този и онзи и как им се пречеше да се хабилитират.За опорочените конкурси пък изобщо не ми се говори.

42

Анонимен

преди 4 години

Щом бан са се заели ваксината ще излезе на бял свят

41

Анонимен

преди 4 години

Сега като създадат ваксината ще станем най-богатата държава в света.